Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Saturnus vierkant pluto: spanning tussen de karma planeten

Er zijn twee planeten in het zonnestelsel die het gewicht van karma op zich dragen: Saturnus en Pluto. Karma is de universele opslag en het loslaten van energie die we creëren door onze woorden en daden, of ze nu positief of negatief zijn.

Saturnus is de planeet van de beperkingen. Het is de verste planeet die nog zichtbaar is zonder telescoop. Zijn prominente ringen en tientallen manen herinneren ons eraan dat karma langzaam ronddraait en ons uiteindelijk terugbrengt naar de plaats waar we waren om ons te laten weten waar we nu zijn. Wanneer Saturnus terugkeert naar de plaats waar hij was toen je geboren werd, ongeveer elke 28 jaar, ga je door een "Saturnus terugkeer" waarin je alles in de wereld afwerpt wat je niet nodig hebt, of zinkt onder het gewicht van deze overbodige bagage. Saturnus is de grens van wat we met onze vijf zintuigen kunnen ervaren. In de astrologie stelt hij grenzen aan wat we kunnen weten en doen. Saturnus is vadertje tijd: naarmate we ouder worden kunnen we steeds minder doen met ons lichaam en met onze geest. Geen discussie over Saturnus is nauwkeurig zonder een klok die langzaam op de achtergrond tikt. Wanneer Saturnus met andere planeten interageert, is zijn rol altijd het bepalen van wat de beperkingen en grenzen zijn.

Pluto is de planeet van transformatie. Hij definieert de rand van ons bekende zonnestelsel. Afgezien van het politieke gekibbel onder astrofysici is Pluto de laatste planeet, de langzaamste omloopbol, die er bijna 250 jaar over doet om rond de zon te draaien. Van zijn drie manen is er één, Charon, die iets meer dan half zo groot is en er vrij dicht bij in de buurt komt. Zowel Pluto als Charon draaien eens in de 6,3 aarddagen volledig rond. In die tijd maakt Charon een exacte omwenteling rond Pluto. Deze precisie manifesteert zich als karma hier op aarde - je krijgt precies wat je geeft. De grens van het zonnestelsel deelt langzaam, maar precies, je karma uit. Wanneer Pluto in wisselwerking staat met andere planeten, is zijn rol altijd het transformeren van je huidige realiteit in een karmische uitbetaling, die zich vaak manifesteert als grote veranderingen.

De twee planeten bevinden zich momenteel in het midden van een gespannen impasse aan de hemel. Saturnus bevindt zich in het begin van Weegschaal, een dierenriemteken dat hij voor het laatst in 1983 bezocht. De laatste keer dat Pluto op zijn huidige plek in de dierenriem stond, het vroege gedeelte van Steenbok, was Louis XV koning van Frankrijk en George III koning van Engeland en de Amerikaanse koloniën. Het jaar was 1764.

De dierenriem wordt gemeten als een cirkel van 360° rond de aardbol. Spanning tussen twee planeten ontstaat wanneer zij tegenover elkaar of in een vierkante hoek (90 graden) staan. In de astrologie is het vierkant de hoek waarin karma wordt losgelaten, dus je kunt je voorstellen hoe belangrijk het is dat deze twee karmische planeten op elkaar inwerken op de manier waarop karma het krachtigst wordt losgelaten. Omdat het allebei traag bewegende planeten zijn, komt het vierkant tussen hen slechts ongeveer om de 17 jaar voor. Als je lang genoeg leeft, zullen er een paar momenten in je leven zijn waarop karma komt roepen. Op dit moment is een van hen. We zullen allemaal beïnvloed worden door Saturnus' vierkantspanning met Pluto. Het eerste vierkant vond plaats midden november 2009. Saturnus draaide vervolgens retrograde en gaat langzaam achteruit in de dierenriem en zal op 31 januari 2010 een exact vierkant maken met Pluto. Later in het jaar, Saturnus draait uit retrograde en als het beweegt voorwaarts terug in Weegschaal, zal het vierkant met Pluto een laatste keer deze zomer op 21 augustus. Welk effect zal dit spanning op je hebben? De uitkomst van deze planetaire interacties wordt bepaald door twee dingen: je dierenriemteken en of je positieve of negatieve energie in het universum hebt gecreëerd. Lees de voorspelling van je sterrenbeeld hieronder om te zien wat je kunt verwachten.

Ram Maart 21 - 19 april

Een partnerschap staat je carrièreaspiraties in de weg. Goede Karma:Een hete liefde vindt een nieuwe, betere baan voor je. Slecht Karma:Degene van wie je dacht dat het een suikeroom was, trekt de financiering van je creatieve project in.

Stier april 20 - mei 20

Jouw werkschema belemmert je zoektocht naar het goede leven. Goede Karma:Door overuren te maken sta je in nauw contact met de schattige, alleenstaande eigenaar van het bedrijf. Nade Karma:politiek bedrijven heeft een averechts effect en u moet een vakantie annuleren om terug te vechten.

Tweelingen mei 21 - 21 juni

U bent uw creativiteit aan het ondergeschikt maken aan de leiding van iemand anders. Goed Karma:Je hebt een droom die uitkomt door samen te werken met iemand naar wie je opkijkt voor inspiratie. Slecht Karma: Iemand met veel minder talent strijkt met de eer van je harde werk.

kreeft juni 22 - juli 22

Een situatie met een huisgenoot verpest je leven. Goede Karma: De chaos thuis inspireert een minnaar om zich verder te binden en bij je in te trekken. Slecht Karma: Je huurcontract staat erop dat je vastzit aan een onverschillige huisgenoot.

Leeuw 23 juli - 22 augustus

Een bullebak uit de buurt zit te zeiken over je persoonlijke gedrag. Goede Karma:Een sexy nieuwe buurvrouw neemt het voor je op tegen de bullebak. Slecht Karma: Je hebt je vervreemd van

Maagd August 23 - September 22

Financieel karma zal je gezinsleven beïnvloeden, ten goede of ten kwade. Goede karma: De rekeningen worden betaald omdat je je aan de regels hebt gehouden. Slecht Karma:Je werd betrapt met je hand in de koekjestrommel en nu krijgt niemand snoep.

Weegschaal September 23 - October 22

Saturnus staat in jouw teken en bevestigt de waarde van je naam alsof het een bedrijfsmerk is. Goede Karma: Mensen voelen zich veilig om hun lot in jouw toekomst te investeren. Slecht Karma:Je hype van al die jaren kan niet op tegen je capaciteiten als puntje bij paaltje komt.

Scorpio Oktober 23 - November 21

Het grote plaatje wordt troebel als je oude vrienden je opzoeken. Goede Karma: Veel gelukkige reünies vergroten je kansen om een zielsverwant te ontmoeten. Nade Karma:Je hebt te veel onzin uitgekraamd om nog vertrouwen in je te hebben en nu moet je verder.

Zagtman November 22 - December 21

Door al je streven naar publiciteit ben je een beetje licht in de portemonnee geworden. Goede karma: Er goed uitzien is een goede investering geweest nu er een nieuwe liefde opduikt. Nade Karma: Adverteren wat je niet kunt waarmaken laat je blut en alleen achter.

Kapril December 22 - 19 januari

Je aspiraties voor succes dagen uit wie je in essentie bent. Goede Karma: Je hoeft niet te veranderen om te krijgen wat je altijd al wilde. Slecht Karma:U werd gewaarschuwd dat succes een hoge prijs zou hebben, en nu moet u die gaan betalen.

Waterman januari 20 - februari 18

Te veel feesten kan je ver van je oorspronkelijke bestemming brengen. Goede Karma: Goede tijden met goede vrienden hebben je doen beseffen wat je van het leven wilt. Nade Karma:Je zou je ontwijkingsproblemen eens serieus moeten aanpakken als het geluk verder wegglipt.

Vissen februari 19 - maart 20

Populariteit bij het andere geslacht zou je een reputatie kunnen bezorgen waar je niet mee kunt leven. Goede Karma:Iedereen heeft wel een verhaal over de keer dat jij er was om het juiste te doen, en je hebt er vrienden voor het leven aan overgehouden. Slechte Karma: Lees erover op de muur van de badkamer; je bent er geweest en hebt het gedaan.

Gerelateerde artikelen