Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe meer aanwezig te zijn in tijden van onzekerheid

Aanwezig zijn in je dagelijkse leven is makkelijker gezegd dan gedaan, maar eens je de kracht hebt om in het moment te leven, is het alsof er een gewicht van je schouders is gelicht. Wanneer je leert hoe je aanwezig kunt zijn, zul je snel merken dat er verschillende levensveranderende voordelen zijn, waaronder verbeterde sociale vaardigheden, verminderde stressniveaus, verhoogde creativiteit, minder over-denken, het vermogen om meer open te zijn, speelsheid, en een grotere waardering voor de wereld om je heen. In tijden van onzekerheid is het des te belangrijker om te weten hoe je meer aanwezig kunt zijn. Hier zijn enkele belangrijke manieren om je te helpen op je weg naar een meer evenwichtige en stressvrije levensstijl.

Verwissel boosheid voor nieuwsgierigheid

Hindert angst je om te groeien op spiritueel, emotioneel of fysiek niveau? De angst om de verkeerde beslissing te nemen, risico's te nemen of altijd maar mensen tevreden te houden, weerhoudt je er misschien van die promotie te krijgen, in je droomhuis te wonen of de perfecte relatie te vinden. In plaats van je angstig te voelen, kijk naar deze enge scenario's als een kans om in plaats daarvan te handelen op gevoelens van nieuwsgierigheid. Het zal je helpen meer open te staan om nieuwe dingen te proberen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Vertrouw je gevoel

Geloof het of niet, je kunt zelden de fout in gaan door een beslissing te nemen op basis van . Het lastige deel is leren hoe je je gevoel moet vertrouwen. Oefen door te handelen naar wat je instinct je vertelt als het gaat om het maken van een kleine of grote beslissing. Als je eenmaal aan deze gewoonte gewend bent, zul je meer vertrouwen hebben in uw beslissingen.

Bepoefen je dankbaarheid

Dankbaarheid wordt gedefinieerd als je dankbaar voelen voor wat je hebt en bereid zijn om die waardering te uiten. Wanneer we oefenen spirituele dankbaarheid, uiten we onze dankbaarheid voor wat we hebben ontvangen, met inbegrip van materiële of monetaire winsten, positieve gevoelens, en de mensen in ons leven. Maak een poging om cultiveren van dankbaarheid elke dag door het opschrijven van wat je dankbaar voor bent (zelfs de eenvoudigste dingen tellen!), leren hoe je het gevoel van dankbaarheid in je lichaam te herkennen, krijgen steun om sterk te blijven (vriend, familielid, psychische of anderszins), en consistent te blijven met uw praktijk.

Omring jezelf met positieve mensen

Hoewel opbouwende kritiek je kan helpen groeien, kan destructieve negativiteit ervoor zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen. Misschien komt het omdat iemand jaloers op je is of misschien omdat ze zich gewoon ellendig voelen in hun eigen leven. Of het nu vrienden, familie, een partner of spirituele adviseurs zijn, omring jezelf met positieve mensen die je zelfverzekerder en gemotiveerder laten voelen. Natuurlijk, met sociale distantie op zijn plaats, zul je op andere manieren contact moeten maken. Voer dagelijkse telefoongesprekken met familie, videochat met een dierbare vriend, of maak een groeps-chat om op de hoogte te blijven van meerdere dierbaren. Het doorbrengen van langere perioden weg van anderen kan geïsoleerd aanvoelen, maar gelukkig stelt de technologie ons in staat om ons tijdens deze ervaring toch nauw verbonden te voelen. Blijf verbonden met anderen om Herinner jezelf eraan dat je niet alleen bent, en dat we hier allemaal samen in zitten.

Zorg goed voor uzelf

Een gezond lichaam staat gelijk aan een gezonde geest - een geest die meer geneigd is aanwezig te blijven. Voor jezelf zorgen is al heel belangrijk op een normale dag, laat staan in onzekere tijden. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, voldoende beweegt en een uitgebalanceerd dieet volgt met voedzame, volle voedingsmiddelen. Zelfzorg kan ook worden gedefinieerd als tijd voor jezelf vrijmaken om iets te doen wat je leuk vindt, zoals lezen, tuinieren, naar muziek luisteren, een bubbelbad nemen, een gezonde maaltijd koken, enz.

Mediteer

Programmeer wat tijd in uw dag om diep adem te halen en uw geest leeg te maken. Ook al is het maar 10 of 15 minuten, elke dag mediteren kan een zeer effectieve manier zijn om uw stressniveau te verlagen, meer te ontspannen en beter te slapen. Dit kan je ook helpen om mindfulness te beoefenen, waardoor je zelfbewustzijn toeneemt, zodat je kunt aanpakken hoe je je echt voelt. Als je wilt beginnen, probeer dan de geleide meditaties op YouTube of download apps zoals en