Informatie nodig of uw partner of relatie?

Moet je je zorgen maken over een groot leeftijdsverschil in je relatie?

"Ik weet het niet," mijmerde Sasha aan het begin van onze sessie. "Ik hou van Eric. Hij is precies de man waarop ik heb gewacht. Maar ik ben bezorgd omdat hij zoveel ouder is dan ik. Kunnen we daarover meelezen?"

Yvonne had een soortgelijk probleem, maar dan aan de andere kant van het spectrum. Haar nieuwe vriendje was jonger, en ze was bang dat het niet zou blijven duren. "Ik ben er zo kapot van," bleef ze maar zeggen. "

Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk dat vrouwen vragen hebben over passende leeftijdsverschillen in hun relaties. Natuurlijk is er geen goed of fout; liefde landt waar het landt. Maar door te kijken naar specifieke , kunnen we meer te weten komen over de aard van de relatie en hoe groot de kans is dat deze standhoudt en slaagt.

mei-december: The Older Man

Er zijn een paar manieren om te kijken naar verleden leven overeenkomsten: astrologie, Akasha kronieken, hypnose, en gewoon ouderwetse psychische lezen. Ik werk met al deze maar ik besloot tot een helderziende lezing om Sasha te helpen. Ik ontdekte dat zij en Eric inderdaad een paar levens samen hadden doorgebracht, maar nooit als getrouwde partners. Ze hadden elkaar in deze incarnatie weer ontmoet om wat overgebleven karma te verwerken dat ze als vrienden in een vorig leven hadden gecreëerd. Het karma was nu opgelost, maar omdat we een vrije wil hebben, besloot Sasha dat ze een romantische affaire met Eric wilde - om verder te gaan dan hun oude vriendschap. Hun nieuwsgierige zielen wilden op onderzoek uit, maar ze werden verliefd - en hadden nu een aanzienlijk leeftijdsverschil om over na te denken. Eric was twintig jaar ouder dan Sasha, en was al getrouwd geweest, had volwassen kinderen, en probeerde uit te zoeken wat te doen als zijn zestigste decennium naderde. Sasha was nog nooit getrouwd geweest of had zelfs nog nooit samengewoond met een man, en ze wilde een kind voordat het te laat was.

"Jullie relatie is niet 'voorbestemd' in de zin dat jullie een contract hebben," zei ik tegen haar. "Je verzint het op het moment zelf, dus of je bij elkaar blijft of niet is een pure keuze." Ik aarzelde.

"Er is een 'maar', nietwaar?" vroeg Sasha.

Er was een maar. Mijn intuïtie zei me dat hun leeftijdsverschil over een paar jaar te groot zou zijn en dat ze uit elkaar zouden groeien, ondanks de echte liefde die ze deelden. Ik wist het. Sasha wilde een kind, en tegen de tijd dat ze hun eigen weg gingen, zou ze te oud zijn. Ik vertel mijn klanten niet wat ze moeten doen, en ik wilde haar hoop niet de grond in boren. Maar ik moest haar vertellen wat ik zag.

Sasha besloot met Eric uit te blijven gaan terwijl hij overwoog of hij open stond voor nog een kind. Uiteindelijk wilde hij dat niet, en zij besloot dat ze haar verlangen niet kon loslaten. Uit vrije wil koos ze ervoor om verder te gaan en op zoek te gaan naar een man van haar leeftijd die wel een kind wilde.

Boy Toy? De jonge minnaar

Yvonne's bezorgdheid dat haar minnaar voor een oude vrouw zou moeten zorgen, was gebaseerd op de realiteit - Jake was 27 en zij 40 - maar dat was geen reden om de relatie te beëindigen. We besloten een te gebruiken om te kijken naar hun karma uit het vorige leven en hun huidige overeenkomsten. Tijdens de sessie kreeg ik ook een spontaan visioen van hun meest recente leven.

"Jij was toen ook de vrouw, en hij was een veel oudere man met wie je in een gearrangeerd huwelijk zat. Je bent van hem gaan houden en hebt geweldig voor hem gezorgd toen hij ouder werd. Nu wil zijn ziel deze vriendelijkheid terugbetalen en de andere kant van de situatie ervaren - op de niet-traditionele manier van de jongere man zijn. Hij is meer dan je boy toy," lachte ik. "Je hebt een serieuze karmische overeenkomst. Kun je dapper genoeg zijn om het zich te laten ontvouwen?"

Yvonne wist niet wat ze moest doen. Het verhaal was aangrijpend voor haar, maar ze had nog steeds een sterk zorginstinct. Ze wilde niemand tot last zijn, vooral niet een geliefde.

"Ik weet dat ik een jonge veertiger ben en dat ik van plan ben om gezond en actief te blijven. Het maakt me bang om te denken dat hij 57 zal zijn als ik 70 ben. Ik moet erover nadenken."

Jake, aan de andere kant, had er helemaal geen moeite mee. Hij kwam ook naar mij toe en ik kon zien dat hij zielsveel van Yvonne hield en dat hij haar vriendelijkheid wilde belonen.

Eindelijk besloten ze te trouwen en het gaat goed met ze. De tijd zal het leren, maar Yvonne is gelukkig en tevreden met haar keuze. Het leeftijdsverschil zorgt altijd voor wat opgetrokken wenkbrauwen, maar als Leeuw geeft ze toe dat ze van de aandacht houdt.

Het lot en de vrije wil

Karmische afspraken en contracten bestaan. Meestal willen onze zielen die nakomen, maar de vrije wil bestaat ook. Het leven is meestal een dans tussen wat we hebben gekozen voordat we incarneerden en wat we op dat moment kiezen.

Een leeftijdsverschil kan specifieke uitdagingen met zich meebrengen: een generatiekloof in termen van levensdoelen, carrière, het krijgen van kinderen, en gezondheidsproblemen. Cliënten die met dit probleem bij mij komen, hebben meestal wel karmische afspraken - hoewel dit niet het geval is bij

Je moet realistisch zijn over de uitdagingen die het leeftijdsverschil met zich meebrengt en tegelijkertijd de huidige liefde en aantrekkingskracht erkennen. Elke situatie zal anders zijn. In het verleden was het gebruikelijk dat oudere mannen met jongere vrouwen trouwden, en vaak moesten vrouwen genoegen nemen met hun lot. Vandaag de dag hebben we meer keuze dan ooit in wie we daten en trouwen, en naarmate onze cultuur en genderrollen zich ontwikkelen, zie ik dat allerlei combinaties aanwezig en mogelijk zijn.

Dus, moet je je zorgen maken over je leeftijdsverschil in een relatie? Ik zou zeggen van niet - maak je geen zorgen, maar wees je ervan bewust. Ga er met open ogen in, begrijp welk karma er (al dan niet) meespeelt en wees realistisch over wat er kan komen. En geniet dan van je liefde in het huidige moment.

Is je partner ouder of jonger dan jij? Benieuwd naar het karma dat jullie delen? Bel een adviseur op Keen om de situatie te verhelderen!