Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Verbinding met het goddelijke vrouwelijke: de hoge priesteres en de keizerin

Natalie was een hooggeplaatste directrice die een moeilijke tijd doormaakte in een nieuwe functie. Ze was overgeplaatst naar een nieuw deel van haar bedrijf en moest nu direct leiding geven aan een team van andere hooggeplaatste mensen.

"Het lukt me maar niet om de juiste toon bij hen te vinden," zei ze. "Ik heb het gevoel dat ik koud en analytisch moet zijn, maar als ik dat doe, kom ik gemeen over. Ik kom er maar niet achter hoe ik een sterke leider kan zijn en mezelf kan zijn."

Ik stelde Natalie voor dat ze er baat bij zou hebben om de Tarot te gebruiken om toegang te krijgen tot haar goddelijke, krachtige vrouwelijke ik, om zo de juiste balans te vinden tussen kracht en mededogen.

De hogepriesteres: Claiming Wisdom and Power

De hogepriesteres is een van de beste tarotkaarten om in contact te komen met het krachtige vrouwelijke. Ze vertegenwoordigt hogere zelf-wijsheid, innerlijke helderheid, kracht en zelf-trouwen. Ze begrijpt dat ze op bovenbewust niveau toegang heeft tot al het inzicht dat ze nodig heeft om elke situatie te beheersen.

Natalie was goed in haar werk, bekwaam en professioneel. Toch was ze niet echt verbonden met haar intuïtie - het deel van haar dat al haar analytische kennis met haar spirituele wijsheid en hart. Toen ik de kaart met de Hogepriesteres trok, vroeg ik haar even de tijd te nemen om te mediteren over de afbeelding; in mijn kaartspel, een vrouw gekleed in weelderige gewaden terwijl ze een groot boek vasthoudt en met een luipaard aan haar zijde. Haar uitdrukking is kalm, een beetje afstandelijk, maar met een vleugje van een Mona Lisa glimlach.

Natalie was daar niet zo zeker van. Zoals zij het zei: "Ze ziet eruit als een non of zo. Sluw, alsof ze je zou kunnen belazeren."

Dit was een geweldige inleiding tot onze lezing. The Celtic Cross spread onthulde de Hogepriesteres kaart in de "onderbewuste" positie (ik beloof dat ik goed geschud heb, dit is de magie van Tarot!). Toen we spraken over de lezing en wat dit voor haar betekende, werd het duidelijk dat Natalie's beeld van machtige vrouwen extreem negatief was. In feite vertegenwoordigden de nonnen op haar katholieke school haar vroegste beeld van vrouwelijke macht - en dan ook nog eens "goddelijke" vrouwelijke macht. Ze haatte dit beeld, maar toch belichaamde ze het in haar managementstijl op het werk.

De uitkomstkaart van de lezing was de Drie Bekers-een kaart die meestal drie vrouwen afbeeldt die samen dansen. De kaart kan vele betekenissen hebben, maar in de context van deze lezing, wist ik dat het de vreugde voorstelde die Natalie zou kunnen vinden als ze haar eigen krachtige vrouwelijke omarmde. Ze kon een leider zijn en toch plezier hebben; een volwaardig leidinggevende zijn en toch kwetsbaar, nieuwsgierig en "echt" zijn. Ze kwam na de lezing weg met een nieuwe definitie van het krachtige vrouwelijke.

"Ik wil stoer zijn, maar ook wijs, benaderbaar en aardig. En ik wil meer op mezelf vertrouwen - dat intuïtie-ding - daar wil ik 'ja' tegen zeggen!"

De Keizerin: Verzorgende, Liefde, Creativiteit

Steve had een heel ander probleem. Hij en zijn vrouw hadden onlangs een baby gekregen en hij bleef thuis om voor het kind te zorgen. De kinderkamer was perfect, met alle gadgets en accessoires die de baby nodig zou kunnen hebben. Melk van moeder was gelabeld en georganiseerd in de koelkast. Boven de luiertafel was een agenda geplakt. Steve zorgde goed voor zijn nieuwe dochter, maar hij vond dat hij het niet goed deed. Hij was bang dat als hij niet alles goed deed, hij zijn dochter zou "verpesten".

"Ik kan me niet ontspannen. Ik kan niet gewoon van haar houden, snap je?"

Steve had toegang nodig tot zijn innerlijke Keizerin, het aspect van het Goddelijk vrouwelijke dat de moeder is, de creatieve impuls, het warme, vergevende, eeuwig liefhebbende archetype. De Keizerin is sterk en woest, maar ook zacht en speels. Ik deed voor hem een soortgelijk proces als voor Natalie en liet hem focussen op de kaart van de Keizerin.

Steve vond het beeld van de Keizerin in mijn kaartspel mooi: een vrouw met een verdwaasde glimlach die haar kind vasthoudt terwijl ze wordt omringd door dieren, fruit en engelen - maar hij vond het geïdealiseerd, en hij zag haar als ineffectief. Onze hele sessie draaide om deze ene kaart en we onderzochten wat het voor Steve zou kunnen betekenen om gewoon van zijn kind te houden.

Aan het eind van het uur realiseerde Steve zich dat hij vond dat opvoeden altijd productief moest zijn en dat hij waakzaam en sterk moest zijn en haar veilig moest houden - vandaar het controlerende, georganiseerde aspect van zijn benadering. Hij wist niet hoe hij zijn goddelijke moederarchetype kon belichamen. Ik stelde hem voor een manier te vinden om creatief te zijn met zijn kleine meid. Steve was een geweldige gitarist, dus ik moedigde hem aan om liedjes voor de baby te verzinnen. Ik gaf hem ook huiswerk mee om beelden te vinden of te onthouden die verband hielden met de Keizerin en die hem bevielen. Wie was de verzorger in zijn jonge leven geweest? Wanneer was hij met warmte en liefde in een groep opgenomen geweest? Hoe kon iemand kracht tonen door liefde of zachtheid?

Hoezeer het hem ook speet, Steve probeerde alles wat ik vroeg en hij was in staat om zich te ontspannen rondom zijn dochtertje. Zijn opvoedingsstijl begon meer spontaniteit en creativiteit te vertonen, en hij vond het heerlijk om slaapliedjes voor zijn dochter te verzinnen - en zijn vrouw en baby vonden het ook geweldig!

Connect In Your Own Way

Onze cultuur heeft de beelden van het goddelijke vrouwelijke (en het goddelijke mannelijke) vervormd, maar de archetypen bestaan om herontdekt en belichaamd te worden op onze eigen unieke manieren. Zoals deze twee gevallen aantonen, is mediteren met de beelden nuttig. Werken met een spiritueel adviseur kan je ook helpen om toegang te krijgen tot deze archetypen op een manier die voor jou werkt.

Waar in je leven moet je je verbinden met de Goddelijke Vrouwelijke archetypen? Een adviseur van Keen kan je begeleiden! Bel vandaag!