Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Koningin van bekers omgekeerde tarotkaart

Lijken het leven en de liefde je de laatste tijd bij elke stap in de weg te staan? Heb je het gevoel dat je intuïtie en spirituele leiding je in de steek hebben gelaten? Heb je het gevoel dat je hopeloos verdrinkt in emoties die je gewoon niet onder controle hebt? Hebben angst en voortdurende bezorgdheid je geest dag en nacht achtervolgd? Hebben uw partner of vrienden u de laatste tijd gewezen op uw neigingen tot humeurigheid of egoïsme? Ontbreekt het u aan het geduld dat nodig is om eerlijke fouten van uw partner of kind te vergeven? Heeft u moeite om te ontsnappen aan gedachten van wraak of andere kwaadaardige daden? Hebt u irrationeel gedrag bij uzelf herkend, maar mist u de wil om te veranderen? Lukt het u regelmatig niet om logische en rationele beslissingen te nemen omdat emoties uw beoordelingsvermogen vertroebelen? Als u op een van deze vragen ja kunt antwoorden, weet u de reden voor de komst van deze noodlottige Koningin. Wanhoop niet, want wanhoop voedt juist de mentaliteit waaraan je probeert te ontsnappen. Laat ons inzicht u helpen om helder door de moeilijke tijden heen te kijken.

De trieste staat van de Koningin

De liefdevolle controle en vrede die de Koningin van Bekers vertegenwoordigt in de rechtopstaande positie zijn niet meer. Haar vredige uitzicht op de zee is nu haar tuimeling uit glorie. De gouden beker die eens gekoesterde, diepe liefde bevatte, is het eerste offer dat ze bereid is te brengen om zich nog wat langer aan haar eigen troon vast te klampen. De rauwe emoties van de eens zo kalme zee zijn klaar om haar doorweekt en uiteindelijk verdrinkt als zij niet opnieuw moeder voor hen kan worden. De gebruikelijke zekerheid van de Koningin, gedreven door betrouwbare intuïtie, is tekort geschoten, en ze durft niet te proberen haar eigen pad te vinden op glibberige natte stenen. De omgekeerde Koningin van Bekers wordt verteerd door pessimisme en kijkt met grote bezorgdheid in de richting van de zee die haar dreigt weg te spoelen. Ze mist de spirituele begeleiding waar ze zo van houdt omdat ze op zichzelf is gericht, maar niet alles is verloren.

Betekenis in Verleden, Heden en Toekomstige Posities

Voor elke Tarotlezing worden uw kaarten in een van de drie posities gelegd die aangeven hoe de kaart op uw leven van toepassing is. De drie posities zijn verleden, heden en toekomst. De afzonderlijke posities zijn belangrijk in uw lezing, omdat ze een herstel in de loop van de tijd kunnen aantonen of potentiële problemen in het verschiet onthullen als de koers niet wordt gewijzigd.

Wanneer de Koningin van Bekers omgekeerd in uw verleden opduikt, is dit een teken van vroege onrust in uw verleden, vaak geleid door een vrouw die van grote betekenis voor u was. Dit is niet altijd zo erg als geïmpliceerd wordt, en mogelijke verklaringen kunnen variëren van het hebben van een fantastische moeder die je gewoon niet begreep, tot een slecht rolmodel dat je te dicht volgde. Het kan ook staan voor een emotioneel beladen periode in uw kindertijd of recenter, waardoor u zich machteloos voelde. De Koningin van Bekers omgekeerd in de verleden positie is geen excuus of verklaring voor huidig gedrag, maar kan wel inzicht geven in uw vatbaarheid voor huidige problemen.

Als de Koningin van Bekers omgekeerd is in de huidige positie, is een herziening van de staat van uw relaties gerechtvaardigd. U kunt het gevoel hebben dat u niet meer verliefd bent op uw langdurige partner, vaak als een onbewuste reactie op een ongegronde angst dat hij of zij hetzelfde doet. Problemen in het paradijs zorgen ervoor dat u irrationele beslissingen neemt die puur op emotie gebaseerd zijn, en niet op de uitgesproken helderheid die u gewend bent. De kaart op deze positie is een teken dat u goedgelovig bent, zo gewend aan goddelijke en bijna onfeilbare leiding dat wanneer u op een dwaalspoor wordt gebracht u dit niet opmerkt. U zult onmiddellijk actie moeten ondernemen om van deze koers te herstellen, want het is niet een koers die zichzelf na verloop van tijd zal corrigeren. Weiger toe te staan dat uw bezorgdheid u verteert en probeer elk probleem vanuit zowel een logisch als emotioneel perspectief te beschouwen.

Wanneer u de Koningin van Bekers omgekeerd in de toekomstige positie tegenkomt, kan zij de nadering van iemand aankondigen die niet te vertrouwen is. Hij of zij kan misbruik maken van uw bereidheid om alles te vertrouwen in een tijd van zwakte. Het is nu niet de tijd om risico's te nemen, want velen zullen de grenzen van uw naïviteit testen. De hier omgekeerde Koningin van Bekers kan ook duiden op desorganisatie van uw prioriteiten die uiteindelijk zal leiden tot rampspoed. Ze is een voorbode van dingen die slecht gaan in de nabije toekomst en een teken om geliefden dichter en steviger vast te houden, want je zult ze nodig hebben.

Kaartcombinaties

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om één kaart te overwegen, vooral als het de slechtste in je spreiding is, Tarot is alleen effectief als je uw spreiding als een geheel. Elke kaart heeft betekenis en belang, en directe interacties zijn helemaal niet ongewoon. Uw kaarten zijn onderling verbonden, zowel met uw leven als met elkaar, en uw kansen om verkeerde paden te corrigeren nemen toe wanneer ze allemaal worden overwogen. Hieronder vindt u een aantal veel voorkomende kaartcombinaties en wat ze voor u kunnen betekenen.

Als uw Koningin van Bekers omgekeerd wordt vergezeld door de Chariot, is het over het algemeen een teken van hoop en een reddingslijn van uw huidige problemen, afhankelijk van de positie. De Sfinxen die de koning vergezellen onthullen dat je niet alleen bent, en dat het niet de vertrouwde vrienden zijn die je problemen bezorgen, maar anderen. Steun op degenen die er zijn om u te steunen, maar vermijd het aangaan van nieuwe relaties totdat u weer in balans bent.

Wanneer de Koningin van Bekers omgekeerd vergezeld wordt door de Drie van Zwaarden, dan vertegenwoordigt dit het verlies van liefde dat heel goed de katalysator kan zijn voor uw gebrek aan emotionele controle. Het verlies van vertrouwen en sereniteit in zo'n belangrijke band heeft alles in de war gegooid voor de Koningin. De meervoudige wonden geven aan dat dit niet de eerste keer is, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer zal zijn dat je anderen pijn doet of hebt aangedaan. Tenminste een deel van de gevolgen van het verlies van de Koningin zal blijvend zijn. U moet zich concentreren op het vermijden van verdere wonden, hetzij door uzelf uit een onstabiele situatie te verwijderen of door uzelf te vernederen en u te verontschuldigen.

De Koningin van Bekers omgekeerd dat verschijnt naast de omgekeerde Koning van Bekers is een teken dat uw moeilijkheden door uzelf zijn veroorzaakt. Hij verdubbelt de waarschuwing van de omgekeerde Koningin voor onbetrouwbare individuen die op de loer liggen, maar zelfs dan nog is de grootste bedreiging nog steeds uzelf. De twee kaarten kunnen onthullen dat je je hebt overgegeven aan het drama in plaats van door te gaan met de strijd om te ontsnappen. Het is ook een teken dat je je tot je obsessies of verslavingen hebt gewend in de hoop dat het je zal verblinden voor je val uit de gratie. Loop weg van aanbiedingen van "steun" die uitnodigingen bevatten om te drinken of drugs te misbruiken en vermijd het zwelgen in zelfmedelijden.

Er zijn veel kaarten die, wanneer gepaard met de Koningin van Bekers omgekeerd, wijzen op hoop en verandering in je toekomst. Besteed aandacht aan de andere kaarten in je spreiding, want de omgekeerde Koningin van Bekers spoort je aan om kritisch te zijn met je partners.

Krijg meer inzichten met een online tarotkaartlezing op Keen!