Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

De grondbeginselen van astrologie's stijgingsteken

We volgen allemaal onze eigen zonnetekens en blijven op de hoogte van hoe de planeten ons beïnvloeden. Maar elke diepgaande discussie over astrologie gaat uiteindelijk over het rijzende teken, of ascendant.

Wat is precies je rijzende teken? Wat is het verschil met je zonneteken? Je zonneteken is de plaats van de zon aan de hemel op het moment van je geboorte. De zon, de maan en de planeten lijken allemaal om ons heen te bewegen hier op aarde. De Ouden verdeelden de hemel in twaalf verschillende secties en noemden elk deel van de sterrenhemel naar het sterrenbeeld dat het dichtst bij het begin van elk gebied stond. Deze twaalf secties van de hemel die ons omringen worden de tekens genoemd. De cirkel van 360° rond de aardbol wordt de dierenriem genoemd, het oude Griekse woord voor gordel. Stelt u zich een gordel voor die de wereldbol omcirkelt op duizenden kilometers hoogte, zoals de ouden zich dat voorstelden. Het viel hen op dat, terwijl de meeste sterren aan de hemel op precies dezelfde plaats aan deze denkbeeldige gordel boven hen bleven staan, de zon, de maan en wat sterren leken te zijn in een regelmatig ritme rond de gordel zwierven. Gezien dit kronkelende gedrag is het woord "planeet" afgeleid van het Griekse woord dat "zwerver" betekent.

Elk jaar zwerft de zon in een consistent en voorspelbaar ritme rond de gordel boven ons. De reis van de maan langs hetzelfde pad duurt ongeveer een maand. Maar deze gordel is niet statisch en men dacht dat hij ook bewoog. Wat we nu weten is dat het de Aarde was die draaide - de dierenriem zelf is stationair, maar onze relatie ermee verandert voortdurend. Wanneer de volle Als de maan opkomt aan de nachtelijke hemel, komen ook de sterren erachter op. De Ouden markeerden het opkomen en ondergaan van de tekens van de dierenriem met dezelfde precisie waarin de plaatsen van de planeten werden vastgelegd. Daarbij merkten zij op dat het teken dat in het oosten opkwam op het tijdstip van iemands geboorte, hem of haar definieerbare kenmerken gaf die het teken van de zon aanvulden. Dit werd bekend als het rijzende teken van de persoon. Het staat los van het zonneteken van de persoon.

Zonneteken vs. Opkomstteken

De zon regeert onze ego-energie. Waar de zon in de dierenriem staat, bepaalt hoe je op het leven reageert, op al zijn vreugden en uitdagingen. Het teken van de dierenriem aan de oostelijke horizon op het moment van je geboorte bepaalt je persoonlijkheid. Dit is wat je onwillekeurig aan de wereld laat zien. Dit is je publieke gezicht. Je wensen en behoeften worden bepaald door je zonneteken. Hoe je je door het leven beweegt, wordt bepaald door je rijzende teken.

Je rijzende teken wordt bepaald door het tijdstip van je geboorte. Als je vlak voor of vlak na zonsopgang geboren bent, is je zonneteken waarschijnlijk hetzelfde als je rijzende teken. Als u net voor of net na zonsondergang bent geboren, is uw rijzende sterrenbeeld hoogstwaarschijnlijk precies tegenovergesteld aan uw zonneteken.

Hoe bepaalt u uw rijzende sterrenbeeld

Als u uw geboorteakte hebt met de datum, tijd en plaats van uw geboorte, kan een astroloog uw rijzende sterrenbeeld berekenen als onderdeel van het gieten van uw astrologische horoscoop. Als je een horoscoop hebt laten maken, is je rijzende teken ook het teken dat over je eerste huis regeert. Als je horoscoop een klok zou zijn, het eerste huis zou precies zijn waar negen uur verschijnt. Als je je rijzende sterrenbeeld hebt ontdekt, lees dan hieronder welke eigenschappen je in de ogen van anderen als leidraad neemt.

Synopsis van de Twaalf Rijzende Tekens

  • Ram Rijzende

   Je vrienden zullen je als bot beschouwen als het erop aankomt je standpunt uit te leggen. Anderen zullen uw wens om verder te gaan zien als een abrupt afzien van een plan. Als u uzelf niet uitlegt, draagt dat alleen maar bij aan uw mystiek en hun frustratie.

  • Stier Rising

   Uw pragmatisme kan van grote hulp zijn voor vrienden en kennissen. Een voorkeur voor materiële oplossingen in plaats van theoretische abstracties kan ervoor zorgen dat u overkomt als een natte deken wanneer er over mogelijkheden wordt gesproken. Uw voorliefde voor winkelen en verwerving is wat uw besluitvormingsproces stuurt.

  • Tweelingen Rising

   Uw praatgrage aard brengt u in de meest interessante situaties en u kunt uzelf met de beste van hen uit de problemen praten. Maar het zijn de verantwoordelijkheid en de resultaten die uw ondergang kunnen worden. Dingen eerst afmaken voordat u verder gaat, is niet vanzelfsprekend.

  • kreeft Rijzend

   Uw gevoel van veiligheid is van het grootste belang; als u kwetsbaarheden heeft, zult u deze omzetten in een identiteit die u nog sterker doet lijken voor de mensen om u heen. Iedereen die u lastig valt, krijgt waarschijnlijk een stille behandeling totdat u zich op uw gemak voelt, en tegen die tijd bent u geneigd om te sentimenteel te worden over dingen.

  • Leeuw Rising

   Uw waardering voor de fijnere dingen dingen in het leven zult u bij veel mensen overkomen als een voorname leider. Als u uw smaak en status echter niet kunt onderbouwen, zult u bij de rest eerder als een snob overkomen. Drama en theatrale gebaren beheersen uw interacties met anderen.

  • Maagd Rising

   U levert graag goed werk af om indruk te maken op uw baas en uw eigen autoriteit over de situatie te laten gelden. Je komt graag detail-georiënteerd over, ook al ben je met die details aan het jongleren. U geeft de voorkeur aan een conventioneel uiterlijk, maar u dringt erop aan dat een toekomstige minnaar een boek nooit op zijn kaft mag beoordelen.

  • Weegschaal Rijzend

   U zoekt naar inzicht in wat toelaatbaar gedrag is in welke menigte u zich ook bevindt. U provoceert met shock, confrontatie en humor. Uw doel is niet om het feest te verstoren, maar om iedereen een leuke tijd te bezorgen als de grenzen eenmaal zijn vastgesteld.

  • Schorpioenrijzende

   Uw intense stiltes zeggen meer dan een lange babbelsessie ooit zou doen. Je hebt een diepgewortelde behoefte om serieus genomen te worden en hebt liever dat mensen je niet kennen dan dat ze de persoon die ze ontmoeten verkeerd begrijpen.

  • Boogschutter Rising

   Je honger naar avontuur komt over als zweverigheid. Je verteert nieuwe ervaringen snel en gaat verder zonder veel aandacht te besteden aan degenen die een tweede keer willen blijven helpen. Uw passie en toewijding zijn gebaseerd op een geloof in uzelf dat anderen inspireert en u kunt een groot leider zijn als u daarvoor kiest.

  • Kaprilstijging

   Het gevoel dat u op de juiste plaats op het juiste moment moet zijn tijd klinkt misschien spannend, maar die juiste plaats is vaak een stuk saaier dan u zich had voorgesteld. De veiligheid van zekerheid is echter niet te verslaan en als u een gokje gaat wagen, is het vanuit de positie van een geïnformeerde insider.

  • Waterman Rising

   Uw gevoelens voor de mensen zorgen ervoor dat u tot het uiterste gaat om het juiste te doen. Maar als het op individuele mensen aankomt, laat uw kritische aard uw eenvoudige gesprekken vaak opvatten als harde woorden. Een evenwicht vinden tussen vriendelijkheid en goede bedoelingen is de beste manier om vrienden te maken.

  • Vissen Rising

   Een voorkeur voor het visuele boven het verbale geeft u een uitgesproken artistieke en modieuze inslag. Uw doel is plezier en u zou wat dringende opdrachten achter u kunnen laten als u najaagt wat goed voelt. Zelfdiscipline is uw grootste bondgenoot.

  Gerelateerde artikelen