Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe de liefde te beheersen: omgaan met communicatieproblemen in relaties

Renee en Michael kwamen naar mijn studio voor een gezamenlijke astrologie counseling sessie. Ik vroeg me af hoe we zouden krijgen op, met Mercury retrograde en alles, maar we waren allemaal bewust van de energie en hard proberen om het te bestrijden. En dan, als een slechte tv-show, het devolved.

Eye rolling. Gekruiste armen. Slechte juju-lichaamstaal. Hij zei, zij zei.

Het liep snel uit de hand en we kregen de hele situatie pas tot bedaren toen Michael naar buiten stormde voor wat frisse lucht. Ik was niet blij dat ik de sessie niet onder controle had gehouden (ik leer het ook nog steeds!), maar Renee verzekerde me dat het niet mijn schuld was.

"Onze communicatie is slecht, zoals je kunt zien," zei ze. "Hij wil gewoon niet praten als een beschaafd persoon. Alles eindigt in geschreeuw."

Communicatie is dé spelbreker in relaties, misschien wel het op één na grootste probleem, na vertrouwen. Goede communicatie begint bij onszelf als individu, daarna moeten we kijken naar de behoeften en werkwijzen van de ander. Als je niet goed kunt communiceren, zul je geen gezonde relaties hebben. Punt uit. Dus laten we eens kijken naar manieren waarop koppels de communicatie kunnen versterken.

Astrologie en communicatie

Astrologische kennis helpt koppels (of wie dan ook) effectiever met zichzelf en elkaar te werken. Kijk eerst naar het basisduo Zon en Maan . Deze twee planeten beschrijven de grondbeginselen waarmee je werkt, vaak onbewust (de Zon), en je emotionele en veiligheidsbehoeften (de Maan). Bijvoorbeeld, Renee's Zon staat in Ram en haar Maan in Leeuw. Ze is vurig, onafhankelijk en fundamenteel op zichzelf gericht, dus zal ze eerst vanuit haar eigen perspectief handelen (in tegenstelling tot Weegschaal of Kreeft, die eerst aan anderen denken). Ze is niet bang om alleen te zijn, maar diep van binnen heeft ze behoefte aan erkenning en lof. Ze heeft een natuurlijke relatie met woede, en haar schaduw Leeuw kan overal een drama van maken.

Michael is een Steenbok Zon met een Waterman Maan, dus hij staat vrij ver af van zijn emoties. Hij wil orde, praktische oplossingen en lof voor zijn objectieve geest. Zijn Maan moet alleen zijn wanneer hij bedreigd wordt (daarom liep hij weg tijdens onze sessie), en hij houdt niet van dramatische scènes.

Volgende blik op Mercurius, want deze plaatsing bepaalt hoe je communicatie van welke aard dan ook benadert. Renee's Mercurius staat in Ram; Michael's staat in Waterman. Hoewel het duo lucht/vuur wederzijds inspirerend kan zijn, kan het ook tot een breuk leiden omdat vuur via instinct communiceert en lucht via logica. Waterman is gewoon niet doe aan woede, terwijl Ram zegt: "Kom maar op!"

Je kunt zien hoe begrip voor deze verschillen een basis zal creëren waarop we compromissen kunnen gaan sluiten. Dus...Michael moet de nieuwsgierige, objectieve kant van zijn Mercurius in Waterman activeren om de impulsieve en vurige Ram van Renee aan te kunnen spreken. Ze moeten afspreken om elkaar in het midden te ontmoeten; Michael moet niet bang zijn voor Renee's emoties, en Renee moet wat van haar vuur op andere manieren uiten - niet alleen "tegen" Michael. Soms is zij degene die een time-out moet nemen.

Own Your Flaws

Het grootste obstakel voor goede communicatie is projectie en gebrek aan zelfbewustzijn. Toen ik met Renee werkte, werd ze zich er schoorvoetend van bewust dat zij het grootste deel van het geschreeuw initieerde. Michael - zoals zijn astrologie liet zien - zou zwijgen en ontsnappen als hij kon. Door hem de schuld te geven van zijn ruzie, hoefde ze niet toe te geven dat het eigenlijk haar patroon was.

Niemand van ons wil toegeven hoe gemeen, passief-agressief of manipulatief we kunnen zijn. Maar totdat we onze gebreken (met mededogen) toegeven, zullen we blijven ze projecteren op onze relaties. Niemand van ons is altijd goed, heldhaftig of onbaatzuchtig, en we zijn ook niet altijd gemeen of slecht (zie je dat ik naar oude afleveringen van Once Upon A Time heb gekeken?). Accepteer gewoon dat we allemaal gebreken hebben. En werk dan aan de jouwe.

Wanneer je midden in een ruzie zit en je ziet je schaduw in actie, stop dan. Geef het toe. Dat betekent niet dat je de verantwoordelijkheid voor de hele kwestie op je neemt, maar alleen dat je eerlijk kunt zijn over waar je staat. Renee leerde om te zeggen: "Ik voel woede" en om zichzelf een time-out te geven om wat kussens te slaan. Michael leerde te erkennen dat hij was uitgecheckt omdat het te heftig was en om een minuutje te vragen om terug te komen bij zijn lichaam. Voor deze twee, leren om hun waarheid te spreken in het moment was een game-wisselaar. Dat brengt me bij...

Ben Kwetsbaar

Okee, je wilt dit misschien niet horen, maar om echt uit te blinken in communicatie, moet je je kwetsbaar opstellen. Soms zal het slecht aflopen, maar vaak als je open en eerlijk bent en je realiteit laat zien, zal de ander je halverwege tegemoet komen. Misschien niet de eerste keer, maar uiteindelijk wel (en als ze dat niet doen, dan hebben ze werk te doen).

Renee wist niet hoe ze zich kwetsbaar moest opstellen. Ze had vier broers, en haar Ram had haar goed gediend in deze dynamiek door haar moedig, schraperig en vasthoudend te maken. Helaas was niemand in haar familie erg goed in "zacht", laat staan kwetsbaar. Ze oefende zich kwetsbaar op te stellen met mij, daarna met vertrouwde vrienden, en uiteindelijk met Michael. Ze was stomverbaasd toen ze merkte dat zijn Steenbok vereerd was door haar persoonlijke integriteit en openheid, waardoor zijn defensieve angst om de controle te verliezen smolt.

Communicatie is een uitgebreid en ingewikkeld onderwerp dat aan de basis ligt van veel relatieproblemen. Het verfijnen van je vaardigheden kan een levenslang project zijn, maar een goede plek om te beginnen is het begrijpen van je patronen (astrologie is een geweldig hulpmiddel), je verdediging onder ogen zien, en het risico nemen om je kwetsbaar op te stellen. We voelen ons allemaal bang, ontoereikend, en bang om in de steek gelaten of verraden te worden. Weet dat de andere persoon eigenlijk net als jij is. Laat hem of haar zien wat je zelf graag zou willen ervaren, en je bent al een heel eind op weg naar echte, meesterlijke communicatie.

Adviseurs bij Keen kunnen je door de wirwar van communicatieproblemen loodsen en je helpen een gemeenschappelijke basis te vinden. Krijg de steun die je nodig hebt, en bel vandaag nog!

Zada is een intuïtieve en spirituele blogger, yogi en hondenmoeder van twee Cocker Spaniels, Demi en Bruce, die in Boston woont. Ze is gespecialiseerd in Tarot en Reiki, en gebruikt haar intuïtieve gaven om mensen te helpen verlichting te bereiken en elke dag hun meest authentieke leven te leiden door middel van meditatie, visualisatie en Jivamukti. Haar spirituele dier is een Pegasus genaamd Randy.
Artikel Afbeelding bron: Stocksy-gebruiker Simone Beccheti.