Informatie nodig of uw partner of relatie?

Moet je uitgaan met de ex van een vriend?

"Ik heb een groot probleem," zei Trisha. "Ik heb een geweldige jongen ontmoet, Tom - nou ja, eigenlijk kende ik hem al - en ik word verliefd."

"Dus je probleem is...?" vroeg ik.

"Hij is twee jaar lang het vriendje van mijn goede vriend geweest. Ik bedoel, ze zijn helemaal klaar, al maanden. We hebben elkaar later weer ontmoet en beseften dat we ons tot elkaar aangetrokken voelden. Maar ik geef ook om Melanie, zijn ex. Wat moet ik doen?"

Ik merk dat dit een veelvoorkomend dilemma is, vooral bij jongere mensen voor wie afspraakjes meer vrijblijvend zijn, en mensen vaak binnen dezelfde vriendengroep door relaties cirkelen. Trish is achter in de twintig en was zich bewust van haar eigen intense behoefte om eindelijk een partner te vinden en zich te settelen - en daarom wilde ze mijn hulp. Was haar eigen verlangen haar blind aan het maken voor een mogelijk verwoestende situatie?

Natuurlijk zal het daten met de ex van een vriend in elke omstandigheid anders zijn. Maar er zijn een aantal richtlijnen te volgen, en het krijgen van een reading kan u helpen te begrijpen of er karma in het spel is en verduidelijken van uw eigen motivaties.

Stel vast wat er op het spel staat

Veel mensen hebben er geen moeite mee om terloops te daten binnen een grotere groep leeftijdsgenoten. Relaties kunnen een paar maanden duren, maar ontwikkelen zich zelden tot iets serieuzers. Dit was Trisha's ervaring gedurende haar hele twintiger jaren, maar nu Toen ze ouder werd, was dit komen en gaan niet meer zo makkelijk te hanteren. We moesten bepalen wat er op het spel stond als ze met Tom uitging. Melanie en Tom waren een paar jaar samen geweest, en in die tijd hadden ze samengewoond. Hun breuk was traumatisch en rommelig, en Trisha was een belangrijke bron van steun voor Melanie in de weken na de scheiding. Melanies genezingsproces was goed op gang toen Trisha Tom tegenkwam op een feestje. Plotseling kon ze toegeven dat ze zich aangetrokken tot hem voelde, iets wat ze altijd al had gevoeld.

Omwille van de aard van de relatiebreuk, Trisha's rol in Melanie erna, en hun blijvende hechtheid, was het duidelijk dat er veel op het spel stond. Een belangrijke vriendschap kon beschadigd worden of verloren gaan. Toen we de lezing deden, bleef ik een beeld hebben van Trisha die stiekem snoep uit een pot neemt. Ik vroeg haar of dit beeld bij haar weerklank vond.

"Nou... ik denk dat ik me altijd al tot hem aangetrokken voelde. En we hebben een keer gezoend op een feestje toen hij en Mel nog samen waren. Maar hij was van haar. Ik heb hem nooit van haar willen afpakken."

We hebben er nog wat over gepraat. Was het mogelijk dat het eindelijk hebben van de verboden vrucht aan de basis lag van de aantrekkingskracht? En zou die ervaring echt overgaan in liefde?

Ik vond ook een genezingscontract dat Trisha met Melanie had, dus er was een karmische verplichting die kon worden ontbonden als ze dat wilde. Trisha koos ervoor om de dwang van het contract los te laten om haar vriendin te "genezen". en met Melanie te praten over haar gevoelens voor Tom.

In sommige situaties zijn er geen gevoelens meer tussen ex-partners; de breuk was netjes, er is sprake van vergeving en genezing, of er is genoeg tijd verstreken dat het voor een vriendin niet uitmaakt of je met haar ex uitgaat. Vaker echter zijn deze elementen niet aanwezig, en kan je vriendschap onder druk komen te staan of zelfs vernietigd worden door je acties. Als je vriendin en haar ex kinderen, financiƫle verplichtingen of zelfs huisdieren delen, zal jouw betrokkenheid de zaken nog ingewikkelder maken. Betekent dit dat je echte gevoelens en aantrekkingskracht moet ontkennen? Nee, maar besef wel wat er op het spel staat en verwacht niet dat je vriendin altijd begrip zal tonen.

Vertel de waarheid

Trisha's gesprek met Melanie was niet gemakkelijk. Er waren tranen, en Melanie voelde zich verraden door Trisha's daden. Maar het was nu bekend, en nu konden beiden beslissen hoe ze ermee om wilden gaan. Trisha wilde met Tom blijven daten, en Melanie besloot dat ze een tijdje niet met Trisha om kon gaan. Ze had meer tijd nodig om te genezen. Dat hun vriendschap niet zou overleven, was een risico dat Trisha besloot te nemen.

Praten met je vriend -niet hetzelfde als toestemming vragen- is de eerste stap die je moet zetten. Als je goede vrienden bent, kan dit moeilijker zijn dan wanneer je alleen maar bekenden bent of tot dezelfde vriendengroep behoort. Maar eerlijk zijn is de beste manier om te beginnen. Laat haar weten dat je haar gevoelens respecteert, maar dat je je eigen beslissingen zult nemen. Sta haar toe hetzelfde te doen.

Voor Trisha eindigde haar relatie met Tom wel, en haar blijft de vriendschap met Melanie ongemakkelijk. In een vervolglezing vertelde Trisha me dat ze dezelfde beslissing niet nog eens zou nemen als ze het over moest doen. Toch vonden we manieren voor haar om de ervaring te verwerken en ervan te groeien, en hopelijk kan Melanie dat ook doen.

Trisha realiseerde zich dat angst en onzekerheid haar aantrekkingskracht tot Tom aanwakkerden - krachtige gevoelens als ze die vermengde met haar echte fysieke verlangen naar hem. Haar doel is om nu volledig buiten haar vriendengroep te daten, zodat ze zich geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde eerdere allianties. Dit is niet het enige antwoord, maar het is een manier om dingen te benaderen.

Er zijn geen harde en snelle regels voor het daten met de ex van een vriend. Soms incarneren groepen zielen samen en zijn er diepe banden en afspraken. Andere keren is het gewoon toeval. Zo duidelijk mogelijk krijgen wat er op het spel staat, wat je beweegredenen zijn, en zal je helpen de situatie in te schatten wanneer je merkt dat je gevoelens hebt voor de ex-partner van een vriend. Het belangrijkste is dat je de waarheid vertelt en zo weloverwogen mogelijk handelt, zodat je de beste beslissing voor jou kunt nemen.

Voel je je aangetrokken tot de ex van een vriend? Bevindt u zich in een lastige romantische driehoeksverhouding? Krijg duidelijkheid met de hulp van een adviseur op Keen.