Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe meditatie kan helpen bij werkgerelateerde stress

Statistieken tonen aan dat ongeveer 83 procent van de werkende Amerikanen werkgerelateerde stress ervaart, wat er op zijn beurt voor zorgt dat ongeveer een miljoen werknemers elke dag werk verzuimt. Nog opvallender is dat 43 procent van de werknemers vindt dat hun werkgever er niets om geeft dat ze in de stress zitten. Tussen bezuinigingen, open kantooromgevingen, een te hoge werkdruk, onrealistische verwachtingen, een slechte bedrijfscultuur en een gebrek aan vakantie zijn deze feiten niet echt verrassend, maar wel verontrustend.

Je baan opzeggen is geen optie, maar meditatie in je dagelijkse leven integreren wel. Meditatie kan worden omschreven als het proces van aandachtig zijn, wat betekent dat u zich concentreert op een specifieke gedachte, activiteit of voorwerp - niets dat u stress bezorgt of in beslag neemt - in een poging om meer in harmonie met uzelf te komen. Door regelmatig te oefenen, kun je jezelf trainen om een meer heldere en emotioneel stabiele staat te bereiken, zodat je uitdagingen en stress met gemak het hoofd kunt bieden.

Ben je nog niet bekend met dit concept? Lees hier hoe meditatie u kan helpen de demonen te overwinnen die wekelijks, zo niet dagelijks, uw leven binnensluipen. En nee, je hoeft geen helderziende te zijn om meditatie te beoefenen tegen werkstress of elke andere belastende situatie die op je pad komt.

Meditatie kan...

1. Je voorbereiden op een positieve werkweek.

Als u zich ooit hebt afgevraagd waarom meditatie goed is tegen stress, kunnen we dan zeggen: "Sunday Scram", anyone? Niets is erger dan het gevoel dat je alleen van vrijdagavond en zaterdag kunt genieten voordat je wordt geplaagd door de zondagsangsten, een specifiek type van angst die aan een werkweek voorafgaat. Laat deze toestand uw weekend niet saboteren en de mogelijkheid om de werkweek met een positieve noot te beginnen niet verpesten. Mediteren kan u helpen de juiste toon te zetten en dingen in perspectief te plaatsen, zodat u meer aanwezig bent en in het moment leeft wanneer u vrij hebt, wat u op zijn beurt de balans geeft die u nodig hebt om de volgende werkweek georganiseerd, vol vertrouwen en zo stressvrij mogelijk in te gaan

2. U helpen productiever te zijn.

Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie een positieve invloed heeft op onze geest en als u het regelmatig doet, kan mediteren afleiding tegengaan. Bovendien zal uw productiviteit toenemen en zult u zich positiever gaan voelen over wat u te wachten staat - zowel op korte als op lange termijn. Houding is alles, dus als u uw productiviteit wilt verhogen, mediteer dan!

3. U wordt de ultieme teamspeler.

Het is maar al te gemakkelijk om door te slaan en uzelf op de eerste plaats te zetten als het gaat om werkgerelateerde stress. Misschien heb je het gevoel dat je superieur bent aan de oudere of jongere collega's of misschien is het gewoon een klassiek geval van een persoonlijkheidsconflict. Mediteren kan je zelfvertrouwen een boost geven en je tegelijkertijd helpen meer begrip en medeleven te tonen voor degenen met wie je werkt.

4. Het helpt u uw emoties te reguleren.

Alles wat je in het leven wilt perfectioneren, vergt oefening, dus ook meditatie. Maar als je dat eenmaal doet, zul je je comfortabeler voelen bij het uitbannen van onaangename gedachten en emoties, terwijl je jezelf traint om sereen te reageren op stressvolle situaties, empathisch en bedachtzaam in plaats van als een olifant in een porseleinkast.

Meer manieren om u te helpen omgaan met werkgerelateerde stress

Simple Ways to Slash Your Stress in Half

Take Stress Out of the Game

Leverviating Stress the Enlightened Way