Informatie nodig of uw partner of relatie?

Ideeën voor het creëren van een unieke, moderne bruiloft met behulp van oude heidense rituelen en tradities

"Ik ben echt verscheurd," zei Amber. "Ik wil iets anders doen voor mijn huwelijk... maar ik wil ook wat traditie. We zijn niet gelovig, maar we willen ook niet gewoon naar het gerechtsgebouw gaan. Kunnen we hier een reading omheen doen?"

Ik vind het geweldig als mensen paranormale readings gebruiken in hun dagelijks leven-en voor het plannen van levensgebeurtenissen. Psychische lezingen en intuïtieve begeleiding zijn er niet alleen voor spirituele doeleinden! Ik verzekerde Amber dat dit een geweldig idee was, en we gingen zitten voor de reading.

Na een moment zag ik haar en een mannelijke figuur in een bosje bomen staan. Ze hadden een wit koord om hun handen gewikkeld - duidelijk een handvasten. Iedereen bij de ceremonie was ook in het wit gekleed, en er waren honden en veel kinderen in het tafereel. Ik vertelde Amber wat ik zag.

"Ik vind het prachtig!" riep Amber uit. "Is er nog meer?"

De lezing verliep net als een video van haar aanstaande huwelijk. Er waren verschillende componenten van Pagan- of Wiccan-tradities aanwezig, en dit bleken de perfecte rituelen te zijn voor het unieke maar betekenisvolle feest dat Amber wilde.

Paganistische huwelijkstradities

Paganistische huwelijkstradities zijn eenvoudig, elegant en symbolisch, maar ook feestelijk en groepsgericht. Hoewel Amber zich niet als heiden identificeert, werden zij en haar partner geïnspireerd door de ontspannen, natuurgerichte sfeer van deze tradities.

Handvasten is misschien wel de bekendste heidense traditie, en dat is ook wat ik als eerste zag in het visioen dat ik voor Amber had. Historisch gezien is deze praktijk werd gebruikt toen gemeenschappen en families huwelijken sloten op basis van handel in land en andere praktische zaken. Het ritueel maakt gebruik van speciale koorden die je kunt kopen of zelf kunt maken. Ze kunnen van elke kleur of materiaal zijn die je maar wilt. Amber koos voor decoratieve witte koorden met kwastjes van juwelen, maakte ze zelf en zegende ze van tevoren in met een eenvoudig ritueel.

Jouw officiant, vrienden of familie zullen jullie handen om elkaar wikkelen nadat jullie je geloften hebben uitgesproken, waarmee wordt gesymboliseerd dat jullie nu in trouw aan elkaar zijn verbonden. Als u ringen gebruikt (een oud symbool en gebruik op zich), kunt u deze ook uitwisselen voordat de koorden worden omwikkeld.

Een heilige cirkel kan worden gemaakt voor het paar om in te staan. Deze kan worden afgebakend met kaarsen in de vier windrichtingen, een cirkel getekend in zand, of een cirkel van bloemblaadjes. De ceremoniemeester zal de ruimte zegenen, en misschien wil je de elementen oproepen, je spirituele gidsen, engelen, of voorouders. Amber en haar verloofde kozen ervoor om overleden familieleden aan te roepen als onderdeel van hun heilige cirkel. Het tekenen van een cirkel is vooral geschikt voor bruiloften in de open lucht, waar er misschien geen afgebakende plek is om te staan.

In de cirkel kun je een altaar plaatsen met daarop een eenheidskaars, de ringen, of verse bloemen of fruit. Je kunt de gasten vragen een bijdrage te leveren aan het altaar, maar je kunt het ook zelf maken. Amber vond dit een geweldige taak voor haar bruidsmeisje en haar twee bloemenmeisjes.

Uniek Geloften worden vaak gebruikt, ontleend aan oude tradities of gecreëerd door het bruidspaar zelf. Uw ceremoniemeester kan suggesties hebben of zelfs zijn eigen ceremonies hebben geschreven. Amber en haar partner schreven gedichten voor elkaar waarin hun geloften werden verwerkt. Het maken van geloften die uniek zijn voor jou en je verloofde is een geweldige manier om een moderne sfeer te geven aan een eeuwenoude traditie.

De meiboomdans is een lenteritueel dat een leuke manier is om de receptie te beginnen. De paal kan van elk materiaal worden gemaakt en is meestal 6-8 voet hoog. Aan de top worden linten bevestigd, en als de feestvierders rond de paal dansen, wikkelen ze de linten eromheen. De versierde paal kan bij het bruidspaar thuis in de aarde worden "geplant" om vruchtbaarheid, overvloed en groei te symboliseren. Het is een leuke draai aan de eerste dans op een receptie waar de hele bende bij betrokken is. Op Ambers bruiloft dansten ze rond een levende boom, behangen met linten. Een Keltische harpist en vioolspeler speelden onder de boom terwijl de gasten eromheen dansten.

Er kunnen ook andere tradities worden gebruikt, zoals gasten die in een cirkel staan of zitten, ceremoniële vuren of kaarsen, of meerdere zegeningen van de gasten. Wiccaanse bruiloften vinden meestal buiten plaats, maar als dit moeilijk is vanwege de datum of de geografische ligging, kun je het buitenleven naar je toe halen met planten, bomen, bloemen of door een ruimte te gebruiken met een prachtig uitzicht op een natuurlijke omgeving.

Het je eigen maken

Amber hield van de visie die ik voor haar had. Ze vroeg alle gasten om wit te dragen en hield de ceremonie in een staatspark, waarbij het duidelijk was dat kinderen en huisdieren waren uitgenodigd! Het was een heerlijke bruiloft; heel origineel, zoals Als je deze tradities aan je huwelijk wilt toevoegen, raad ik je aan een heidense officiant te zoeken om je te begeleiden. Vaak zijn paranormaal begaafden in staat om mensen wettelijk te trouwen en hebben ze een schat aan kennis over oude tradities. Hoewel het belangrijk is om deze tradities te respecteren, is het ook goed om te onthouden dat het jullie bruiloft is en dat er veel manieren zijn om een geheel uniek feest te creëren waarin jullie persoonlijke interesses zijn verwerkt. Misschien wilt u wat informatie over uw ceremonie in uw uitnodigingen opnemen, zodat uw gasten weten wat ze kunnen verwachten. Uiteindelijk zijn Pagan tradities eenvoudig, mooi en leuk voor iedereen - niet alleen voor de bruid en bruidegom. Je kunt een moderne bruiloft hebben met eeuwenoude tradities die zijn aangepast aan jullie unieke overtuigingen en wensen.

Nieuwsgierig geworden naar Wiccan- of Paganistische tradities? Of op zoek naar advies over hoe je je bruiloft extra speciaal kunt maken? Adviseurs van Keen kunnen u helpen: bel vandaag nog!