Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Tips voor het ouderschap van je vissen kind

"Ik begrijp mijn dochter niet," zei Trina. "Het ene moment is ze zo open en liefdevol, het volgende reageert ze totaal niet en is ze onbereikbaar. Het gaat al zo sinds de middelbare school. Ik weet dat dit een verschrikkelijke leeftijd is, maar... Help!"

"Simon is een goede jongen," zei Maxwell tegen me. "Maar nu hij een tiener is, heb ik het gevoel dat ik hem niet meer kan bereiken en niet meer weet wat hem motiveert. Vroeger was hij een goede leerling, maar nu lijkt het alsof het hem niets kan schelen."

"Molly is een complete dagdromer," vertrouwde Lana me toe. "Ik maak me zorgen om haar nu ze in de tweede klas zit. Wat moet ik doen?"

Deze cliënten hebben allemaal iets gemeen: ze zijn ouders van Vissen-kinderen.

Ik gebruik astrologie graag bij ouder-kind-kwesties omdat het praktisch is en ouders helpt hun kind beter te begrijpen. Astrologie kan de verschrikkelijke tweeling niet gladstrijken of alle ups en downs van de adolescentie oplossen, maar het kan ouders wel helpen hun opvoedingsstrategieën zo aan te passen dat ze succesvoller zijn.

Natuurlijk zijn geen twee mensen hetzelfde, zelfs niet als ze hetzelfde zonneteken hebben. Om uw kind echt te begrijpen via astrologie, kunt u het beste een complete horoscoop laten maken. Toch is het begrijpen van het zonneteken een goed begin. De Zon is een voorbeeld van de essentie van de ziel; het is misschien niet hoe het kind zich uitdrukt aan de wereld, maar het beschrijft de kern van hun wezen.

Parenten met Vissen-kinderen moeten weten dat dit teken het meest meelevend en gevoelig is, en gemakkelijk de energieën absorbeert om hen heen. Ze zijn van nature dromers en zullen hulp nodig hebben bij het stellen van grenzen, het vinden van persoonlijke kracht en het identificeren van zichzelf als individu. Ze zijn het meest spirituele teken en kunnen al vroeg belangstelling tonen voor spirituele of metafysische onderwerpen - iets wat ouders kunnen ondersteunen en aanmoedigen.

De Energiespons

Trina's dochter, Amy, kwam in de puberteit op de middelbare school en worstelde met haar identiteit onder haar leeftijdsgenoten. Ze was een extreem gevoelig kind - een klassieke Vissen - en had moeite om haar eigen emotionele ups en downs te verwerken, laat staan die van haar vrienden. Ik legde Trina uit dat Vissen Zonnen als sponzen zijn, in staat om alle energie om hen heen op te zuigen zonder zelfs te weten dat ze het doen. Ze zijn van nature heldervoelend en moeten leren energetische grenzen te stellen.

Amy was meelevend en makkelijk in de omgang - andere klassieke eigenschappen van Vissen - maar zodra ze thuiskwam van school distantieerde ze zich, zat urenlang in haar kamer en was niet in staat volledig deel te nemen aan het gezinsleven. Ik adviseerde Trina om Amy te leren over psychische grenzen, zodat ze zichzelf kon beschermen tegen het overnemen van de tumultueuze energie van anderen. Ik vertelde haar over Donna Eden's Energie Medicijn technieken en legde een aantal andere methodes van psychische bescherming uit. Omdat Amy van nature contemplatief was, stelde ik ook voor om enkele meditatietechnieken om balans te vinden terwijl Amy in haar Vissen Zon-kracht kwam - die van de empathische, meelevende dromer.

De luilak

De zoon van Maxwell, Simon, was veranderd in wat Maxwell "een ongemotiveerde schermslak" noemde, die in al zijn vrije tijd tv keek en achterliep op school. Maxwell had geen idee hoe hij Simon kon motiveren, die voorheen een creatief, zelfverzekerd kind was geweest.

Simon had te maken met een veelvoorkomend Vissen-leeftijdprobleem: betekenis vinden in het alledaagse. Simons familie was typisch: druk met hem en zijn twee broers en zussen, banen en andere facetten van het dagelijks leven. Simon was niet in aanraking gekomen met een spirituele of filosofische traditie en omdat hij zijn creatieve ontdekkingen voor zijn puberteit achter zich had gelaten, snakte zijn Vissenziel naar brandstof.

Maxwell gaf toe dat Simon lid had willen worden van de filmclub op school, maar dat hij en zijn vrouw geen tijd en geld hadden voor een andere activiteit. Simon had ook naar een plaatselijk boeddhistisch centrum willen gaan om te mediteren, maar Maxwell was fel gekant tegen religie en wilde hem niet meenemen. Ik wees er (voorzichtig) op dat Simons Vissen-verlangen naar spiritueel voedsel en creativiteit was verpletterd, zodat het moderne escapistische coping-mechanisme was binnengesijpeld: beeldschermen. Als hij wilde dat Simon gemotiveerd bleef, kon hij hem het beste helpen zijn creativiteit en spiritualiteit te ontwikkelen.

Dagdromer

Molly was het toonbeeld van een andere veelvoorkomende eigenschap van Vissen: de dromer. Vissen hebben tijd nodig om te dromen, zich geïnspireerd te voelen en gewoon te zijn. Lana had Molly op een zeer drukke Als alleenstaande moeder had ze Molly ook nodig om thuis te helpen. Molly had het altijd druk, dus haar droomtijd speelde zich af op school.

De conventionele schoolsituaties zijn vaak niet geweldig voor Vissen-kinderen - de tijd is te gestructureerd en er is niet genoeg ruimte voor creativiteit. Veel ouders van Vissen-kinderen kiezen voor alternatieve scholen die creatiever en ervaringsgerichter zijn. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Lana kon zich geen privéschool veroorloven, maar toen ze merkte dat Molly liever kunst dan voetbal deed, vond ze een naschoolse opleiding die de perfecte creatieve uitlaatklep was.

Ik adviseerde haar ook om Molly thuis meer "droomtijd" te geven. Lana veranderde sommige klusjes in leuke toneelstukjes of verhaaltjessessies, wat beter werkte voor Molly. Hoewel een Vissen-kind zelden super geconcentreerd is op school, kunnen ze wel goed leren als ze evenwicht in hun leven hebben.

Vissen-kinderen hebben het vaak een beetje moeilijk, vooral als ze eenmaal in de tienerleeftijd zijn. Ze hebben een groot hart en een open geest, en als kind hebben ze meestal geen uitlaatkleppen om dat te ontwikkelen (in onze cultuur). Creativiteit, blootstelling aan spiritualiteit of filosofie, en mogelijkheden om deel te nemen aan dienstverlening zijn de sleutel om hen te helpen de typische Vissen vluchtroutes te vermijden. Bovendien hebben ze tijd nodig om te dagdromen (niet hetzelfde als urenlang tv kijken). Ouders van Vissen kinderen moeten begrijpen dat deze zielen gevoelig zijn, empathisch, en in staat om zich in te leven in het lijden en de emoties van anderen. Daarom is het leren stellen van energetische en emotionele grenzen essentieel. Als ouders eenmaal de unieke behoeften van hun Vissen-kind begrijpen, kunnen ze strategieën ontwikkelen om dit aangeboren kosmische sterrenbeeld te motiveren, inspireren en voeden.

Wilt u meer inzicht krijgen in de unieke behoeften van uw kind? Astrologische adviseurs van Keen kunnen u helpen om goede opvoedingsstrategieën te vinden. Bel vandaag!