Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is het oké om te liegen op je online dating profiel?

Ik zal nooit mijn afspraakje vergeten met een jongen - ik noem hem Steve - met wie ik al een paar weken online correspondeerde. We zouden elkaar ontmoeten, en ik wachtte in het café. Ik scande de kamer toen ik binnenkwam, maar zag niet de lange, blonde man met de baard van Steve's foto's. Uiteindelijk besloot ik weg te gaan. Hij had me helemaal laten zitten. Toen kwam er een kale man op me af die ik al eerder had gezien - gladgeschoren en ongeveer 5 cm korter dan zijn opgegeven lengte van 1 meter 80.

Hij zei: "Ik ben het, Steve!" nadat ik hem duidelijk niet had herkend.

Um...oké. Dus wie was de man op zijn profielfoto's? Ik maak geen grapje. Hij leek in niets op de foto's die ik had gezien. Toen ik uiteindelijk naar zijn foto's vroeg (omdat hij het er niet over had gehad), zei hij dat hij een paar stockfoto's had gebruikt, allemaal met dezelfde man, omdat hij niet fotogeniek was, en zijn vrienden hem hadden gezegd dat hij dat moest doen.

Serieus? Nodeloos te zeggen dat ik niet geïnteresseerd was in nog een afspraakje. Ik bedoel, hij was aardig genoeg, aantrekkelijk, op zijn eigen manier.

Ik vertel dit verhaal altijd als mijn klanten me vragen of het oké is om te liegen op hun datingprofiel.

Op de eerste plaats is het niet mijn taak om mensen te vertellen wat ze moeten doen of hoe ze hun leven moeten leiden. Maar meestal willen mensen weten of er een spirituele straf is die ze moeten betalen, een soort "slecht karma" dat hun kant op komt als ze deze leugentjes vertellen. Nogmaals, ik ben niet in het bezit van de waarheid, maar ik weet wat ik geloven en hebben gezien in de tijd. Liegen over jezelf tegen anderen, hoe klein de leugen ook mag zijn, pakt meestal zo niet slecht, dan toch een beetje meh uit. Wat ik interessanter vind, is waarom we het nodig vinden om te liegen en het niveau van zelfacceptatie dat aan de basis ligt van deze kwestie.

Bad Karma?

In ons oneindig barmhartige en liefdevolle universum zou ik zeggen dat het Goddelijke er geen belang bij heeft om je te straffen voor het liegen over je gewicht op je datingprofiel. Zo werkt karma toch niet. Karma is oorzaak en gevolg-periodiek. Het is neutraal, hoewel we kunnen karma interpreteren als zijnde behulpzaam of positief, kwetsend of negatief. Als je liegt, zal iemand dan ook tegen je liegen? Waarschijnlijk wel. Omdat jij, als groeiende ziel, wilt ervaren hoe liegen werkt - alle kanten van de medaille. In de meta is er geen oordeel over of liegen goed of fout is; alleen of het een ervaring is die ons dichter bij ons goddelijke zelf brengt.

Dus karmisch, wat je naar buiten brengt, zal terugkomen, totdat je besluit iets anders te ervaren.

Mijn cliënt Wendy illustreerde dit prachtig. Ze worstelde voortdurend met haar gewicht en haatte dit van zichzelf (het echte probleem), ervan uitgaande dat, omdat twintig pond boven haar ideale gewicht voor haar onaanvaardbaar was, het dat voor anderen ook zou zijn. "En ik wil geen dikke jongens aantrekken," zei ze. Een zeer

Ze klaagde bij mij dat ze steeds werd gekoppeld aan mannen die ouder bleken te zijn dan hun profiel deed vermoeden. Een paar van deze mannen hadden ronduit gelogen over hun leeftijd; anderen hadden misleidende foto's gebruikt. Ze vond dit schandalig en frustrerend. Zij, op hun beurt, zeiden vaak dat ze dachten dat ze magerder zou zijn (ugh, ik weet het). Ik wees op de oorzaak en het gevolg van de situatie. Ze hield niet van weglatingen en leugens, maar was boos als mensen haar daarvan beschuldigden.

"Gewicht is niet hetzelfde als leeftijd!" protesteerde ze. "Dat is iets totaal anders."

Dat was het punt niet, en uiteindelijk kon ze inzien dat het echte probleem zelfacceptatie was. Haar gebrek aan achting trok mannen aan die hetzelfde over zichzelf dachten. Toen ze een recente foto van haar zwaardere zelf op haar profiel plaatste, trok ze geen mannen meer aan die logen over hun leeftijd. Toen ze haar eigen oordeel over "dikke mensen" begon aan te pakken, was ze in staat om afspraakjes met mannen te accepteren die gebaseerd waren op belangrijkere kwaliteiten dan gewicht. De man met wie ze nu zes maanden uitgaat, was zelfs dertig pond zwaarder dan zijn ideale gewicht. Ze begonnen als sportschoolmaatjes om elkaar te helpen afvallen, en het werd een geweldige relatie.

Wie probeer je te imponeren?

Wanneer klanten willen liegen over hoeveel geld ze verdienen, hun leeftijd, gewicht, of hoeveel haar ze hebben, is dat altijd een indicatie van een probleem met hun eigenwaarde. We hebben allemaal dingen die we niet leuk vinden over onszelf, maar, natuurlijk, de maatschappij heeft ons laten geloven dat, tenzij je perfect bent, je geen liefde, passie of de partner die je wenst zult vinden.

Ik help mijn cliënten deze overtuiging uit te dagen. Als we dieper graven in past life issues of werken aan energetische blokkades voor de liefde, komen we er steevast achter dat de persoon op wie ze indruk proberen te maken, een figuur uit het verleden is! Is het niet mama of papa, dan is het wel die eerste verliefdheid, de koning van het bal, de hoofdcheerleader, of iemand van tien levens geleden. Met geduld en helend werk, kunnen we de oude oordelen loslaten en leren om meer zelf-liefhebbend en accepterend te zijn.

Logen op je dating profiel is geen halsmisdaad, en ik ben er geen voorstander van om mensen schuldig te maken of hen te veroordelen. Maar ik beantwoord vragen als: "Is het goed als..." altijd met: "Waarom wil je dat?" Ik garandeer je dat als je je zelfveroordelingen en zelfhaat (een moeilijk woord, maar we hebben het allemaal) aanpakt, je in een veel betere positie zult zijn om de gezonde liefde aan te trekken die je wilt. En dan hoef je je niet meer druk te maken over de vraag "liegen of niet liegen".

Het vergt lef om jezelf in de online datingwereld te begeven. Maar het leven is geen tijdschrift of soap. Mensen hebben gebreken, en mensen hebben verbazingwekkende, unieke eigenaardigheden. We zijn allemaal een werk in uitvoering. Als je van jezelf houdt en dit accepteert, dan kun je jezelf gewoon naar buiten brengen. Je eerlijkheid en moed zullen je hetzelfde teruggeven.

Als je worstelt met zelf-liefdeproblemen of relatievragen, kan een adviseur op Keen je goed van dienst zijn. Zoek vandaag nog de ondersteuning die je nodig hebt!