Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Zijn rode rechterhand: een tarot lezing helpt lucy ontsnappen aan een gevaarlijke liefde.

Op een opkomende storm komt een lange knappe man

In een stoffige zwarte jas met een rode rechterhand.

-Nick Cave and the Bad Seeds "Red Right Hand"

In de populaire cultuur wordt de duivel op vele manieren afgeschilderd - historisch gezien als een figuur van puur, kwaadaardig kwaad. Maar er zijn altijd andere interpretaties geweest. De eerste en meest prominente was Milton in Paradise Lost, waarin Satan kwaadaardig was, maar een charmant en verleidelijk personage. Dit werd herhaald in Goethe's Faust, Boelgakovs De meester en Margarita, en zelfs NBC's Hannibal.

De duivel is in verschillende opzichten een aantrekkelijke figuur, en mensen voelen zich tot hem aangetrokken. In Faust is er een punt ("Ik maak deel uit van die macht die eeuwig kwaad wil en eeuwig goed werkt," zoals Woland in Meester). Op andere momenten is het gewoon een façade voor het kwaad. Een relatie kan op dezelfde manier verlopen. Wat eerst goed lijkt, is een gevangenis die zich langzaam opbouwt, en je zit in de val zonder dat je de muren ziet optrekken.

Devil in Her Future

Lacy was net verhuisd naar Austin. Ze was afkomstig uit een meer beperkende kleine stad en wilde dolgraag zien hoe het leven zou zijn in een stad waar alles mogelijk is en waar het officieuze motto luidt: "Keep Austin Weird". Ze besloot dat ze het leven zou omarmen, en zich open zou stellen voor mogelijkheden. Ze was niet dom; ze was niet het type dat "ik ga overal ja op zeggen", want sommige dingen zijn gevaarlijk. Ze was gewoon opgewonden om ergens nieuw te zijn. Ze begon ook nieuwe vrienden te maken op haar werk.

Toen ontmoette ze een jongen die Austin heel goed kende. Zijn naam was Brian - lang, met baard, breedgeschouderd en een charmante glimlach. Hun eerste afspraakjes waren geweldig. Hij kende de beste plekjes, en ze zagen een paar geweldige shows. Ze ontmoetten zijn vrienden op een paar plaatsen, maar hij leek terughoudend om haar haar nieuwe vrienden te laten meenemen. Ze zullen het hier niet leuk vinden, verzekerde hij haar, hoewel hij ze niet eens kende.

Als Lacy op dit moment contact met mij had opgenomen voor een reading, zou ze de kaart van de duivel in haar toekomst hebben gezien, die waarschuwde voor de structuren die ze aan het opzetten was en die haar in de val zouden lokken. Ze was stukken op hun plaats aan het zetten die haar toekomst zouden domineren. Ze had die waarschuwing echter niet gekregen, en was nog te verliefd om te zien wat er werkelijk gebeurde.

De duivel is aanwezig

Ze zou niet echt zeggen dat Brian was veranderd. Hij was nog steeds leuk, en ze deden nog steeds dingen, maar hij ging meer alleen op stap. Hij werd boos en jaloers als Lacy met haar vriendinnen uitging, vooral als er andere jongens bij waren. Hij schreeuwde dan tegen haar, en dan en zei dat het gevaarlijk was om met vreemde jongens in clubs te zijn. Er waren tenslotte veel monsters daarbuiten. Hij bleef zichzelf maar de goede man noemen, maar wel iemand wiens woede ze steeds banger werd.

Na een tijdje ging ze niet meer met iedereen om. De kwaliteit van haar dagen hing volledig af van Brians humeur. De dagen en afspraakjes waren niet allemaal slecht, maar er hing een blijvende angst, een zweem van storm en zwavel in de lucht. Het was toen dat ze met me sprak, en, zoals je je kunt voorstellen, De Duivel werd getrokken in de huidige positie van mijn Drie loten spreiding. Het betekende dat de ketenen al waren aangetrokken en gespannen. Ze was vastgebonden. Ze was vastgehaakt, zo zwaar als lood.

Dit was een wake-up call voor Lacy. Ze wist dat er iets niet klopte, maar ze zat er te diep in om het te kunnen zien, en ze was te alleen om door mensen gewaarschuwd te worden. Ze was geïsoleerd geweest tot ze hoorde wat de kaarten waren. Toen werd het haar allemaal duidelijk.

Ik adviseerde haar om ofwel een standpunt in te nemen of de deur in te trappen. Haar leven was niet van hem; ze had hem haar ziel niet verkocht. Hij was geen grimmige kermisfiguur die kaartjes aannam voor de freakshow en de deur van buitenaf op slot deed. Het was tijd voor haar om op te staan voor zichzelf.

De duivel komt terug

Brian nam het niet zo goed op. Hij was stomverbaasd over deze plotselinge onthulling van Lacy, dat zou een understatement zijn. Maar het was in deze reactie dat Lacy hem eindelijk, voor de eerste keer, zag voor wat hij werkelijk was. Hij was niet de charmeur, hij was de slang. Hij stampte met zijn hoeven, maar ze was al de deur uit.

Ze is nu een beetje eenzaam, maar ze heeft weer contact met vrienden en maakt er meer. Ze, maar het is nog maar kort geleden. Toen ik haar lezing deed na de breuk, was ik blij geen spoor van gevaar te zien. Ze had zich ontdaan van Brian, maar hij was slechts een symptoom. Waar ze echt van af was, was wat in haar zat dat haar kwetsbaar maakte voor dit soort manipulerende mannen, die een masker opzetten en aan de touwtjes trekken. Ze was vrij.

Ze vroeg of ze een nieuwe liefde zou vinden, een echte liefde, terwijl ik de kaarten opnieuw begon te schudden...

Weet je niet zeker of je geliefde een duivel of een engel is? Een KEEN-adviseur kan je helpen om die gekleurde bril.