Informatie nodig of uw partner of relatie?

Het karma van de relatie begrijpen: venus in de samengestelde astrologiehoroscoop

"Ik snap het niet," zei Fiona toen we ons installeerden voor haar lezing. "We hebben het leuk samen, we zijn goede vrienden... maar er ontbreekt iets. Iedereen denkt dat we een geweldig stel zijn. Dat zouden we ook moeten zijn. Maar ik denk dat het voelt alsof we dat niet zijn. Wat is er aan de hand?"

We spraken nog wat verder en Fiona beschreef hoe ze het gevoel had dat ze een geweldig team waren en veel doelen dienden, maar de relatie zelf voelde voor haar niet koesterend aan. Ik besloot een kijkje te nemen in hun composite astrology chart om te zien of we daar aanwijzingen uit konden halen. De samengestelde Zon en Venus stonden beiden in Waterman.

We hebben het in een eerder artikel al gehad over de composite Sun, maar als deze in Waterman staat, duidt dat op een relatie die in essentie gaat over vrijheid, dienstbaarheid aan de stam, en het onconventionele pad. Met Venus daar, ook, de relatie zelf was, in zekere zin, over meer dan de betrokken individuen. Het doel van de relatie was om hun gemeenschap en de samenleving te dienen. De uitdrukking van liefde en waarde (Venus) kwam door betrokkenheid buiten de relatie.

"Het is alsof de relatie zelf voelt bekrachtigd en meer onpersoonlijk uitgedrukt," vertelde ik haar. "De som is groter dan de delen."

"Precies! Ik zou nooit aan het woord 'onpersoonlijk' hebben gedacht, maar dat is het wel! Oh, God, wat moet ik doen?"

De composiethoroscoop vertelt je niet of je wel of niet een relatie moet hebben. Maar ik legde haar uit dat deze Venus expressie door meer objectieve, onpersoonlijke Waterman niet van plan was te veranderen. Het zou misschien gemakkelijker zijn als ze samen in een bedrijf zaten of als ze gewoon vrienden waren. Maar als ze romantisch betrokken wilde blijven, zou ze moeten beslissen of ze hiermee kon leven of niet.

Venus in de samengestelde horoscoop vertelt ons hoe de relatie zelf waarden (Stier) en liefde (Weegschaal) zal uitdrukken. Hoe harmonie in de relatie wordt bereikt, wordt ook bepaald door het teken en de huisplaatsing. Venus, meer dan enige andere planeet naast de Maan, zal de "smaak" van de liefde die de vereniging biedt suggereren. Zoals in Fiona's geval, was de Waterman smaak van haar relatie's Venus meer intellectueel, gemeenschapsgericht, en minder emotioneel (haar persoonlijke Venus stond in Kreeft). Ze stond ook in het Tiende Huis, dat zich meer bezighoudt met de maatschappij, carrière en verantwoordelijkheid dan met diepe emoties.

Laten we eens kijken hoe samengestelde Venus zich uitdrukt in de andere tekens en huizen.

Venus in Ram/Eerste Huis:De kwaliteit van de liefde van dit paar zal vurig en expressief zijn. Ze zullen harmonie en eenheid vinden in fysieke activiteit, avontuur en spontaniteit. Dit is het stel dat zich verbonden zal voelen als ze op een boerderij in Alaska gaan wonen of twee jaar lang door Zuid-Amerika gaan fietsen. Ze hebben niet veel vrienden buiten elkaar nodig. Ze kunnen veel ruzie maken en moeten leren naar elkaar te luisteren zonder te veel in zichzelf op te gaan.

Venus in Stier/Tweede Huis:Dit stel zal aanhankelijk zijn, mogelijk zeer seksueel, en zal zeker harmonie vinden door het delen van voedsel, paarmassages, of zelfs Tantrische rituelen. Of ze zullen tijd vinden om ruzie te maken terwijl ze samen tuinieren of de hond uitlaten. Deze Venus houdt van behaaglijkheid en veiligheid, dus bestaat het gevaar van stagnatie. Het stel zal veel waarde hechten aan hard werken, eventueel voor zichzelf, en aan het opvoeden van kinderen.

Venus in Tweelingen/Derde Huis: Venus hier wil leren, groeien en sociaal blijven. Als stel zullen ze harmonie vinden door anderen om zich heen te hebben, samen cursussen te volgen, een gevarieerd leven te leiden en drukke agenda's te hebben. Samen met de Waterman, kan Venus in Tweelingen nieuwsgierig zijn seksueel en bereid om alles een keer te proberen. Dit kan een uitdagende plaatsing zijn voor romantische partners, maar is geweldig voor vrienden of collega's.

Venus in Kreeft/Vierde Huis: In deze zachte, waterige plaatsing wil Venus het liefste een thuis en een gezin. Een stel met deze energie zal uiteindelijk op de een of andere manier een gezin stichten, zelfs als het niet hun eigen kinderen zijn. De relatie kan het paar inspireren om emotioneel te groeien, en harmonie zal worden gevonden als het paar de tijd neemt om elkaar te koesteren en emoties veilig te communiceren.

Venus in Leeuw/Vijfde Huis: Koppels met deze Venus kunnen merken dat de verbintenis hun creativiteit ondersteunt en zelfliefde en zelfexpressie mogelijk maakt. In het slechtste geval kan deze Venusplaatsing tot veel drama leiden en kan het paar zich in een strijd om aandacht bevinden. Deze Venus vindt harmonie wanneer aan de behoeften van beide mensen wordt voldaan en beiden in de schijnwerpers komen te staan. Het is de bedoeling dat ze worden opgemerkt en ze kunnen het middelpunt van hun gemeenschap zijn.

Venus in Maagd/Zesde Huis:Dit paar vindt harmonie in dienstbaarheid, werk en een rustig leven. Hoewel dit misschien niet romantisch klinkt, is Venus in Maagd het meest voldaan als ze haar gaven, talenten en wijsheid uitdraagt voor het grotere goed. Dit is een geweldige plaatsing voor collega's, zakenpartners, of andere samenwerkingen. Romantische partners kunnen merken dat ze het beste met elkaar kunnen opschieten als ze allebei zinvol werk hebben en een geordend dagelijks leven.

Venus in Weegschaal/Alfde Huis:Liefde en waarde uit zich hier door het verzorgen van de relatie in een mooi, vredig huis. Dit koppel zal investeren in elk proces dat hen doet groeien en op één lijn houdt. Ze kunnen luisteren naar de relatieproblemen van vrienden en surrogaatouders zijn voor de vrienden van hun kinderen.

Venus in Schorpioen/Ochtste Huis:Deze Venus verlangt naar diepe intimiteit en seksuele expressie, maar ook naar het bieden van een vat voor diepe psychologische exploratie. Stellen met deze plaatsing zullen intense relaties hebben die een duidelijke communicatie vereisen om machtsstrijd en jaloezie te vermijden. Ze zullen een aantrekkelijk koppel zijn, en anderen zullen hen benijden om het niveau van verbondenheid dat ze hebben - maar deze verbintenis vergt bewustzijn en werk!

Venus in Boogschutter Negende Huis:Deze Venus wil vrij zijn - om te groeien, te reizen en te verkennen. Paren met deze plaatsing zullen ervan houden om samen te reizen, spiritueel ontwaken te verkennen, of in de natuur te zijn. Ze kunnen geweldige metgezellen zijn maar hebben de vrijheid nodig om hun eigen ding te doen om harmonie en vrede te bewaren. Ze zijn blij met elkaar en houden van spelen. Vanwege de groei

Venus in Steenbok/Tiende Huis:Een stel met deze positie zal merken dat hun relatie wordt gedomineerd door hun sociale rollen, carrière, en gevoel van verantwoordelijkheid voor de gemeenschap. Hier houdt Venus van het allerbeste in materiële goederen en zal ze houden van traditie. Dit is geen verbintenis die experimenteren ondersteunt. Het is weer een goede plaatsing voor zakenpartners, collega's, of een stel dat wil samenwerken om iets blijvends tot stand te brengen.

Venus in Waterman/Alfde Huis:Deze Venus kijkt verder dan de individuen naar hoe het paar de stam kan dienen. Deze Venus houdt van experimenteren, verder gaan dan het normale, en inspiratie naar een hoger niveau tillen. Ze kunnen seksueel experimenteel zijn en zijn in staat om polyamorie of andere onconventionele regelingen objectief te begrijpen en te beoefenen. Het koppel zal bekend staan als neutrale of objectieve luisteraars, zal van nature vrienden aantrekken uit alle lagen van de bevolking, en kan altijd veel mensen om zich heen hebben. Ze zetten zich in voor doelen en de ontwikkeling van hun bewustzijn.

Venus in Vissen/Twaalfde Huis:Liefde en waarde worden uitgedrukt door middel van mededogen, dienstbaarheid, toewijding, spiritualiteit, creativiteit en een diepe verbintenis. Venus vindt harmonie in emotionele eenheid, en er zal een heleboel vrij stromende emotie zijn die moet worden geëerd, maar niet verdronken! Meestal zal er een diep religieuze of spirituele component zijn in de verbintenis, die zich op zijn best uit in spirituele zorg voor hun gemeenschap. In het slechtste geval worden ze deurmatten - hetzij met elkaar of door anderen te laten profiteren van hun open, vertrouwende aard. Dit koppel zal gedijen op vloeibaarheid en kan altijd mensen te logeren hebben in hun huis of anderen helpen weer op de been te komen. Ze kunnen zeer seksueel experimenteel zijn als ze daar een spirituele afstemming vinden.

Wederom hebben we slechts de oppervlakte geraakt van wat Venus in de samengestelde horoscoop kan betekenen. Bestudering van de hele relatiekaart geeft u het beste beeld van uw totale relatie-karma. Het kennen van uw Venusplaatsing kan een aanwijzing geven van hoe de waarden van de relatie zullen worden uitgedrukt en hoe harmonie en liefde kunnen worden gevonden en behouden.

Ben je nieuwsgierig om meer te weten over je relaties? Adviseurs van Keen kunnen u helpen uw relatie-karma te begrijpen zoals dat tot uiting komt in uw samengestelde astrologische horoscoop. Bel vandaag nog!