Opzoek naar spirituele verlichting?

Numerologie: de kosmische vibraties van getallen

Nummers hebben voor veel mensen een speciale betekenis. Sommigen geloven dat ze een geluksgetal hebben, terwijl anderen merken dat belangrijke levensgebeurtenissen zich vaak voordoen in paren, drieën of andere groeperingen. Sommige mensen voelen zelfs een eenvoudige, onverklaarbare affiniteit met een bepaald getal. Deze mensen kunnen op natuurlijke wijze iets hebben aangeboord dat zijn wortels heeft in het oude Egypte en Babylon - Numerologie, of de studie van getallen en hun kosmische vibraties.

In de Numerologie wordt aangenomen dat elk getal, van één tot negen, zijn eigen symbolische betekenis heeft. Toegepast op een persoon onthult een getal - een zogenoemd Levenspadnummer - de persoonlijkheid, uitdagingen en mogelijkheden van die persoon. Levenspadgetallen worden berekend door de acht afzonderlijke cijfers van iemands geboortedatum bij elkaar op te tellen (de twee-cijferige dag en maand, en het vier-cijferige jaar)

Nemen we bijvoorbeeld een geboortedatum van 1 december 1975. Dit wordt numeriek geschreven als 12/01/1975 (of 01/12/1975 - beide methoden leveren hetzelfde Levenspadnummer op). Het optellen van deze acht cijfers (1+2+0+1+9+7+5) resulteert in een totaal van 26. Aangezien dit een twee-cijferig getal is, worden de twee en de zes dan bij elkaar opgeteld om een uiteindelijk Levenspadgetal van acht te verkrijgen voor deze specifieke geboortedatum.

Bij het berekenen van een Levenspadgetal herleiden we de meeste geboortedata die optellen tot twee-cijferige getallen tot één cijfer, variërend van één tot negen, zoals in het voorbeeld hierboven. Er zijn echter drie uitzonderingen: 11, 22 en 33, de drie Meestergetallen van de Numerologie. Degenen wier geboortedata bij één van deze getallen opgeteld worden, hebben een heel speciaal levenspad. De Meestergetallen worden geacht zowel extra uitdagingen als extra sterke punten aan te geven, en mensen met deze getallen als hun levenspad hebben de

Hierna volgen korte beschrijvingen van elk van de twaalf Levenspadgetallen. Als je eenmaal je eigen Levenspad Nummer hebt berekend, gebruik dan deze informatie als uitgangspunt om de enorme wijsheid van de Numerologie te verkennen.

- 1 - Je bezit een sterke persoonlijkheid en een positieve instelling. Je bent waarschijnlijk ook fysiek sterk. Je bent creatief, ambitieus en vol originele ideeën. Je bent een natuurlijke leider onder vrienden en collega's. Pas op dat uw assertieve aard niet omslaat in bazigheid of egoïsme. Op dezelfde manier kunnen blokkades van uw natuurlijke energie leiden tot luiheid, impulsiviteit of niet-gerealiseerde doelen.

- 2 - Vredig, artistiek en verfijnd, u bent een mensen-mens die graag omringd wordt door vrienden. Uw gevoelige, eerlijke aard inspireert anderen om u regelmatig in vertrouwen te nemen. Pas op dat uw oprechtheid niet ontaardt in goedgelovigheid, waardoor anderen misbruik van u kunnen maken. Zorg er ook voor dat u zowel aan uw eigen behoeften als aan die van de mensen om u heen tegemoetkomt. Probeer conflicten niet zodanig uit de weg te gaan dat u te veel terrein prijsgeeft aan anderen.

- 3 - U bent intelligent, creatief en geestig en een uitstekend communicator, of u nu anderen vermaakt met grappen en verhalen of uw opmerkzame aard gebruikt om de diepste mysteries van het leven te onderzoeken. U vindt het gemakkelijk om de gedachten en gevoelens van anderen te lezen. Doe uw best om doelen te stellen en deze na te streven; anders zou uw leven een richting kunnen missen. Vermijd ook banen, relaties en dagelijkse routines die al te eentonig zijn, want die brengen uw escapistische kant naar boven.

- 4 - Praktisch, hardwerkend en nuchter, u bent de persoon die uw collega's zijn, familie en vrienden vertrouwen voor stabiliteit en steun. Je ongelooflijke wilskracht kan soms omslaan in halsstarrigheid. U geeft de voorkeur aan een leven met routine, omdat onvoorspelbare mensen en situaties u overweldigen. U kunt ook resistent zijn tegen verandering. Ga op zoek naar trouwe vrienden en partners en gebruik deze relaties als een veilige basis van waaruit u het onbekende tegemoet kunt treden.

- 5 - U valt op in elke menigte. Mensen worden aangetrokken door uw vrolijke, vitale aard. U hebt uiteenlopende interesses en kunt uzelf regelmatig te veel uitsloven. U houdt van avontuur en opwinding, maar probeert te voorkomen dat u onverantwoordelijk of onbetrouwbaar bent. Pas ook op voor een neiging tot competitiviteit. U straalt van nature, dus u hoeft niet overdreven hard te werken voor aandacht.

- 6 - Uw liefdevolle, zorgzame aard maakt u tot een geliefd vriend en familielid. Je bent eerlijk, gewetensvol en bedachtzaam en je let regelmatig op de rechten en het welzijn van anderen. U kunt gemakkelijk contact maken en communiceren met zowat iedereen, ook met dieren. Als je merkt dat je snel geïrriteerd raakt of je jaloers of depressief voelt, zie dat dan als een teken dat je jezelf te veel hebt opgerekt. Neem de tijd om uit te rusten en op te laden.

- 7 - Diep analytisch, bezit u een aangeboren spirituele wijsheid. U leeft op uw eigen voorwaarden, waardoor u een beetje afstandelijk kunt overkomen. Daarbij komt nog uw natuurlijk perfectionisme; u stelt hoge eisen aan uzelf en anderen. U hebt behoefte aan autonomie in uw werk en relaties, maar u bent in staat tot grote loyaliteit wanneer u betrokken bent bij een persoon of organisatie waarin u gelooft.

- 8 - Creativiteit, wilskracht en veel geluk maken samen van u een krachtpatser van een persoonlijkheid. Een vooruitdenker die gemakkelijk een sterk team, voert u uw plannen door tot de finish. Pas op dat u niet al te competitief of dictatoriaal wordt als u uw doelen nastreeft. In relaties voelt u zich aangetrokken tot mensen die u de leiding laten nemen. Probeer geen misbruik te maken van deze dynamiek.

- 9 - U bent eerlijk, betrouwbaar en meelevend. In relaties voelt u zich aangetrokken tot mensen die de kwaliteiten bezitten die u het meest waardeert, zoals vrijgevigheid en vriendelijkheid. Uw idealistische, gevoelige aard leent zich voor humanitaire doelen. Probeer alleen te voorkomen dat je te veel van jezelf vergt; als je energie wordt uitgeput of er misbruik van wordt gemaakt, kun je doorslaan in de richting van egoïstisch of onattent gedrag.

- 11 - Het eerste van de drie Meestergetallen, 11 kan worden gezien als een krachtigere uitdrukking van het getal twee (aangezien 1+1=2). Je artistieke, creatieve aard maakt je tot een echte visionair. Vol met fascinerende kennis en theorieën, ben je een favoriete metgezel onder je vrienden. Je werk in dit leven is om de gedachten, ideeën en waarden van anderen te beïnvloeden. Uw levenspad zou creatieve expressie moeten inhouden. Verander de wereld door kunst, wetenschap, schrijven of lesgeven.

- 22 - Het tweede van de drie Meestergetallen, 22 kan worden gezien als een krachtigere uitdrukking van het getal vier (zoals 2+2=4). Vol wilskracht en een diep gevoel van doelgerichtheid kun je alles bereiken waar je je zinnen op zet. Zorg ervoor dat je deze kracht met zorg gebruikt; richt je inspanningen op waardevolle bezigheden en vermijd ongezonde, destructieve relaties en gedrag. Zoek vrienden die je in staat stellen jezelf te zijn en die tegen je sterke persoonlijkheid kunnen als dat nodig is.

- 33 - Het derde van de drie Meestergetallen, 33 kan worden gezien als een krachtigere uitdrukking van het getal zes (want 3+3=6). U bent zeer gevoelig, emotioneel en betrouwbaar en wordt alom bewonderd om uw vriendelijke, zorgzame aard. Je voelt de emoties van anderen aan alsof het je eigen emoties zijn; zorg er daarom voor dat je jezelf emotioneel beschermt als dat nodig is. U hebt een sterke behoefte om te weten dat u geliefd bent, dus zoek naar hechte, liefdevolle en harmonieuze relaties. Vermijd conflicten echter niet als regel; onthoud dat je van tijd tot tijd stevige grenzen moet stellen.

Gerelateerde artikelen