Opzoek naar spirituele verlichting?

5 zelfzorgtips voor stressvolle tijden

Terwijl de verspreiding van het coronavirus gemeenschappen over de hele wereld blijft treffen, werken autoriteiten zoals het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en gezondheidswerkers hard om COVID-19 in te dammen en het publiek te voorzien van preventieve maatregelen. Niettemin kunnen de dreiging van een pandemie en de onzekerheid die zij met zich meebrengt gevoelens van stress, verwarring en angst opwekken. In tijden als deze, en eigenlijk altijd, is het belangrijk om aan zelfzorg te doen om de stress te verminderen en onze gemoedsrust te bewaren.

Hier zijn een paar eenvoudige manieren waarop u vandaag aan zelfzorg kunt doen.

1. Mediteer

Programmeer wat tijd in uw dag om diep adem te halen en uw geest leeg te maken. Ook al is het maar 10 of 15 minuten, elke dag mediteren kan een zeer effectieve manier zijn om uw stressniveau te verlagen, uw ontspanning te vergroten en uw slaap te verbeteren. Dit kan je ook helpen om mindfulness te beoefenen, waardoor je zelfbewustzijn toeneemt, zodat je kunt aanpakken hoe je je echt voelt. Als u wilt beginnen, probeer dan de geleide meditaties op YouTube of download apps zoals en.

2. Schrijf uw gevoelens op

Neem de tijd om na te denken over je gedachten en gevoelens door ze op te schrijven. Jezelf op deze manier uitdrukken kan je helpen je emoties te verwerken en achtergebleven gedachten over te brengen van je geest naar het papier. Journaling is een geweldige manier om je gedachtenproces vast te leggen en later te herzien, zodat je je meer bewust kunt zijn van je eigen mentale en emotionele reis. Er zijn zelfs apps zoals and die het maken van dagboeken en het bijhouden van stemmingen gemakkelijk maken.

3. Voed je geest, lichaam en ziel

Om geluk en innerlijke vrede in je leven te bevorderen, moet je deze tijd gebruiken om acties te ondernemen die je geest, lichaam en ziel verfrissen en voeden. Of dat nu betekent dat u een goed boek leest, een voedzame maaltijd voor uzelf kookt of een ontspannend bad neemt, doe iets dat u troost en voldoening schenkt. Dat kan zelfs zijn als genieten van een favoriete film of het beoefenen van een hobby.

4. Neem een pauze

Hoewel het belangrijk voor ons is om op de hoogte te blijven van de meest recente COVID-19-updates van gezondheidsautoriteiten, kan het overweldigend zijn om alle nieuwsberichten bij te houden die ons ongerust kunnen maken. Overweeg om dagelijks een pauze te nemen van het nieuws, sociale media of uw mobiele telefoon. Probeer bijvoorbeeld het eerste uur dat u wakker bent of het laatste uur voordat je in slaap valt. Dit zal helpen het lawaai te verminderen dat uw geest vertroebelt.

5. Blijf verbonden

Nadat velen van ons thuiswerken en sociale afstand nemen, is het belangrijk dat we ons inspannen om verbonden te blijven met onze dierbaren. Voer dagelijks telefoongesprekken met familie, videochat met een dierbare vriend of organiseer een groepchat om met meerdere dierbaren in contact te blijven. Het doorbrengen van langere perioden weg van anderen kan de neiging hebben om geïsoleerd te voelen, maar gelukkig stelt de technologie ons in staat om ons nog steeds nauw verbonden te voelen tijdens deze ervaring. Blijf in contact met anderen om jezelf eraan te herinneren dat je niet alleen bent, en dat we er allemaal samen voor staan.