Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Wat betekent het om een steenbok te zijn?

Wat is een Steenbok?

Zeekoeten zijn een december- en januari-dierenriemteken. Steenbok-mannen en -vrouwen zijn de meest doelgerichte leden van de dierenriem. Ze bezitten van nature een soldaatachtige zelfdiscipline die hun succes bijna garandeert bij alles waar ze hun zinnen op zetten. Uitdagingen worden nooit uit de weg gegaan en vaak met open armen ontvangen om zichzelf te verbeteren voor de toekomst. Zeegeiten zijn misschien aan de rustigere kant, maar zij zijn leiders in alles wat zij doen door daden alleen. Het is een Steenbok ding. De toewijding van een Cap aan hun verantwoordelijkheden kent werkelijk geen gelijke. Ze gebruiken het zweet van hun eigen voorhoofd om alles te bereiken en geloven niet in het nemen van kortere wegen. kardinaal element, dus alle dingen die ze beginnen zijn het begin van iets groots. Een bastion van verantwoordelijkheid, toewijding en terughoudendheid: dit is wat het betekent om een Steenbok te zijn.

Kapbok Feiten:

 • Datumbereik (ook wel bekend als het Steenbok-seizoen): 22 december - 19 januari
 • Element: Aarde
 • Kwaliteit: Kardinaal
 • Kleur: Bruin, Zwart
 • Dag: Zaterdag
 • Regel: Saturnus
 • Grootste algemene compatibiliteit: Stier, Kreeft
 • Geluksgetallen: 4, 8, 13, 22
 • Bekende Steenbokken: Stephen Hawking, Martin Luther King Jr. en Betsy Ross

Mythologie van de Steenbok

De Griekse mythe van de Steenbok is die van Pricus, een zeegeit die door de Griekse god van de tijd, Cronos, werd geschapen. Pricus was uniek en kon net als ieder ander mens praten, denken en redeneren. Hij was een bevoorrechte schepping en daarom zegende Kronos hem met onsterfelijkheid en het vermogen om de tijd terug te draaien. Pricus had veel kinderen, die allemaal het land wilden verkennen en het leven op het land wilden ervaren. Hij waarschuwde ze om niet te lang te blijven, maar dat deden ze toch altijd. Na verloop van tijd verloren ze hun vissenstaart en intelligentie en werden ze uiteindelijk gewone geiten.

In verdriet gebruikte Pricus zijn mogelijkheid om de tijd terug te draaien en las hij zijn kinderen regelmatig over de gevaren, maar ondanks zijn waarschuwingen jaagden ze altijd hetzelfde lot na. Na een groot aantal tijdomkeringen besefte Pricus eindelijk dat hij de tijd kon veranderen, maar niet het lot of het lot. Hij smeekte Kronos om de dood toen hij besefte dat hij de laatste levende zeegeit zou zijn, maar Kronos weigerde. Kronos verklaarde dat hij de onsterfelijkheid van Pricus niet met de dood zou herroepen en in plaats daarvan laat hem eerder in de sterren leven dan op aarde.

Persoonlijkheidskenmerken & -gedragingen

Dus, wat voor soort persoon is een Steenbok?

Het positieve: De mannen en vrouwen van de Steenbok zijn traditioneel, ambitieus en uiterst betrouwbaar. Steenbokken zijn vaak eenzaten en wat betreft gezelligheid liggen ze op de introverte schaal. Ondanks hun vele successen zijn Steenbokmannen en -vrouwen zo ver als je maar kunt komen van opscheppers. Hun succes spreekt voor zich en ze hebben geen zin om te pronken en zich te meten met anderen om aandacht of trots.

Zeekoeten hebben de neiging om heel verschillende kanten te hebben voor degenen die dicht genoeg bij hen staan om ze te ervaren, wat helaas relatief zeldzaam is. Familie en huiselijk leven in het algemeen zijn essentieel voor de gemiddelde Steenbok. Als je op wat voor manier dan ook tussen hen en hun geliefden in komt, is dat de beste manier om uit hun leven verwijderd te worden.

Het negatieve: De Steenbok is misschien wel het meest uitdagende sterrenbeeld om dicht bij in de buurt te komen, omdat hun hart extreem goed bewaakt wordt, zelfs tegen zoiets simpels als vriendschap. Als het je lukt om niet alleen dit te bereiken, maar ook een intieme relatie, zul je achter de kalme en koude buitenkant een loyaal, diep emotioneel en vraatzuchtig seksueel wezen aantreffen. De zeegeit wordt vaak gezien als iemand die geen emotionele band of passie heeft voor iets anders dan werk, maar in werkelijkheid bewaken ze deze kwetsbaarheid gewoon goed. Vragende vrijers moeten zich ervan bewust zijn dat ze niet vaak compromissen sluiten, vooral op hun levensstijl. Bovendien is vergeving moeilijk, zo niet onmogelijk, als je een Steenbok echt pijn doet nadat je een hechte band met hem hebt gekregen.

In een notendop

 • Sterkte punten: Verantwoordelijk, hardwerkend, gedisciplineerd, zelfbeheersing, uitstekende managers
 • Zwakke punten: Alles weten, onvergeeflijk, neerbuigend, pessimistisch
 • Kapril houdt van: Familie, traditie, dingen van goede kwaliteit, muziek, bescheidenheid
 • Kapril heeft een hekel aan: Zowat alles op een bepaald moment

Kapril Liefde & Relaties

Kaprilkinderen moeten vermijden te star te zijn. De kans dat je de juiste man of vrouw vindt zonder ook maar over de kleinste dingen compromissen te sluiten, is erg klein. De waarden, tradities en andere aspecten van een zeegeit zijn uniek belangrijk en mogen niet worden opgeofferd. Je moet echter wel het belang van minder belangrijke zaken afwegen als ze een breuk in je relatie veroorzaken.

Kaps zijn zich terdege bewust van hun toewijding aan elk doel dat ze voor zichzelf stellen, dus ze moeten niet bang zijn om een doel te stellen om beter te zijn voor hun partner. Hun emoties zitten vaak achter gesloten deuren, maar als ze op zijn minst een glimp van hun hart laten zien, zullen anderen niet denken dat ze koud en afstandelijk zijn. Hard werken is een consistent en welkom kenmerk van het leven van een Steenbok, maar omwille van uw geestelijke gezondheid, moeten ze niet

Compatibiliteit

Kapril-mannen wordt traditioneel gezien als Kreeft, maar dat is niet altijd zo. kreeft mannen en vrouwen zijn intens emotionele wezens, iets waar de meeste Steenbokken zich niet toe kunnen verhouden. Als dit het pad is dat een Cap uiteindelijk kiest, kunnen ze niet vergeten dat hun kreeft vrouw of man partner veel meer tijd samen nodig zal hebben dan ze waarschijnlijk verwachten. Het kan werken, en mooi zo gebaseerd op tegenpolen die elkaar aantrekken en de gebieden versterken waar de ander zwak is. Een zeegeit kan veel meer gemeen hebben met en zelfs Stier mannen en Stier vrouwen omdat zij de neiging hebben minder uitdagende opties te zijn. Steenbokken die zichzelf aan de strenge kant vinden, kunnen ook genieten van een spiegelmatch.

Hulp en behoeften

Schapenhorens zijn geliefd om hun ongeƫvenaarde toewijding aan doelen en een ambitieniveau dat gelijksoortige ambitieuze tekens in het niet doet vallen. Ze blijven kalm en in controle in het leven, niet de teugels toevertrouwen aan hen die ongetwijfeld een mindere prestatie zullen leveren. Voor een Steenbok is nee geen geldig antwoord, en alles kan worden bereikt met toewijding en zweet. Hun invloedrijke, veerkrachtige persoonlijkheden die bulken van zelfvertrouwen zijn aantrekkelijk voor velen, en met goede reden. Hier zijn zeven niet-onderhandelbare behoeften van een zeegeit:

 • Loyaliteit
 • Volwassenheid
 • Positiviteit
 • Eerlijkheid
 • Familiegericht
 • Je eigen persoonlijke belangen
 • Volwassenheid

Je mag van de zeegeit niets dan betrouwbaarheid verwachten, en die zul je dan ook zeker krijgen.

Dit artikel was bedoeld om je de nodige informatie te geven over de algemene eigenschappen en behoeften van de Steenbok, zodat je een idee krijgt van wat het betekent om de gehoornde held van de dierenriem te zijn. Wil je meer weten over Steenbok astrologie? Zeegeiten die meer over zichzelf en hun toekomst willen ontdekken, kunnen overwegen om een online psychische reading te laten uitvoeren door een van onze vele populaire adviseurs.