Wilt u met een medium of paragnost praten?

Alternatieve informatie: hoe de juiste vragen te stellen tijdens een helderziende lezing

"Ik vroeg me af, denk je dat ik voorbestemd ben voor de liefde?"

"Nou, ik zie wel dat je in de nabije toekomst veel geluk tegemoet gaat."

"Dat is niet wat ik..."

Zucht.

We zijn allemaal wel eens in een situatie geweest waarin we een antwoord kregen dat gewoonweg geen antwoord gaf op de vraag die we stelden. Op zo'n moment vragen we ons af wat er is gebeurd. Was er sprake van miscommunicatie? Heeft de persoon niet begrepen wat we bedoelden? Misschien was onze formulering onduidelijk?

Alternatieve informatie, een adviseur van Keen die ook bekend staat als James, zegt dat deze anomalie vaak voorkomt bij paranormale lezingen, niet omdat de antwoorden onjuist zijn, maar omdat cliënten geen vragen stellen die de specifieke informatie opleveren die zij zoeken. Met een beetje oefening kunnen we allemaal leren om onze vragen zo te formuleren dat we de antwoorden krijgen die we zoeken, en James is een van onze beste instructeurs.

Een dieper begrip en gedisciplineerde paranormale praktijk

Als kind vond James zijn paranormale gaven aanvankelijk eng en toen hij zich realiseerde dat andere kinderen geen aura's konden zien zoals hij, probeerde hij zijn intuïtie te negeren in een poging om zich "normaler" te voelen en erbij te horen. Na jaren van onderdrukken van zijn verhoogde perceptie, accepteerde James echter dat hij er uiteindelijk mee om zou moeten gaan. In zijn twintiger jaren ontwikkelde hij een fascinatie voor mystiek en sloot hij zich aan bij de Rozenkruisers Orde, AMORC, een gemeenschap die de metafysische wetten van het universum bestudeert. Daar vond James begeleiding bij het gebruik van zijn intuïtie.

Toen James beter begreep hoe zijn gaven werkten, kon hij deze omarmen en uiteindelijk koos hij voor een carrière als paranormaal begaafde. James was enthousiast over de mogelijkheid om mensen te helpen en werd in 2000 adviseur bij Keen. De discipline die hij opdeed tijdens zijn opleiding stelt hem in staat zich los te maken van de boodschappen die hij ontvangt, waardoor zijn lezingen uiterst accuraat zijn. "Ik ben meelevend in de manier waarop ik informatie aan mijn klanten geef, maar ik behandel het als gegevens om te voorkomen dat ik me emotioneel betrokken voel."

Focussen op het grote landschap

Onze snelle, door technologie gedreven maatschappij stimuleert het verlangen naar onmiddellijke resultaten en snelle oplossingen en James' ervaring is dat mensen de neiging hebben om zich te richten op kortetermijnkwesties in plaats van te kijken naar het grotere geheel. Vaker wel dan niet is het probleem groter dan een enkel probleem waar we op dit moment mee te maken hebben - de wortels liggen dieper, meer historisch, en meer alomtegenwoordig dan we misschien denken. Daarom pleit James ervoor om een stap terug te doen en de bron van het probleem te vinden, wat inhoudt dat de cliënt specifiekere vragen moet stellen.

James heeft geleerd hoe belangrijk het is om de juiste vragen te stellen om de benodigde informatie te krijgen. "Intuïtie is heel letterlijk," legt hij uit. "Als de vragen vaag zijn, zullen de antwoorden onzinnig of misleidend kan zijn."

James geeft het volgende voorbeeld:

Iemand met relatieproblemen kan vragen: "Houdt mijn wederhelft van mij?" Het antwoord kan "ja" zijn, maar dat helpt de persoon niet om te begrijpen waarom de relatie stukloopt. Hij komt niet tot de kern van het probleem, namelijk dat de partner bang is om zich te binden of, hoewel hij van hem houdt, om een andere reden niet bij elkaar wil zijn.

James maakt er een punt van om zijn cliënten te helpen hun vragen te heroriënteren, zodat ze de antwoorden krijgen waarnaar ze op zoek zijn. Met betrekking tot het vorige voorbeeld stelt James alternatieve vragen voor, zoals: "Bij wie hoor ik te zijn?" of "Wat houdt mijn partner tegen en hoe kan ik beter met hem communiceren?" James zegt dat zijn cliënten duidelijkere antwoorden krijgen en meer tevreden een reading verlaten als ze zich kunnen richten op "grotere vragen", omdat "het leven complex is en de meest nuttige antwoorden uitgebreider zijn dan een simpel ja of nee."

Vragen voor een beter leven

James is ervan overtuigd dat we, om een gelukkig en voldaan leven te leiden, ons moeten richten op het vinden van ons optimale traject, dat uit drie componenten bestaat: locatie, roeping en partner. Als het je bedoeling is om de kennis te vergaren die nodig is om je beste leven te leiden, stelt James voor om tijdens het lezen een aantal van de volgende vragen te stellen:

1. Wat is mijn beoogde levenspad?

2. Wie is mijn ideale partner?

3. Hoe kan ik mijn productiviteit en geluk optimaliseren?

4. Hoe kan ik een positievere impact hebben op de wereld?

Deze vragen gaan over het hele landschap van uw eigen leven in plaats van over uw angsten of zorgen over dat van iemand anders, waar u geen controle over hebt. In onze cultuur is het heel gemakkelijk om verstrikt te raken in het drama van het leven van anderen. Onze aandacht is naar buiten gericht en we nemen zelden de tijd om naar binnen te kijken. James gelooft dat we allemaal kunnen profiteren van het nemen van wat tijd elke dag om te mediteren en te luisteren naar onze innerlijke stem om ons te leiden.

James geeft dit laatste inzicht: "Heel weinig mensen ontwikkelen hun eigen intuïtie, maar dat is een van de krachtigste manieren om in harmonie met jezelf te komen. Als je mediteert, maak je contact met je onderbewustzijn, dat je altijd probeert te leiden naar je hogere zelf. Als je gelooft dat er een plan is voor je leven, moet je leren de vragen te stellen die je zullen helpen je hogere doel te vinden."

Als je duidelijkheid wilt in je leven of hulp nodig hebt bij het bepalen welke vragen je jezelf moet stellen, kunt u contact opnemen met Alternatieve Informatie of een van onze andere adviseurs op Keen.