Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

The fool - phantasmagoric theater tarot

"De hele wereld is een toneel, en alle mannen en vrouwen zijn slechts spelers; ze hebben hun uitgangen en hun ingangen, en één man speelt in zijn tijd vele rollen," - William Shakespeare

Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de energie van De Dwaas. Deze kaart zit boordevol verwachtingen, levensvreugde, onbevreesdheid en geloof en symboliseert voor mij vrijheid en nieuwe horizonten. De hierboven afgebeelde Dwaas komt uit de Phantasmagoric Theater Tarot van Graham Cameron.

De Dwaas wordt geassocieerd met het element Lucht, zijn getal is Nul, en hij is zeer nauw verbonden met Oordeel, dat de kennis en wijsheid vertegenwoordigt die uit ervaring voortkomen. Vaak is dit karakter androgyn van aard en is het moeilijk om in één oogopslag het geslacht te bepalen. Er is geen huis van de dierenriem verbonden met deze kaart, maar de heersende planeet is Uranus. De Dwaas is de jokerkaart, de Joker, de Nar, en is het enige lid van de Grote Arcana dat in het standaardspel speelkaarten voorkomt.

Wat staat er voor jouw toekomst in de kaarten? Doe vandaag nog een tarotlezing!

Deze bijzondere Dwaas staat op het punt om het levensballet te betreden en halsoverkop de toekomst in te dansen. De hoge pet bedekt met vraagtekens symboliseert een onschuldig, kinderlijk nieuwsgierigheid over de wereld beneden. Er valt nog veel te leren en de ogen van de Dwaas zijn wijd open. Dit is een weloverwogen sprong in het duister, en de zak aan de stok van de Dwaas is versierd met een afbeelding van de Ster - een symbool van hoop voor de toekomst. Een hondje zit er vlak onder en wacht vol ongeduld tot de Dwaas hem inhaalt. Dit is heel wat anders dan de hond die we gewoonlijk zijn baasje zien proberen tegen te houden.

Als je naar de nachtelijke hemel boven en achter De Dwaas kijkt, zie je een groot aantal objecten in de vorm van een Nul. Deze staan voor het pure potentieel aan ideeën, dromen en ervaringen die onze held op het wereldtoneel te wachten staan. In haar boek, 'The Secret Tarot,' zegt Jane Lyles: "Zijn nummer is een Nul, wat eigenlijk helemaal geen nummer is. Nul staat voor het cirkelvormige pad van de tarot van zijn eigen reis van leren en ervaring, en dat van elk leven dat ten volle wordt geleefd."

Ieder van ons is de Dwaas, en de overige 77 kaarten van het tarotspel vormen samen steeds veranderende patronen om onze reis door het leven weer te geven. Graham Cameron zegt: "Zie jezelf als een acteur die op het moment van je geboorte in een theater is geplaatst. Je bent uitgenodigd om je bij de miljoenen andere acteurs om je heen te voegen, om je plaats in te nemen op het toneel dat bekend staat als het Fantasmagorisch Theater. Elke scène is al in elkaar gezet voor uw optreden. Het script is geschreven en uw aanwijzingen zijn in orde. Als Als er niets fout gaat, zeil je door je voorstelling heen tot het laatste doek..."

Moge je persoonlijke reis gevuld zijn met licht en gelach,

Robyn

Over de auteur:

Opgegroeid in een familie die paranormale gaven waardeerde en aanmoedigde, heb ik het grootste deel van mijn leven kaartgelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisadviseur en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een uitgebreide lezing.