Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe mindful dankbaarheid te beoefenen

Dankbaarheid wordt gedefinieerd als je dankbaar voelen voor wat je hebt en bereid zijn om die waardering te uiten. Wanneer we spirituele dankbaarheid beoefenen, uiten we onze dankbaarheid voor wat we hebben ontvangen, inclusief materiële of monetaire voordelen, positieve gevoelens en de mensen in ons leven.

Wat is MindfulGratitude?

Als we dankbaarheid beoefenen zonder mindfulness of bewustzijn, is het gemakkelijk om te vervallen in eenvoudige, uit het hoofd geleerde woorden die hun betekenis hebben verloren. Het is alsof je zegt: "Hé, Hogere Macht, bedankt voor de familie en vrienden in mijn leven," zonder volledig te erkennen waarom je dankbaar bent.

Dankbaarheid met aandacht klinkt meer als: "Hogere Macht, bedankt uit de grond van mijn hart dat ik de liefde van een echte vriend heb mogen kennen."

Wanneer Tijden Moeilijk worden

De moeilijkste tijd om dankbaarheid te beoefenen is wanneer we de moeilijkste tijden in ons leven doormaken. Als ons hart gebroken is, of als we ons verslagen voelen, kan het moeilijk zijn om dankbaarheid te vinden, laat staan de woorden om het uit te drukken. Maar dit is juist het moment waarop we dankbaarheid het meest moeten beoefenen! Wanneer je je overweldigd voelt en niets kunt vinden om dankbaar voor te zijn, concentreer je dan op één simpel ding dat goed is in je leven.

Probeer dit eens te zeggen als een bevestiging: "Hogere macht, Dank U dat U de perfecte mensen in mijn leven hebt geplaatst die mij door deze moeilijke tijd heen helpen."

Ben dankbaar voor jezelf!

Misschien is het voor jou gemakkelijker om één goed ding op te noemen dat je goed vindt aan jezelf. Ik weet dat het soms heel moeilijk kan zijn om zelfs maar één simpel ding te vinden. Er was een moment in mijn leven dat ik totaal uitgeput was en moeite had om ook maar één goed ding over mezelf te vinden. Een vriend van me zei dat ik boven aan mijn hoofd moest beginnen en naar beneden moest werken tot ik iets over mezelf ontdekte waarvan ik vond dat het zelfs maar goed was.

Aan het eind van deze oefening kon ik zeggen dat mijn oorlellen goed waren. Ze zaten daar op mijn hoofd en hielden een mooi paar oorbellen vast en ze deden die taak heel goed. De Wet van Aantrekking begon te werken, en al gauw kon ik meer dingen aanwijzen waar ik erg dankbaar voor was.

Als ook jij niet in staat bent om iets te vinden om dankbaar voor te zijn, is het tijd om een ander perspectief te zoeken. Laat iemand anders, een vriend of adviseur, aanreiken wat hij of zij ziet als het goede in uw leven. Laat de Wet van Aantrekking ook voor jou werken!

Over de auteur:

Als empathisch medium gebruikt Miss Josephine haar gaven om diepgaande, persoonlijke en informatieve lezingen te geven. Haar specialiteiten zijn levensvragen, Spirituele, en Liefde en Relaties lezingen. Zij helpt graag anderen bij het vinden van hun ware liefdes, levensdoelen, carrières en de juiste paden voor een vervullend en succesvol gelukkig leven.

Krijg vandaag nog een reading van Miss Josephine! Klik hier om begonnen.