Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De tarot ontdoet harry van houston's bedriegende zakenpartner

Veel ondernemers die overwegen om aan een potentiële zakelijke onderneming te beginnen, raadplegen graag de tarot voordat ze de eerste stappen zetten, om na te gaan of hun onderneming benen zal hebben, of waarschijnlijk zal instorten voordat het echt van start kan gaan. De tarot kan een goede barometer zijn van het algemene klimaat voor het investeren in een nieuwe start, omdat een goede lezing valkuilen en onvoorziene problemen kan onthullen die zich kunnen voordoen tijdens de planning en bouwfase en die mogelijk tot mislukking kunnen leiden. Het belangrijkste is echter dat de kaarten ook de ware aard van een zakenpartner kunnen onthullen: of hij eerlijk en oprecht is, of dat hij meer egoïstische bedoelingen heeft die degenen die van hem afhankelijk zijn, in de steek kunnen laten zonder de spreekwoordelijke peddel.

Een recept voor succes... of ramp?

Toen ik met Harry sprak, had hij het onbehaaglijke gevoel dat zijn partner Sam betrokken was bij dubieuze activiteiten achter de schermen of onder de tafel die hun bedrijf in gevaar konden brengen. De twee waren oude vrienden die onlangs beiden met pensioen waren gegaan, maar geen van beiden voelde zich klaar om te stoppen met werken. In de loop der jaren hadden ze het erover gehad om een kleine tent te openen met een jukebox die roodgloeiend stond, een heerlijke barbecue en een gezellige bar met een comfortabel aantal vaste klanten.

Harry, die regelmatig meedeed aan barbecuewedstrijden, had zijn oog laten vallen op de perfecte locatie voor een paar jaar. Het voormalige tankstation en luncheonette stond al jaren dicht, maar hij voelde dat het een enorm potentieel had. De locatie kreeg veel verkeer, er was voldoende parkeergelegenheid, en de retro inrichting paste perfect bij zijn visie. Dus toen er een bordje "Te Koop" in de etalage hing, greep Harry zijn kans. Sam leek ook opgewonden. Het tweetal tekende de papieren voor het partnerschap en ging aan de slag om de zaak klaar te maken voor opening.

De eerste paar maanden gingen de zaken goed. Het ging zelfs beter dan beide partners hadden gehoopt. Maar toen begon Harry een daling in de verkoopcijfers te zien. De daling leek vreemd, aangezien de zaak vrijwel elke avond stampvol zat, maar toen hij Sam de boeken liet zien, haalde hij zijn schouders op en zei: "Cijfers liegen niet."

Harry schreef de problematische rekeningen toe aan de eigenaardigheden van elke nieuwe zaak en besloot te wachten tot de volgende maand de ontvangsten waren getotaliseerd voordat "het tijd was om je zorgen te maken", zoals hij het uitdrukte. Maar toen de cijfers van zwart naar rood gingen, wist hij dat er iets grondig mis was.

"Ik kan mijn vinger er niet op leggen," zei hij verdrietig, "maar ik denk dat Sam iets van plan is."

De reading

"Elk bedrijf heeft zijn eigen verhaal te vertellen," legde ik uit aan Harry. "Er is een set-up, de belangrijkste actie, en de uiteindelijke uitkomst, maar Onderweg kan de hoofdpersoon - en dat ben jij in dit geval - in een aantal behoorlijk verontrustende plotwendingen terechtkomen die zullen bepalen of je op weg bent naar een happy end of niet."

Ik vroeg Harry om zich te concentreren op wat hij vond dat hij in de samenwerking inbracht. "Denk na over wie je bent in de relatie," instrueerde ik, "en wat jouw rol is in het bedrijf."

De kaart die werd onthuld, de Acht van Pentakels, leek passend. Op deze kaart staat een handelaar die zijn ambacht ijverig uitoefent. Hij zit aan een werkbank en draait een serie munten uit. Dit is een man wiens roeping hem zowel voldoening als een gevoel van vervulling geeft, en voor wie nietsdoen geen optie is. Hij heeft een hele kant van de kaart volgeschreven, en toch gaat hij door, hoewel hij al een comfortniveau heeft bereikt dat zijn behoeften te boven gaat. "Sue grapt altijd dat ik met pensioen ga als ik dood ben," grinnikt hij, "maar ze zit er niet ver naast."

Daarna vroeg ik Harry om zich te concentreren op zijn partner, Sam. "Stel je voor dat hij achter de toonbank van je restaurant zit. Bedenk hoe wat hij doet dat beeld kleurt en wat zijn ware bedoelingen zijn."

Toen de Vijf van Zwaarden opdook, waren Harry noch ik verbaasd. Grillige grijze wolken wervelen over een winderig tafereel waarin één deelnemer duidelijk geslaagd is - ten koste van de anderen. Maar de wedstrijd, hoewel misschien gelijk, lijkt niet vriendelijk te zijn geweest. Hoewel er geen bloed is vergoten, heeft de overwinnaar waarschijnlijk minder dan eerlijke middelen gebruikt om zijn overwinning te behalen. "Ik denk niet dat Sam het beste met je voor heeft," zei ik tegen Harry. "Hij lijkt uit te zijn op zichzelf, en jouw bedrijf is misschien wel wat hij wil."

Toen ik Harry vroeg zich te concentreren op het lot van het bedrijf als het op de huidige koers zou blijven, bevestigde de volgende kaart mijn vermoedens over de verborgen agenda van Sam. De Toren beeldt groot onheil uit. Het gebouwde wordt uiteengereten door een bliksemschicht, terwijl twee figuren van een vlammend bouwwerk op grillige kliffen vallen. Of hij zich nu bewust is van de gevolgen van zijn daden of niet, Sam heeft een wervelwind geoogst, en als ze op hun huidige weg doorgaan, zal geen van beide partijen een rampzalig lot bespaard blijven. "Als je de dingen laat zoals ze nu zijn," waarschuwde ik Harry, "dan loopt de situatie uit de hand en kun je er niets meer aan doen."

De uitkomst

"Wat moet ik doen?" vroeg Harry.

Ik liet hem zich concentreren op de kracht die hij nodig zou hebben om het tij in zijn voordeel te doen keren. De betekenis van de Judgment kaart leek duidelijk. Deze kaart toont de aartsengel Gabriël die op zijn hoorn blaast. De dode uit de zee zijn opgestaan en hem om genade smeken, maar het zijn hun eigen daden in het leven die hun lot zullen bepalen. Terwijl Harry met heldere ogen moest kijken en een beslissende zet moest doen om de gelijkheid in zijn partnerschap te herwinnen, moest zijn meest effectieve wapen om met Sam om te gaan de waarheid zijn in plaats van de schuld. "Kennis is macht," zei ik tegen hem. "Gebruik het in je voordeel." Ik drong er bij Harry op aan om zo snel mogelijk de feiten boven tafel te krijgen en zijn partner daarmee te confronteren voordat het te laat was. Toen Harry een verborgen cameraploeg inhuurde om een valstrik op te zetten, kwam uiteindelijk aan het licht dat Sam, die een gokprobleem had waarvan Harry nog niet eerder op de hoogte was geweest, zowel de boeken vervalste als er vandoor ging met de inventaris, die hij als bijproduct verkocht. "Ik heb veel nagedacht over wat je zei," vertelde hij me de volgende keer dat we elkaar spraken. "Ik heb Sam niet de schuld gegeven, ik heb hem alleen de feiten verteld. Hij beloofde hulp te zoeken, dus we gaan proberen het op te lossen." De barbecuetent ging terug naar de zwarte cijfers, maar Harry voegde er snel aan toe: "Vanaf nu heeft Sue de leiding over de boeken."

Ik was opgelucht dat de situatie voor iedereen een positieve oplossing leek te hebben gevonden, en hoopte dat met voortdurende waakzaamheid van Harry's kant, het restaurant voor alle betrokkenen zou floreren en bloeien.

Bang dat je partner de boeken vervalst? Maakt u zich zorgen dat uw spaargeld in vlammen opgaat? Laat een adviseur van KEEN de rooksignalen lezen en u helpen het vuur aan de schenen te leggen. controle.