Wilt u met een medium of paragnost praten?

Is het tegen mijn religie om met een helderziende te werken?

Jamila fluisterde bijna in de telefoon. "Ik kan niet zo hard praten," zei ze. "Als mijn man erachter komt dat ik je bel... Ik vind het niet verkeerd, maar hij zegt dat ons geloof het verbiedt."

Een andere cliënt, Sam, heeft me een keer ontmoet en vertelde me toen dat haar pastoor haar had gewaarschuwd om weg te blijven. "Ik vind je aardig - dat is het niet - en ik vond de lezing waardevol. Maar...ik denk dat ik uit de buurt van helderzienden moet blijven."

Dit zijn slechts twee voorbeelden van cliënten die echt iets aan mijn diensten hebben gehad en vervolgens te horen kregen dat ze geen helderziende moesten raadplegen. Natuurlijk weet ik dat ik niet in dienst ben van duistere krachten en dat al mijn diensten voortkomen uit liefde en intentie voor het hoogste goed van iedereen. Maar mijn woord - en dat van de meeste intuïtieven en paragnosten - is voor sommigen niet genoeg, en uiteindelijk kunt alleen u zelf beslissen of een ontmoeting met een paragnost in strijd is met uw persoonlijke religieuze overtuigingen.

Religie en de metafysische wereld

Ondanks het feit dat veel historische religieuze figuren over behoorlijk krachtige bovennatuurlijke krachten beschikten, hebben veel religies de neiging om mensen met paranormale gaven te vrezen. De redenen hiervoor zijn uniek voor elke traditie, en mijn persoonlijke gevoel is dat de angst is gebaseerd op een onjuiste opvatting van wat paranormale gaven zijn en wat ze eigenlijk gebruikt voor. Films en TV doen ook niet veel om de realiteit van paranormaal werk en paranormale begaafdheid te vergroten, en zelfs paranormaal begaafden die met engelen werken kunnen verboden zijn.

Ik ben geen godsdienstdeskundige, dus ik kan niet spreken over individuele paden en hun regels over het werken met intuïtieven. Ik heb cliënten voor wie het goed is om met astrologie te werken, maar niet met Tarot. Anderen vinden dat ze met mij kunnen werken als coach - zolang we maar geen "psychische dingen" doen tijdens onze sessies. Voor hen werk ik met hun gidsen of doe ik mijn reading van tevoren, en dan werken we aan doelen en uitdagingen met de informatie die ik ontvang. Ik vind dit prima, maar ik maak ook duidelijk dat ze er in hun eigen hart zeker van moeten zijn dat ze geen van hun persoonlijke waarden schenden.

Andere paragnosten vinden de religieuze overtuigingen van hun cliënten meer een "vraag niet, zeg niet"-situatie. Als de cliënt al besloten heeft om van hun diensten gebruik te maken, dan is het niet hun taak om ervoor te zorgen dat hun cliënten op één lijn zitten met zichzelf.

Vragen die u zichzelf moet stellen

Als u twijfelt of een afspraak met een helderziende voor u de juiste is op grond van uw geloofsovertuiging, zijn hier enkele vragen die u kunt overwegen:

- Waarom wilt u een reading?

- Wat verwacht u van de reading te krijgen? Bent u realistisch?

- Waarom denkt u dat uw religie het zou kunnen afkeuren?

- Hoe denkt u zelf over het raadplegen van een helderziende?

- Begrijpt u wat paranormale gaven zijn en hoe ze werken?

- Zijn er soorten vermogens waar u zich meer op uw gemak bij voelt?

- - Als je denkt dat het tegen je geloofsovertuiging is om naar een medium te gaan, maar je doet het toch, hoe zou dat voor je voelen?

Bij Jamila vond ze het eerlijk gezegd prima dat ze naar een intuïtief medium ging, maar na een paar lezingen vond ze het niet goed dat ze het geheim hield voor haar man. Ik moedigde haar aan het hem te vertellen of hem misschien zelfs uit te nodigen voor een sessie. Tot mijn verbazing deed ze dat. Het was een beetje ongemakkelijk, maar hij zag dat er niets was om bang voor te zijn en gaf zijn zegen aan Jamila's verdere werk met mij.

In Sam's geval zou de angst die haar voorganger had gecreëerd nooit haar in staat hebben gesteld open genoeg te zijn om een waardevolle lezing te krijgen. Als mensen gesloten zijn, bang (meer dan normale nervositeit), sceptisch, of anderszins in een defensief patroon wanneer ze een helderziende raadplegen, dan is er geen open uitwisseling van energie. Ze geven me dan niet echt toestemming om toegang te krijgen tot hun gidsen of dossiers, en dus kan ik volgens mijn waarden niet met ze werken.

Als puntje bij paaltje komt, kan alleen jij beslissen of jouw religie het toestaat om met een helderziende te werken en of je het met die regels voor jezelf eens bent. Er zijn paragnosten die geworteld zijn in geloofsgemeenschappen, en het is misschien mogelijk voor u om een adviseur te vinden die qua geloofsovertuiging op één lijn zit met u. Nogmaals, sprekend voor mijzelf en de meerderheid van de paragnosten die er zijn, willen we mensen helpen en zijn we zeer toegewijd aan onze eigen spirituele ontwikkeling en het van dienst zijn aan al onze cliënten.

Als u met een helderziende wilt werken maar twijfelt, kijk dan eens naar de lijst van adviseurs op Keen. Vertrouw op uzelf om een goede beslissing te nemen, en onthoud dat u een gesprek op elk moment kunt beëindigen als u van gedachten verandert. Bel vandaag nog!