Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is het een goed idee om te trouwen?

Je bent er vrij zeker van dat je "de ware" hebt gevonden en jullie zijn lang genoeg samen om te beseffen dat je in een serieuze beslissingsperiode bent aanbeland: Gaan jullie trouwen of doen jullie Goldie Hawn en Kurt Russel na en beloven jullie de rest van jullie leven samen door te brengen zonder enige formaliteiten? Het is ook mogelijk dat je vasthoudt aan een relatie (of vice-versa) die moet worden verweiderd. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen voordat je besluit dat je klaar bent om de knoop door te hakken.

Deze persoon is niet je "alles."

Zeker, je wilt iemand die betrouwbaar is en voorwaardelijk van je houdt, maar als je S.O. de enige persoon in je leven is die telt, dan is het misschien tijd om opnieuw te evalueren waarom je überhaupt een relatie hebt, wat ons leidt naar...

Je zou je nog steeds goed voelen over jezelf, zelfs als je geen relatie had.

Dit is belangrijk, want je kunt niet van iemand anders houden als je niet eerst van jezelf houdt. Als de relatie niet werkt, moet je weten dat het goed met je gaat.

Je bent bereid compromissen te sluiten.

Het huwelijk is meer dan alleen een verbintenis aangaan. Het betekent ook dat je af en toe de behoeften van anderen boven die van jezelf moet kunnen stellen. Natuurlijk werkt dat van twee kanten, dus je partner moet dat ook doen. Het gaat allemaal om het sluiten van compromissen om een evenwicht te vinden.

Wanneer u aan uw toekomst denkt, ziet u uw partner in de mix.

Als dat niet zo is, dan is de kans groot dat je nog niet klaar bent om de knoop door te hakken - vooral als je twijfels hebt over de toekomstmogelijkheden met je partner.

Je bent in staat om serieuze, open en eerlijke gesprekken.

Dit heeft betrekking op alles van financiën tot persoonlijke onzekerheden en alles daartussenin. Je moet openlijk over elk onderwerp kunnen praten, zelfs over onderwerpen waar je je ongemakkelijk bij voelt, anders kan dit op den duur een destructief effect hebben op jullie partnerschap. Dus, als je jezelf afvraagt "Ben ik klaar voor het huwelijk?" moet je jezelf ook afvragen of er geheimen tussen jullie zijn of niet.

Zijn jullie moraal, overtuigingen en levensplannen met elkaar in overeenstemming

Als jullie fundamentele meningsverschillen hebben over een van deze belangrijke onderwerpen, kan jullie huwelijk een aantal moeilijke momenten kennen of zelfs helemaal kapot gaan. Nogmaals, het draait allemaal om communicatie.

Je ziet er niet tegenop om de rest van je leven met één persoon door te brengen.

Er is koudwatervrees en er is regelrechte angst en vrees als je denkt aan "eeuwige liefde". Als dat laatste het geval is, is het tijd om een punt achter het huwelijksgesprek te zetten.

Je bent in staat om jezelf te zijn in goede en slechte tijden.

Iedereen gedraagt zich op zijn best in het begin van een relatie, maar je moet je ware aard kunnen laten zien om een partnerschap voor de lange termijn te laten duren. Dit is een van de voordelen van een huwelijk en een gezonde verbintenis.

Je bent echt verliefd op je partner - je houdt niet alleen van hem of haar.

Het feit dat iemand goed voor je is en je goed met hem of haar kunt opschieten, betekent nog niet dat hij of zij geschikt is voor een huwelijk. Verliefd zijn is het hele pakket.

Je bent niet jaloers op je single vrienden.

Het zou een grote aanwijzing moeten zijn dat je nog niet klaar bent voor het huwelijk als je het gevoel hebt mis je iets, ook het single leven.

Je vraagt je af "Waarom trouwen mensen?".

Als je niet eens weet waarom mensen überhaupt willen trouwen, dan heb je duidelijk geen "voor altijd" in gedachten, en dat is niet erg. Het huwelijk is niet voor iedereen weggelegd, dus heb niet het gevoel dat je een vierkante pin in een rond gat moet zijn, alleen maar omdat je de druk voelt om het voorbeeld te volgen van mensen in jouw leeftijdsgroep of sociale kring.

Lees meer over manieren om te bepalen of je al dan niet klaar bent om te trouwen.

Kan een helderziende het huwelijk voorspellen?

Samenwonen Versus Huwelijk: Tips voor als je meer wilt

Wat is het verschil tussen soulmates en tweelingvlammen?