Informatie nodig of uw partner of relatie?

Afrodisiaca 2.0: vijf hete voedingsmiddelen voor de liefde

Sinds de oudheid heeft de mens gezocht naar manieren om zijn potentie in bed te verbeteren, en vrouwen hebben gezocht naar drankjes om zichzelf onweerstaanbaar te maken voor de verschillende objecten - man of vrouw - van hun affecties. Terwijl love potions misschien beelden oproept van tovenarij, hoofse liefde, en dagen van weleer, blijft de moderne wetenschap gegevens produceren die het idee ondersteunen dat bepaalde voedingsmiddelen daadwerkelijk een zegen zijn voor zowel de verbetering van de aantrekkingskracht als het genot van sensuele genoegens.

De geschiedenis van (zo genoemd naar de Griekse godin van de liefde, Aphrodite) bevat een aantal tamelijk vergezochte en ronduit dubieuze "voedingsmiddelen" - want om sommige van deze dingen "voedsel" te noemen, is de definitie van het woord eerlijk gezegd nogal opgerekt. Hersenen en tongen van mussen, blaarkevers (beter bekend als de "Spaanse Vlieg"), ambergris van walvissen, skink hagedissen, rozenpudding (gemaakt van bloemblaadjes) en in wijn gedrenkte lelies, cobra's bloed, balut (een gekookt bevrucht eendenei met embryo), fugu (a.k.a., dodelijke blaasvis), olifantenmest, tijgerpenis en bavianenurine zijn allemaal ingenomen of plaatselijk aangebracht in een poging om het libido te stimuleren en Cupido beter te laten mikken met zijn pijlen.

In het verleden werd van veel voedingsmiddelen gedacht dat ze afrodisiaca waren, simpelweg omdat ze schaars waren. Toen aardappelen bijvoorbeeld voor het eerst van Amerika naar Europa kwamen, werden ze tot "spuds" verheven. van de liefde", omdat alleen de elite ervan kon genieten. Maar toen ze zo beschikbaar werden dat ze ook door de boeren werden gegeten, nam de aantrekkingskracht van de aardappel als afrodisiacum af.

Truffels worden ook al lang geroemd als romantisch middel, maar ook hier is hun reputatie als amoré waarschijnlijk eerder te danken aan de schaarste van de dure en ongrijpbare zwam dan aan het romantische effect dat de chemische verbindingen die ze bevatten zouden kunnen hebben[1].

De onvermijdelijke oesterkwestie

En hoe zit het dan met oesters, vraagt u zich af, aangezien het tweekleppige weekdier gewoonlijk bovenaan elke top 10-lijst van afrodisiaca staat?

De oesters, die tijdens Romeinse orgieën werden geserveerd en door Don Juan en Casanova werden bejubeld, lijken volgens sommigen op vrouwelijke geslachtsdelen en zijn daarom bevorderlijk voor de liefdesdaad. (Het is echter waarschijnlijker dat hun potentie ligt in de krachtige werking van de zeldzame aminozuren D-asparaginezuur (D-Asp) en N-methyl-D-asparaginezuur (NMDA) die oesters en andere tweekleppigen bevatten.

In laboratoriumexperimenten (met ratten) hebben injecties van deze stoffen de progesteronproductie bij vrouwen en de testosteronproductie bij mannen op gang gebracht. Aangezien hormonale componenten een integraal onderdeel vormen van verhoogde seksualiteit...wel, u trekt de conclusie.

Menu voor de moderne cupido

Maar slijmerige tweekleppigen, ongeacht hun romantische werking, vallen niet bij iedereen in de smaak. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met smakelijker en Wetenschappelijk bewezen liefdesvoeding die je in je plannen kunt verwerken als er romantiek op het menu staat.

Chocolade

Niets nieuws: cacao wordt al eeuwenlang genoemd als afrodisiacum, alleen is er nu wetenschap die bevestigt wat chocoladeliefhebbers altijd al hebben geweten. De naam Theobroma cacao, de boom waarvan de chocolade afkomstig is, betekent "cacao, voedsel van de goden". De oude Maya's gebruikten de bonen als betaalmiddel in bordelen, en volgens de cacaolegende dronk de Azteekse keizer Montezuma dagelijks meer dan 50 koppen chocolade om zijn seksuele uithoudingsvermogen op peil te houden dat nodig was om zijn ontelbare vrouwen te verzadigen.

Volgens wetenschappers bevat chocolade twee chemische stoffen die helpen bij passionele bezigheden: fenethylamine, een stimulerend middel dat wordt geassocieerd met verliefdheid, en tryptofaan, een katalysator voor de productie van serotonine, een chemische stof in de hersenen die wordt geassocieerd met een opgewekt humeur en seksuele opwinding. En hebben we al gezegd dat het beyond geweldig smaakt?

Vanilleboon

Al in de jaren 1700 werd de vanilleboon door de toenmalige medische professionals aangeprezen als een middel om de prestaties van mannen te verbeteren. In 1762 schreef de Duitse arts Bezaar Zimmermann in zijn proefschrift "Over ervaringen" dat "niet minder dan 342 impotente mannen door het drinken van vanillebonen waren veranderd in verbluffende minnaars van minstens evenveel vrouwen."

De vanilleliefde duurt voort bij Founding Father Thomas Jefferson. Na zijn terugkeer van zijn werk als ambassadeur naar Frankrijk in 1789, stuurde Jefferson vrijwel onmiddellijk een dringend verzoek aan zijn Franse attaché om de vanillestokjes waaraan hij gewend was geraakt (en die in Amerika nog niet verkrijgbaar waren). Jefferson, die (onder andere) een reputatie van seksuele dapperheid had, beval de gepassioneerde peul aan voor vele toepassingen, van het op smaak brengen van ijs tot het gebruik als afrodisiacum.

In het midden van de jaren negentig voerde neuroloog Alan Hirsch, van de Smell and Taste Treatment and Research Foundation in Chicago, tests uit om het verband tussen het reukzintuig en seksuele opwinding te bepalen. Vrijwilligers droegen maskers met verschillende aroma's, waarvan er verschillende effectief bleken te zijn in het verhogen van de opwinding. Maar van alle geuren die volwassen mannen testten, had vanille de absoluut hoogste potentie[2].

Watermeloen

De watermeloen, afkomstig van het Afrikaanse continent, werd al in het tweede millennium voor Christus in de Nijlvallei geteeld. Er zijn zelfs watermeloenzaden gevonden in de graven van bekende Egyptenaren als Toetanchamon.

Het is waarschijnlijk dat de oude farao's niet wisten waarom de zoete rode vrucht de seksuele prestaties bevordert, maar sommige moderne wetenschappers vergelijken het met "natuurlijke Viagra". Watermeloen bevat grote hoeveelheden van het fytonutriënt citrulline. Wanneer verteerd, wordt citrulline omgezet in een aminozuur genaamd arginine, dat de bloedvaten ontspant en de cardiovasculaire en immuunfuncties verbetert. (Aangezien de hoogste concentratie citrulline Als u een culinaire liefhebber bent, is het misschien een goed idee om een paar recepten voor watermeloenpickles uit te proberen.)

Pomaatappel

Veel geleerden beweren dat toen Eva naar de verboden vrucht greep, het niet de appel was die voor de opschudding zorgde waardoor het zaadpaar uit Eden werd verbannen, maar een granaatappel. Hoe dan ook, het fruit is zeker rondgegaan. In de Griekse mythologie zou Aphrodite, de moeder van alle afrodisiaca, de eerste granaatappelboom hebben geplant, en Persephone werd aan Hades gebonden na het eten van slechts een paar pitjes.

In een onderzoek uit 2011 door de Queen Margaret University van Edinburgh werd vastgesteld dat een dagelijkse dosis granaatappelsap het cortisolniveau (dat stress verlaagt) verlaagde en het testosteronniveau verhoogde bij zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek, wat kan leiden tot een verhoogd seksueel verlangen bij beide seksen. Hoewel er geen harde gegevens zijn, stellen voorstanders van granaatappel ook dat de consumptie van de rode vrucht, dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten, de gevoeligheid van de genitaliën kan verhogen, maar dan op een goede manier.

Chilipeper

Tot in de 18e eeuw werden in Europa veel afrodisiacum-samenstellingen gebaseerd op de recepten van de grote Romeinse arts Galenus. Galen had een voorliefde voor drankjes die de voorkeur gaven aan voedsel dat "warm en vochtig" was en ook "winderig", dat wil zeggen gas veroorzakend. Galen dacht misschien ten onrechte dat winderigheid een slappe man kon opblazen

Een van de ingrediënten die Galen gebruikte voor zijn slaapkamerbounty was specerij, waaronder chilipepers. Paprika's bevatten de chemische stof capsaïcine, die verschillende opwindende functies heeft: verhoging van de lichaamstemperatuur, verhoging van de bloeddoorstroming en stimulering van het vrijkomen van endorfine. Naast deze drievoudige werking zorgt capsaïcine er ook voor dat de lippen voller worden en de huid gaat blozen, wat subliminale signalen afgeeft dat je pomp klaar is voor actie.

Wat voor gerecht je ook gaat klaarmaken, als je deze ingrediënten gebruikt, ben je misschien ook klaar om iets anders klaar te maken. Geniet ervan.

Voedsel voor de liefde is een geweldige manier om een romance goed te beginnen, maar voedsel voor de geest kan je ook helpen het recept voor een winnende relatie te vinden. Ga vandaag nog aan de slag met het warme advies van een KEEN-adviseur!