Informatie nodig of uw partner of relatie?

Maanfasen en liefde: plan uw afspraakjes bij het licht van de maan

Wie heeft de volle maan en het zilverachtige licht dat ze verspreidt nog niet opgemerkt? Heb je wel eens met ontzag gekeken naar de weerkaatsing van haar licht op water en bladeren, waardoor alles mysterieus en magisch lijkt? Of heb je genoten van de absolute duisternis van de nieuwe maan wanneer sterren schitteren met extra glans? De maan beïnvloedt ons allemaal, ook al nemen we niet altijd de tijd om haar op te merken tussen de dramatische fasen van nieuwe en volle maan.

De getijden, natuurkundige cycli en systemen, het planten en oogsten van gewassen, en nog veel meer worden beïnvloed door de maanstand, oftewel de stand van de maan ten opzichte van de zon. Als u goed kijkt, zult u zien dat de maan er elke nacht iets anders uitziet. Ze heeft een cyclus van ongeveer achtentwintig dagen, waarin ze acht fasen doorloopt. Elke fase heeft zijn eigen kenmerken die het leven op aarde beïnvloeden - ook onze relaties!

Onze emoties en energie worden beïnvloed door de maan, dus is het zinvol om dates te plannen met enige aandacht voor de maanfase. Ik nodig cliënten uit om een maand of twee te spelen met het plannen van romantische of relatiegerichte activiteiten op basis van de maanfasen.

Maanfasen kunnen makkelijker zijn om mee te werken dan de maantekens (hoewel dit ook leuk en effectief is). Ik raad aan om voor het een of het ander te kiezen in plaats van te proberen met beide te werken en jezelf mogelijk in de war te brengen! Er is echter geen goed of fout - experimenteer gewoon en kijk hoe de maan tot jou spreekt.

De acht fasen van de maan en de liefde

De eerste fase van de cyclus van de maan is de nieuwe fase. Er is helemaal geen licht zichtbaar, dus het lijkt alsof de maan afwezig is aan de hemel. Dit is een goed moment om de kiemen van een nieuwe relatie te planten, intenties voor het aantrekken van liefde vast te stellen, of een relatie in een nieuwe fase te brengen-bijvoorbeeld van daten naar "verkering"."

De tweede fase is de wassende maansikkel. Een relatie die in deze fase begint, kan moeite hebben om te overleven. De maan komt net op, dus de energie is als die van een zaadje dat is ontkiemd en nu door de grond omhoog wordt geduwd. Er wordt hard gewerkt; er moet energie worden gestoken. Als je je inspanningen moet richten op een bepaald gebied van de relatie, kan dit een goed moment zijn - vooropgesteld dat alle partijen bereid zijn om mee te werken.

De derde maanfase is het eerste kwartier. Deze energie, om de analogie met de plant voort te zetten, is het moment waarop het kiemplantje wortels uitzet en kleine blaadjes begint te vormen. Het is een groeifase, een actieve fase. Dit is een goed moment om samen te spelen, grenzen een beetje te verleggen en te genieten van wat opwinding. Zorg er wel voor dat iedereen binnen zijn comfortzone blijft, want te veel chaos zal niet vruchtbaar zijn.

Het Gibbous stadium- wanneer de maan nog steeds wassend is maar dicht bij vol- lijkt- is het volgende. Een interessante fase, die een gevoel van anticipatie met zich meebrengt en de energie van zelfanalyse en introspectie in zich draagt. Dit kan veel energie geven voor een rustig van hart tot hart met een gevestigde liefde. Het is echter niet het beste voor een eerste afspraakje, omdat je het gevoel kunt krijgen dat je perfect moet zijn of dat je alles wat je nieuwe date zegt en doet te veel analyseert.

Als de maan haar volle-fase bereikt, presenteert ze de meeslepende gloed die we elke maand zien. Dit is de fase van manifestatie waarin de man met wie je hebt geflirt je misschien eindelijk mee uit vraagt of waarin je de beloning plukt van wat hard emotioneel werk. Als je hebt gewacht om een affaire te consumeren of zelfs om zwanger te worden, kan de volle maan een krachtig moment zijn om dit te doen.

De zesde fase is de disseminerende fase. Omdat de energie van deze maan gericht is op teruggeven en integreren in de samenleving, is het een geweldige tijd om je nieuwe liefde voor te stellen aan vrienden en familie of om op een andere manier je gemeenschap het middelpunt te maken van je romantische inspanningen. Groepsactiviteiten zijn ook gunstig.

Als er enige twijfel bestaat over een relatie, is het derde (of laatste) kwartaal het moment om daar iets aan te doen. U zult merken dat het in deze maanfase gemakkelijker is om uit elkaar te gaan of dat de moeilijke gesprekken in deze tijd minder emotioneel zwaar zijn. In heidense tradities is de afnemende maan een tijd om gedrag, overtuigingen en patronen die jou of de relatie niet langer dienen te verdrijven of los te laten. Het is echter niet de beste tijd voor een eerste afspraakje.

De laatste maanfase is de balsamische fase wanneer de maan nog maar een splintertje aan de hemel staat. Dit is een tijd van overgang. Als u ruimte moet scheppen in een relatie of een pauze moet nemen van dating, is dit een goed moment om dat te doen.

De maan - en andere planeten - spelen een rol in ons liefdesleven, of we nu merken hoe hun energie ons beïnvloedt of niet. Aandacht besteden aan de fasen van de maan en hoe ze jou persoonlijk lijken te beïnvloeden is de krachtigste manier om de trillingsenergie van dit hemellichaam te benutten. Je eigen persoonlijkheid, maanteken bij geboorte, en de fase waarin de maan zich bevond toen je geboren werd zullen allemaal een subtiele invloed hebben op hoe je werkt met de fasen en energie van de maan. De zegeningen van de maan zijn altijd voor je beschikbaar, dus waarom zou je niet leren om deze prachtige energie in je leven te integreren? Als heerser over emoties kan de maan een waardevolle bondgenoot zijn in de lastige wereld van menselijke relaties.

Begint u een nieuwe relatie of wilt u een relatie vooruit helpen? Zoek een adviseur op Keen die ervaring heeft met het werken met astrologie of de maan. Bel vandaag!