Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Een bedrijf starten: de tarot helpt de angst voor mislukking te overwinnen

"Ik wil een nalatenschap."

"Ik wil iets dat van mij is."

"Ik wil iets opbouwen."

Wanneer we gebeld worden door mensen die zich afvragen wat ze met hun leven willen doen, komen bepaalde thema's steeds weer terug. Een van de belangrijkste is dat ze aan niemand verantwoording hoeven af te leggen, dat ze hun eigen baas willen zijn en vooral dat ze iets willen creëren en smeden dat er echt toe doet. Mensen bellen ons de hele tijd met de vraag of ze hun eigen bedrijf moeten openen. Het is een van de grootste beslissingen die iemand kan nemen, en het kan heel beangstigend zijn: Een vaste baan opgeven, ook al is het een weinig bevredigende baan, is een grote stap. Mensen moeten er zeker van zijn dat ze niet iets dwaas doen. Dit was het geval voor Melanie, die me vorige week belde met een idee voor een bedrijf, maar die wat begeleiding nodig had om te weten of het de juiste stap voor haar was om dit idee te volgen.

Ondervattend wat onze faalangst is

Melanie was enthousiast over haar idee voor een nieuw bedrijf. Dat merkte ik omdat ze me, in tegenstelling tot veel van mijn klanten, vrijwel meteen over de details begon te vertellen. In het begin kon ze nauwelijks over zichzelf praten. Het ging allemaal over haar idee voor een verticale boerderij die ook "compostthee" maakt, een voedingsrijke vloeistof die mensen in hun tuinen kunnen gebruiken om planten beter te laten groeien. Ik vond het een geweldig idee en vroeg haar wat haar aarzeling was.

"Ik heb een baan. En ik heb een behoorlijk goede baan. Het is vooral marketing, maar het betaalt goed. Ik heb goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar ik ben niet... gelukkig, weet je? Ik heb het gevoel dat er iets in me groeit, een idee, en ik wil er naar kunnen luisteren. Ik wil het eruit kunnen laten."

Ik begreep precies wat ze bedoelde. Veel van onze cliënten hebben dit gevoel, dit knagende gevoel dat hun leven niet is wat het zou moeten zijn of wat het zou kunnen zijn. Daarom willen veel mensen wel iets veranderen, maar de angst om te falen leidt tot veel aarzeling.

Daarom bellen ze ons. Daarom deed Melanie dat ook. Ze had het gevoel dat ze bij een wedstrijd was en ook al ging het startschot steeds af, ze kon zichzelf niet uit de blokken dwingen. Ze wilde weten waarom ze die verlammende angst voelde en of het een teken was dat ze het misschien niet moest doen. Of, omgekeerd, of de angst gewoon iets was waar ze zich overheen moest zetten. Ik besloot dat een standaard tarotlezing met drie kaarten uit het verleden, het heden en de toekomst haar zou helpen haar pad te verlichten.

De lezing: De wortels van haar aarzeling blootleggen

Met Melanies reading kon ik echt onderzoeken wat haar angstig maakte en kon ik aan het licht brengen waar ze werkelijk bang voor was. potentieel.

In de vorige positie trok ik de Twee van Zwaarden, die een geblinddoekte vrouw toont die gekruiste zwaarden vasthoudt onder het bleke licht van een nieuwe maan. Het is een koppige en aarzelende kaart, een die vaak aangeeft dat men meer informatie nodig heeft alvorens een beslissing te nemen. Vaak heeft dit te maken met het verleden, met eerdere mislukkingen, of met andere tekenen van koppigheid.

Bij Melanie hadden we het erover dat ze al eerder had geaarzeld. Ze had niet in het buitenland gestudeerd op de universiteit, ook al had ze graag naar Istanbul gewild, omdat ze zich zorgen maakte over de politieke situatie. Ze had na haar schooltijd geen baan aangenomen bij een non-profit organisatie, ook al was dat wat ze wilde doen. En, zoals ze aangaf, aan de oppervlakte had haar leven zich vrij goed ontwikkeld. Een verwijderde waarnemer zou kunnen kijken naar haar salaris en carrière en zeggen dat ze de "juiste" beslissingen had genomen. Ze maakte zich dus meer zorgen om de sprong te wagen omdat ze rationele argumenten kon bedenken om het niet te doen. Helaas, die rationele argumenten waren niet in het kwadraat met wat ze werkelijk voelde.

De cadeaukaart die ik trok was de . Een schipper duwt een kleine veerboot in rustig water, terwijl een vrouw met een sjaal ineenkrimpt met haar verborgen kind, de enige passagiers van de boot. Ze kijken in de richting van een verre oever. Deze kaart wijst op een periode van verveling, wat goed kan zijn. Het betekent dat er op dit moment niet veel uitdagingen zijn. Het wijst op rusteloosheid, maar ook op een goed moment om met die rusteloosheid om te gaan. Het water is kalm genoeg om een reis te maken.

Voor Melanie klonk dit heel erg waar. Ze had spaargeld, en ze had het grootste deel van haar appartement afbetaald. De hypotheekaflossingen waren zeer beheersbaar. Bovendien wist ze waar ze haar kas kon bouwen. Ze had een solide plan en dat betekende dat het starten van haar verticale boerderij haar financieel niet te gronde zou richten. Het betekende niet dat het een succes zou worden, maar het betekende dat ze een kans had. Haar probleem was dat ze weigerde de wenkende oever aan de andere kant te zien. Ze ging ervan uit dat de wateren altijd woelig zouden zijn, maar als ze haar situatie analyseerde in het licht van de worp, zag ze in dat ze dit kon doen - als ze het maar wilde.

De toekomstige positiekaart, de Zeven van Tovertanden, was de meest fortuinlijke kaart voor Melanie's situatie. In sommige interpretaties spoort het je aan om stagnatie te vermijden en een beslissing te nemen voor het te laat is. In sommige gevallen is het een waarschuwing dat je huidige positie instabiel is, en dat je spoedig gedwongen zult worden om die te verdedigen vanuit een positie van zwakte. Het is als een koning die de grond in handen heeft in een dal dat omringd is door hoge bergen. Het lijkt misschien een stabiel stuk land, maar zijn vijanden hebben de hoge grond en kunnen op elk moment aanvallen.

Melanie en ik wisten wat dit betekende. Ook al had ze geen echte vijanden, ze had wel te maken met de vijanden die ons allemaal in ons leven plagen: de angst om niet het leven te leiden dat we willen, de demonen van stagnatie, de stille angst dat we iets meer hadden kunnen - moeten - doen. Melanie had in haar marketingfunctie kunnen blijven, maar uiteindelijk zou ze overspoeld zijn door deze problemen, door het centrale vraagstuk van het leven, en op dat moment was het misschien al te laat geweest.

In werkelijkheid is het echter nooit te laat. We hebben allemaal de kans om onszelf opnieuw uit te vinden, of dat nu het starten van een boerenbedrijf is of het vinden van een nieuwe passie in het leven. Een eigen bedrijf beginnen is een risico, maar stilstaan is dat ook. Als je je afvraagt als u de sprong moet wagen, kan het raadplegen van een paranormaal adviseur op Keen helpen. Wij kunnen u helpen antwoorden te vinden op vragen over uw verleden, heden en toekomst, zodat u de beste beslissingen kunt nemen voor uw leven.