Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Geloven is zien: navigeren saturnus retrograde met grace

"Er komen dus een paar dynamische aspecten aan," zei ik tegen Nora. "Ze hebben te maken met..."

"O God! Is het Saturnus? Pluto? Het is Saturnus, nietwaar?" Onderbrak ze, duidelijk bang voor wat ik zou gaan zeggen.

"Nou, hetis Saturnus waar we naar zullen kijken, maar hij zit al in een retrogradecyclus, dus dat verschuift de energie..."

"O, ik haat Saturnus," jammerde Nora, terwijl ze weer in de rede viel. "Hij is zo hardvochtig. Alles loopt altijd slecht af in een Saturnus transit. En retrograde...dat is nog erger!"

Ik had medelijden met Nora, ook al was ik een beetje ongeduldig. Als ze me gewoon had laten praten... maar angst voor de buitenplaneten, Saturnus in het bijzonder, is heel gewoon. En de meeste mensen niet echt begrijpen de retrograde van Saturnus als ze doen Mercury's retrograde, bijvoorbeeld, dus dat maakt het nog enger.

Over de eeuwen van de ontwikkeling van de astrologie, heeft Saturnus kreeg een slechte rap als de wrede heer van karma die zal hijgen en puffen en blazen je huis naar beneden. Eigenlijk, Saturnus is een van de meest nuttige planeten, en hoewel zijn leer kan ernstig zijn en soms moeilijk, zijn doorvoer-en retrograde, in het bijzonder-moet niet worden gevreesd. Leer ze in plaats daarvan te gebruiken om uw eigen persoonlijke groei te bevorderen.

Twee stappen vooruit, een stap terug

Om zijn retrograde te begrijpen, is het nuttig om eerst weten waar Saturnus voor staat. Saturnus is de heerser van structuur, tijd, doelen, en gebieden waar we onszelf tegenhouden uit angst. Vraag jezelf eens eerlijk af: "Waar ben ik star in mijn ideeën? Op welke gebieden van het leven ben ik een controlefreak?" Je antwoord zal aangeven waar Saturnus in de schaduw in je leven opereert en waar hij je, in transit, waarschijnlijk zal vragen om de oorzaak van je starheid te onderzoeken.

Saturnus vraagt ons om eerlijk, georganiseerd, praktisch en verantwoordelijk te zijn - allemaal belangrijke kwaliteiten. Wanneer hij in retrograde gaat, deze vragen opdagen minder in de externe wereld en meer als intern onderzoek en druk. Wat we ook mogen hebben gewerkt aan voordat de retrograde kan stagneren, en de maanden van achteruit beweging zal ons toelaten om dieper te onderzoeken wat er niet werkt in ons leven. Er is een gevoel van twee stappen vooruit en dan, als we de retrograde, een stap terug. Dit hoeft niet een slechte zaak zijn, vaak, onze doelen en projecten zullen moeten tweaken voordat ze klaar zijn om zich te manifesteren in de fysieke werkelijkheid (een andere Saturnus kwaliteit). Saturnus vertraagt de dingen, zodat we de kans hebben om de best mogelijke oplossing of uitkomst naar voren te brengen.

Beloven is Zien

Dit jaar gaat Saturnus retrograde in het teken Boogschutter. Zijn cyclus begon op 6 april, op ongeveer 28 graden, en hij wordt stationair direct op 25 augustus op ongeveer 21 graden Boogschutter. We hebben dus ongeveer vijf maanden om met Saturnus naar binnen te keren en echt te kijken naar onze overtuigingen en ons gevoel van betekenis.

We moeten allemaal onze overtuigingen wel eens in twijfel trekken; zo groeien we. En veel sociale wetenschappers, maar ook spirituele leraren en religieuze leiders, beweren dat het zoeken naar betekenis de meest basale menselijke instincten en drijfveren zijn, na overleven. Boogschutter regeert betekenis, geloof, en de voortdurende uitbreiding van onze persoonlijke horizon, dit teken begrijpt dat wat we geloven is wat we zien verschijnen in ons leven. Met Saturnus retrograde in de laatste graden van het teken, is het tijd om te kijken naar hoe we zijn vooruit te gaan. Zijn we manifesteren onze verlangens? Het bereiken van resultaten? Gestaag bouwen aan onze dromen? Zo niet, waarom niet? Zijn er beperkende overtuigingen in het spel? Gaan we terug in oude patronen? Waarom? Waar zijn we bang voor? Dit zijn het soort vragen dat Saturnus stelt.

Praktisch gezien is een Saturnus retro een geweldige tijd om te doen, inclusief therapieën die de verschillende gebieden van de geest, spiritualiteit, of filosofie verkennen. Het kan lijken alsof het leven een beetje serieus is geworden, want het momentum van Sag wordt getemperd door het trage tempo van Saturnus. Maar er is geen haast - neem de tijd om uzelf en uw leven te onderzoeken. Als u zich aanpast, zal Saturnus u belonen nadat hij weer direct is geworden.

Als u uw geboortehoroscoop, merk op door welk huis Saturnus retrograde zal gaan. Bijvoorbeeld, Saturnus retro door het zevende huis suggereert dat je overtuigingen op het gebied van relaties zult herwerken. In het tiende huis zult u zich bezighouden met stagnatie en vooruitgang in uw carrière. In het twaalfde huis kunt u zich in een existentiële crisis bevinden. Waar Saturnus ook reist, de dingen zullen vertragen of lijken te krimpen. Nogmaals, dit is geen slechte zaak; het is gewoon een functie van Saturnus' verfijnende kwaliteit.

Als u persoonlijke planeten hebt die door de retrograde worden beïnvloed, zal dit u een andere laag informatie geven. Het is een goed moment om met een astroloog te werken, vooral als Saturnus vierkant, oppositie of conjunctie staat met uw Zon, geboorte Saturnus, of Maan. Dit was het geval met Nora. Toen ze me eindelijk het nut van het contact van Saturnus met haar Zon liet uitleggen, kalmeerde ze en toonde ze zelfs een beetje enthousiasme voor wat ze zou kunnen leren.

De retrograde van Saturnus in Boogschutter is een enorm nuttige tijd. Stel je voor dat je een wandeling door een bos maakt met je favoriete leraar of mentor. Je hebt zijn/haar aandacht volledig. Er is tijd om al je vragen te stellen en duidelijke, no-nonsense antwoorden te krijgen. Op sommige momenten kan je energie afnemen, maar je leraar zal op je wachten als je uitrust. Hij zal de hele reis aan je zijde staan totdat je begrijpt hoe je je leven vollediger en rijker kunt leven. Dit is de essentie van Saturnus' retrograde.

Wilt u weten hoe u de wijsheid van Saturnus in uw persoonlijke astrologiehoroscoop kunt gebruiken? Astrologie-adviseurs op Keen zijn er om u te helpen - bel vandaag nog!

Isabella groeide op in een huishouden van helderzienden en werkte al op jonge leeftijd met spirituele gidsen en haar helderziende gaven. Haar passies zijn het uitbreiden van haar vermogens, het duiken in persoonlijke groei, en het helpen van anderen. Isabella is al meer dan twintig jaar professioneel astroloog en gebruikt de wijsheid van de dierenriem, de tarot en spirituele gidsen om haar klanten te helpen uitdagingen het hoofd te bieden, hun dromen te manifesteren en spiritueel te groeien.
Artikelafbeelding bron: Shutterstock gebruiker AstroStar.