Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De meest voorkomende fouten te vermijden bij het lezen tarot nauwkeurig voor jezelf

Zat je ooit kaarten te lezen voor jezelf, maar kwam je tot de vaststelling dat de lezing je niet echt aansprak? Dus doe je er nog een, maar je krijgt nog steeds geen antwoord. Meer geagiteerd, doe je een ander, en deze keer de lay-out is nog meer mysterieus. Waarom werken de kaarten niet? Het is zo frustrerend!

Het doen van meerdere lezingen over een onderwerp in één keer is één van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het lezen van kaarten voor zichzelf. Als we ons zorgen maken over een bepaald onderwerp, hebben we vaak een vrij duidelijk antwoord dat we willen horen. Zelfs als we dat niet aan onszelf toegeven, is het verlangen er in ons onderbewustzijn.

Tarotkaarten, of welke andere waarzeggerij-techniek dan ook, zullen niet werken als je niet in een heldere gemoedstoestand verkeert. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet voor onszelf kunnen lezen als we een bepaalde uitkomst voor ogen hebben, maar we moeten wel in een neutrale, kalme ruimte zijn als we accuraat voor onszelf willen lezen. Ik vertel mijn cliënten en studenten dat de slechtste tijd om een Tarot lezing te doen is wanneer je het antwoord het liefst wilt.

Er zijn nog een paar andere veel voorkomende valkuilen die de nauwkeurigheid van je Tarot lezing kunnen beïnvloeden. Laten we ze eens bekijken.

Lezen wanneer je emotioneel bent

De op een na grootste fout die ik mensen zie maken is het uit de kast trekken van hun direct na een moeilijke ontmoeting met hun baas of vriend. Ze zijn erg emotioneel, en net als bij het bovenstaande scenario met meerdere lezingen krijg je absoluut geen accurate lezing als je geen duidelijk kanaal kunt zijn.

Het komt vaak voor dat je de kaarten trekt waar je het bangst voor bent als je in een angstige toestand kaarten trekt, wat de zaak vaak nog erger maakt. Dan doe je misschien nog een kaartlegging, waardoor het probleem nog groter wordt, en zo gaat het door. Het duurt niet lang of je bent nog meer van streek en in de war over wat er is gebeurd en hoe je ermee om moet gaan.

Dit is een perfect moment om een objectieve lezing te krijgen van een vriend of adviseur. Of nog beter, koel af, neem de tijd, en dan krijgen een lezing. U zult waarschijnlijk een andere lezer ook niet duidelijk horen als u in een emotionele staat bent.

De verkeerde spreiding kiezen

Er is echt geen verkeerde manier om de Tarot te lezen, maar bepaalde spreidingen werken goed als u voor uzelf leest. Ik vind meestal dat een drie kaarten spreiding voldoende is voor de meeste complexe kwesties. Veel van mijn klanten die voor zichzelf lezen komen met een ingewikkelde indeling en willen hulp bij het decoderen ervan. Meestal beginnen we opnieuw met een verdeling van drie kaarten om aan de grotere thema's van hun probleem te werken. Het kan zinvol zijn om een grotere verdeling te maken als we eenmaal een component van een probleem hebben geïsoleerd (ik hou van de 10-kaartenverdeling Inner Work).

Meer kaarten verduidelijken niet noodzakelijkerwijs het probleem in kwestie, vooral als er veel aspecten in het spel zijn. Als je net leert om voor jezelf te lezen, houd je lay-outs dan eenvoudig. U krijgt meer nauwkeurigheid bij het lezen en u bouwt ervaring op met de kaarten op een meer verteerbare manier.

Toevoeging van te veel verduidelijkers

Net als bij de bovenstaande fouten, krijgen mensen vaak kaarten die ze niet begrijpen, of een uitkomstkaart die ze niet leuk vinden. Vervolgens trekken ze verhelderende kaarten uit de stapel, en elke kaart maakt de verwarring groter in plaats van het probleem op te lossen. Dit was mijn grootste fout toen ik voor het eerst voor mezelf begon te lezen, en het kan een frustrerende dwang worden die ertoe leidt dat je jezelf niet meer vertrouwt!

Om nauwkeurig kaarten voor jezelf te lezen, moet je op je indrukken vertrouwen - en dat geldt in het begin ook voor je verwarring. Als je bijvoorbeeld een kaart krijgt met een uitkomst die je niet bevalt, ga dan met dat ongemak zitten. Vraag jezelf af waarom. Kijk wat er is. En stap dan weg van de lezing en laat de inspiratie binnen druppelen.

Hetzelfde geldt voor kaarten waarvan je niet kunt afdwingen dat ze bij een onderwerp passen. Ga uit van elk inzicht dat je hebt, zelfs als het niet logisch is. Neem de tijd voor de reading. Als u nog steeds twijfelt, is het prima om een verhelderende kaart te trekken, maar laat het bij één.

Te veel kaartbetekenissen opzoeken

Mijn andere favoriete fout, en een die veel voorkomt bij beginnende lezers, is te veel betekenissen voor een kaart opzoeken. Meestal hebben we een onbewuste agenda wanneer we dit doen, en proberen we de betekenis te vinden die het beste bij die agenda past. Er zijn vele interpretaties voor elke kaart. Misschien vind je dat Crowley's concepten de juiste zijn, of geef je de voorkeur aan Pollock of Waite.

Wanneer u Tarot leert, moet u inderdaad betekenissen opzoeken, en ik hou van Tarotwoordenboeken voor dit. Maar als je groeit in intuïtie en ervaring, krijg je je eigen interpretaties voor de kaarten om te mengen met de traditionele. Laat de beeldspraak van de kaart tot je spreken. Ga op je gevoel af over wat een kaart op een bepaalde positie betekent.

Lezen over de gevoelens of motieven van anderen

Dit is een lastige valkuil, en een uitdaging om met enige nauwkeurigheid te doen, vooral als je geïnvesteerd in de uitkomst. Ik trek wel kaarten om inzicht te krijgen in de energie die een ander in een situatie brengt, maar ik ben heel voorzichtig in hoe ik die informatie interpreteer.

Veel cliënten komen met relatieproblemen. Ze hebben zelf een spreiding gemaakt en een kaart getrokken die hen bang maakt om hun partner te vertegenwoordigen. Ik heb gemerkt dat de kaarten die we trekken om een ander te vertegenwoordigen, vaak meer zeggen over onze projectie op hen dan over hun eigen gevoelens of motieven.

Als ik echt wil dat de kaarten voor een ander spreken, laat ik altijd een collega voorlezen. Het gevaar van projectie en gehechtheid is er niet, en een neutrale lezing is betrouwbaarder.

Zoals met alle veelgemaakte fouten, komen verwarring en teleurstelling in spreads als we niet echt in een goede positie zijn om de kaarten voor onszelf te lezen. Je kunt altijd op een andere dag een andere lezing doen. Of u kunt een professionele lezing laten doen.

Over sommige zaken kunnen we gewoon niet objectief zijn. Keen adviseurs zijn er om u te helpen, en zij kunnen de objectiviteit in een reading brengen wanneer u kan niet.