Informatie nodig of uw partner of relatie?

Zaai een zomerse liefdestuin en pluk de romantische vruchten

De zomer is het seizoen waarin veel tuinen hun hoogtepunt bereiken. Bloemen bloeien, fruit en groenten rijpen, kruiden zijn klaar om te oogsten, en fervente tuinbouwers zijn in hun glorie. Al voor de eerste vermelding van de Hof van Eden, zijn planten, bloemen en vruchtbare aarde gebruikt in zowel de letterlijke zin voor de teelt van afrodisiaca, en in de figuurlijke zin, tijdloze symbolen die het nastreven van liefde betekenen. Aangezien romantiek en tuinieren al sinds mensenheugenis zo nauw met elkaar verweven zijn, is het niet verwonderlijk dat menig liefhebber van groen heeft geleerd zijn passie voor tuinieren te combineren met tuinieren voor passie.

Veel van de planttradities waarvan wordt aangenomen dat ze menselijke genegenheid zowel katalyseren als voeden en die teruggaan op oude culturen zoals Griekenland, Egypte en China, worden vandaag de dag nog steeds veelvuldig gebruikt. Als je hoopt Cupido te inspireren om in je eigen tuin van aardse geneugten te gaan wonen, zijn hier enkele beproefde planten om je op weg te helpen.

Kruiden & bladeren

Basilicum - Dit kruid is niet alleen een favoriet ingrediënt voor zomerse salades en pesto, maar staat ook bekend om zijn werkzaamheid in liefdesdrankjes.

Baai - Verse laurierbladeren (laurier) werden tijdens de oorspronkelijke Olympische Spelen verwerkt in kronen die werden gedragen door winnende atleten. Om de ware liefde aan te trekken, kunt u ze in badwater gieten of in een amulet dragen.

Koriander - Koriander (ook wel koriander genoemd) is een hoofdbestanddeel van zowel de Aziatische als de Latijns-Amerikaanse keuken. Naast zijn unieke pikante smaak wordt dit kruid ook traditioneel gebruikt in liefdesdrankjes, en korianderzaadjes, die gedroogd en gemalen kunnen worden, worden soms op beddengoed gestrooid om bestaande relaties te versterken.

Damiana - Deze kleine bloeiende struik, die inheems is in het Amerikaanse zuidwesten, Mexico, delen van Midden- en Zuid-Amerika, en het Caribisch gebied, wordt al eeuwenlang gebruikt als afrodisiacum. (1)

Dille - Naast het meest herkenbare gebruik als ingrediënt in dille augurken, wordt dit favoriete zomerkruid gebruikt in liefdesspreuken om seksueel verlangen op te wekken.

Venkel - Deze naar zoethout smakende en geurende plant kent een verscheidenheid aan romantische toepassingen. Venkelzaad, -bladeren en -wortels worden vaak gebruikt in de alchemie van het opwekken van liefde.

Lavendel - Dit aromatische kruid, dat bekend staat om zijn delicate paarse bloesems en charmante geur, wordt gebruikt in spreuken om de harmonie binnen het huwelijk te herstellen en geliefden trouw te houden.

Lovendel - Lavas, van oudsher gekweekt voor zijn bladgroen, wortels en zaden, is een veelgebruikt ingrediënt in toverdranken die erotische hartstochten moeten opwekken. (2)

Rosemarijn - "Rozemarijn," zei Shakespeare, "is voor de herinnering." Het wordt ook op verschillende manieren gebruikt om geliefden in liefdevolle harmonie samen te brengen.

Bloemen

Columbine - Handig voor liefdesmeditaties en -spreuken, en naar verluidt bijzonder effectief om een verloren liefde terug te roepen.

Madeliefje - Deze charmante bloemen zijn nuttig bij vele vormen van liefdesbezwering, maar worden het vaakst gebruikt bij liefdeslezingen en voorspellingen.

Paardebloem - Geweldig als bladgroen in een zomerse salade, Van paardenbloemen wordt gezegd dat ze helpen bij het vervullen van geheime verlangens.

Geranium - Voor degenen die zich willen voortplanten, worden deze rode bloemen gebruikt voor magische toverspreuken om de vruchtbaarheid te verhogen.

Heather - Zet je "Brigadoon" op en verhoog je aantrekkingsquotiënt met deze bloeiende heester. De heide is inheems in Schotland en andere Britse plaatsen en heeft al eeuwenlang een reputatie op het gebied van magische eigenschappen.

jasmijn - Jasmijnblaadjes maken deel uit van een liefdesspreuk om passie op te roepen, terwijl jasmijnolie kan worden gebruikt in een drankje om gebroken harten te genezen.

pioenroos - Bloemen vormen een integraal facet in de Chinese praktijk van Feng Shui, met name als het gaat om zaken die met het hart te maken hebben. Om de vriendschap in een kwakkelende relatie te herstellen, kun je proberen een paar roze pioenrozen in je slaapkamer te zetten.

Roos - Bij elke andere naam is een roos nog steeds een van de krachtigste planten in de alchemie van de liefde. Van bloemblaadje tot doorn, bijna elk deel van deze plant kan worden gebruikt in een verscheidenheid van spreuken en liefdesdrankjes, terwijl de knoppen zelf kunnen worden gelezen op een manier die vergelijkbaar is met groenblaadjes om zaken van het hart te voorspellen.

zoete erwt - Zoete erwten zijn een magneet voor Cupido. Baden in water doordrenkt met zoete erwtenbloesem zou de populariteit verhogen en je kansen op het vinden van liefde vergroten.

Verbena - Verbena, een van de meest vereerde van de traditionele "liefdesplanten", wordt gebruikt in liefdesspreuken, drankjes en afrodisiaca.

Viooltje - Gebruikt als afrodisiacum en ingrediënt in magische spreuken, worden viooltjesbloesems traditioneel in kussens gelegd of in amuletten gedragen om liefde aan te trekken en te behouden.

Groenten en Fruit

Appels - Appels zijn misschien wel het ultieme erotische fruit. (Bedankt, Adam en Eva). Het eten van een appel per dag houdt misschien de dokter weg, maar er wordt ook gezegd dat het geliefden naar je deur roept. Geen slechte ruil. Het kan ook helpen om de weegschaal te laten doorslaan van de zone "alleen maar vrienden" naar een meer liefdevolle relatie.

Bieten - Als onderdeel van een toverspreuk "aardt een relatie" en bindt paren samen; er wordt ook gedacht dat ze de viriliteit verhogen.

Blauwbes - Deze vrucht wordt traditioneel gebruikt in spreuken om rivalen te verwijderen.

Selderij - Kan selderij het libido verhogen? Sommige mensen zweren erbij.

Kersen - Kersen zijn goed voor de gezondheid. Gezond is sexy. Sexy is aantrekkelijk. Magie? Misschien niet, maar de wetenschap is ook goed voor het aantrekken van de liefde.

Komkommer - Een van de meest herkenbare fallussymbolen uit de tuin, deze groente zou het seksuele uithoudingsvermogen vergroten en de charme van je opperhuid versterken.

Eerwten - Breng hulde aan je innerlijke Godin, die naar verluidt van erwten houdt, en je wordt misschien beloond met een nieuwe of hernieuwde liefde.

Framboos - De acolieten van de liefdesalchemie raden deze rode vruchten aan om je klaar, bereid en in staat te houden om op fysiek niveau te presteren, en ook om bestaande emotionele banden te versterken.

Aardbei - Aardbeibladeren worden beschouwd als geluksbrenger, terwijl de vrucht kan worden gebruikt als afrodisiacum, voor prestatieverbetering en als ingrediënt in liefdesdrankjes.

Zoete Aardappel - Op zoek naar iemand met vaste grond onder de voeten? Van zoete aardappelen wordt gezegd dat ze minnaars aantrekken die zachtaardig, vriendelijk en volwassen zijn.

Tomaat - Tomaten, ook wel "liefdesappels" genoemd, worden geacht nieuwe geliefden aan te trekken en reeds bloeiende romantiek te versterken.

Zoals u ziet, zijn er talloze kruiden, bloemen, vruchten en groenten die u in uw zomertuin kunt planten om een ontluikende romance te voeden, of om een vaste favoriet in volle bloei te houden. Een woord van voorzichtigheid, echter! Neem geen enkele plant in zonder eerst te weten of het veilig is om te eten, en doe nooit een stof in het voedsel van iemand anders zonder hun medeweten. Liefdesspreuken en toverdrankjes zijn goed en wel, maar iemands gezondheid op het spel zetten is het risico niet waard. Trek hun liefde aan met een van onze helpende suggesties en je vele charmes.

Wil je de vruchten plukken van een zomerse romance? Laat een KEEN-adviseur je de vruchtbaarste plek tonen om je tuin te planten.