Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De chariot - phantasmagoric theater tarot

De Chariot, uit de Phantasmagoric Theater Tarot van Graham Cameron, komt in beeld en verrast onze held, The Fool. In tegenstelling tot de traditionele versies van De strijdwagen, deze kaart presenteert ons met een paarse vliegende schotel getrokken door gouden zeepaardjes. De piloot, een lachend buitenaards wezen, geniet duidelijk van het uitzicht terwijl een varken, vertegenwoordiger van doelen waarvan men dacht dat ze onmogelijk waren, net buiten beeld voorbij vliegt.

Achter de schotel zweeft een lappendeken van tijd en ruimte. Daaronder bevindt zich een carnavalsartiest op stelten, een piramide, een pagode, de maan en drie minaretten. Werpt de strijdwagen een schaduw op hen of straalt de piloot hen aan boord? De Strijdwagen is altijd een wat ingewikkelde kaart om te interpreteren - rijk aan symboliek en beeldspraak - en deze weergave is geen uitzondering op die regel. Het nummer van de Chariot is zeven, de richting is west, het element is water, en net als The High Priestess, wordt het geregeerd door de maan. Op de romp is het teken Kreeft afgebeeld, de astrologische invloed voor deze kaart. Zoals alle Kreeften neemt de piloot zijn thuis met zich mee, waar hij ook gaat.

heeft de natuurlijke progressie gemaakt van het kruispunt dat The Lovers voorstelde en boekt vooruitgang op hun gekozen pad. De sleutel met De Chariot, echter, is het begrip dat op de juiste bestemming aankomen veel belangrijker is dan te snel gaan en je halte missen. Daarom wordt de vliegende schotel aangedreven door zeepaardjes, in plaats van door hyperdrive.

Een tarotlezer staat klaar om u op uw reis te begeleiden. Laat u vandaag nog lezen!

Ik hou van de muziek van Aimee Mann en haar liedje, Driving Sideways, dat heel goed aansluit bij de geest van de Chariot:

"En je zult zeggen dat je vooruitkomt en het in overdrive zetten. Maar je verwart snelheid met krijgen wat je nodig hebt en merkt niet eens dat je nooit aankomt."

De bedenker, Graham Cameron, zegt:

"Met de Chariot zijn er geen grenzen. Er vindt een reis plaats en er verschijnt een vliegende schotel die wordt voortgetrokken door twee zeepaarden. De Chariot is een ingenieus middel om in de toekomst te reiken. We zijn op reis, er vindt een transformatie plaats, onzekerheid en verrassingen liggen in het verschiet. De strijdwagen voert ons door het carnaval, over de aardbol door tijd en ruimte, naar nieuwe sferen. We boeken vooruitgang, beheersen onze emoties en overwinnen onze persoonlijke beperkingen. Een goede gezondheid wordt bereikt. De strijdwagen is een symbool van onze intelligentie en geeft ons een gevoel van richting."

In de rechtopstaande positie staat de strijdwagen voor focus, het bereiken van doelen, vooruitgang, verwezenlijking, reizen, pure wilskracht, vastberadenheid om jezelf op een positief spoor te zetten en het overwinnen van conflicten. In haar boek, The Secret Tarot, zegt Jane Lyle: "Als de Chariot een persoon aanduidt, staat hij vaak voor een positieve drijvende kracht in je leven - iemand die je kan motiveren of inspireren om je eigen talenten of bekwaamheden ten volle te verkennen. Zo iemand kan als katalysator fungeren voor heilzame veranderingen en ontwikkelingen."

In omgekeerde positie betekent de Chariot een onvermogen om een taak te voltooien, op een zijspoor raken, impulsief gedrag, oncontroleerbare lust, gebrek aan zelfvertrouwen, negatieve invloeden, stagnatie, zelfvernietigend gedrag, en de noodzaak om goed na te denken over wat je kunt doen om jezelf weer op het juiste spoor te krijgen.

Over de auteur:

Opgegroeid in een familie die paranormale gaven waardeerde en aanmoedigde, heb ik het grootste deel van mijn leven kaartgelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisadviseur en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een uitgebreide lezing.