Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Tarot's grote arcana: de verlichting kaarten

De Grote Arcana is de spil van het Tarot deck. Deze 21 kaarten zijn de psychologische ruggengraat die je toekomst onthult, je heden laat begrijpen en je verleden verklaart. Een paar van deze kaarten in een tarotlezing voegen kracht toe aan de discussie.

De Grote Arcana is verdeeld in drie groepen: De kaarten 1 tot en met 7 onthullen je persoonlijke manieren van empowerment. De kaarten 8 tot en met 14 onthullen transformaties die een komende realiteit uitdrukken. Het laatste deel van dit trio drukt een evolutie uit van het bekrachtigen van de mensen om je heen en het verheffen van het grotere bewustzijn. Wanneer empowerment universeel beschikbaar is, zullen verlichte de weg wijzen.

Het grootste deel van het Tarot deck gaat over persoonlijke kwesties, zelden verder gaand dan één-op-één relaties. Maar dit kleine deel van de kaarten draagt een krachtige energie in zich waarmee je invloed kunt uitoefenen op een omgeving buiten je directe invloedssfeer. De cyclus van de Grote Arcana die begint met jezelf onder controle te houden, en verder gaat met je aan te passen aan veranderingen, bereikt zijn hoogtepunt in het beïnvloeden van de loop van het leven van anderen en van jezelf.

De Duivel

Kaart nummer 15 ziet er eng uit, maar het niveau van de macht die verborgen zit in dit kwaadaardige beest is een energie die een diepe impact kan hebben, als je het aanpakt. De negatieve kant van deze kaart is verslaving, afhankelijkheid en zelfvernietiging. Maar al die duistere energie is een razende oven die een drang kan verhitten om mondig te worden in de zoektocht om gerechtvaardigd te worden.

Als je iets te bewijzen hebt, geeft de Duivelskaart je de perfecte stem om diegenen aan te spreken die dat nodig hebben jouw verhaal te horen. En dit is niet alleen een kaart van praten. Dit is een kaart die resultaten boekt.

De Toren

Wanneer de nummer 16 kaart van de Tarot wordt onthuld, heerst er chaos. Hele systemen worden overhoop gehaald. Deze kaart laat mensen vaak piekeren te midden van de plotselinge en intense veranderingen, maar dit is niet een van de Grote Arcana kaarten die de transformerende effecten van verandering aangeeft.

Deze kaart komt later, nadat ons bewustzijn zich heeft aangepast en verandering kan accepteren. Deze kaart is de kans om te profiteren van de instabiliteit van anderen. Dit is de kaart die je uitdaagt om leiding te geven aan hen die stabiliteit nodig hebben. De Toren wordt in tweeën gespleten door krachten buiten onze controle.

Velen vluchten en verbergen zich. Anderen gebruiken de situatie om een nieuwe orde van zaken te vestigen. Dit is het soort kracht dat de derde vleugel van de Grote Arcana levert.

De Ster

Genummerd 17, levert deze kaart de inspiratie voor u om naar de massa te brengen. Uw boodschap en uw persoonlijkheid zijn vaak niet genoeg om dingen over te brengen op andere mensen. De ster geeft je echter belangrijke inspiratie, inzicht in waar anderen naar op zoek zijn en de serendipiteit voor jou om precies dat te kunnen leveren.

Je wordt in staat gesteld om de verbinding te maken, en niet alleen met één persoon. De ster is een intuïtieve kaart, een die erop aandringt dat je je instinct volgt over hoe je mensen het beste kunt benaderen voor een maximaal effect op hun leven.

De Maan

Wanneer je emoties onder controle zijn, is kaart nummer 18 misschien wel de beste kaart in het hele Tarot-deck om te trekken. De Maan is een kaart die onderstreept hoe je emotioneel contact maakt met mensen.

De eigenlijke maan aan de hemel controleert de getijden en de Maan Tarotkaart beïnvloedt onze emoties als een collectief wezen.

Dit is een kaart met een onbeperkt potentieel om de verdrietige en eenzame in je omgeving te voeden en te genezen. Met deze kaart kun je uitreiken naar degenen die het meest hongerig zijn naar genegenheid en voorzien in de behoefte om je in evenwicht met het universum te voelen.

De Zon

Dit is de kaart met nummer 19 in de Grote Arcana van de Tarot en het is de kernindicator van de kracht van je ego. Als je leeft en sterft door je zelfbeeld, stelt de aanwezigheid van deze kaart je in staat om die psychologische projectie naar grotere hoogten uit te dragen.

Je zou in feite datgene kunnen worden waarvan je al gelooft dat je het bent. Dit is de kaart van roem en glorie, succes en bewondering. Kun je je gevoelens van grootsheid staven met daadwerkelijke daden?

Judgement

De resultaten van de buitenwereld worden onthuld in Tarotkaart nummer 20. Net als de Toren heb je weinig controle over de gebeurtenissen die deze kaart aangeeft. Deze kaart spreekt over definitieve uitkomsten.

Maar deze kaart stelt je in staat om te leven naar de wet die wordt neergelegd en daarbij te dienen als een voorbeeld van acceptatie. Terwijl de Toren wijst op de veranderingen die plaatsvinden in een staat van chaos, verschijnt het Oordeel wanneer de verandering op een georganiseerde en absolute manier wordt uitgedeeld.

De Wereld

Deze laatste kaart van de Grote Arcana, nummer 21, staat ons allen toe te genieten van het goede leven. Dit is een kans om alles te hebben en ervan te genieten. De tijdsperiode die in uw tarot Het lezen van de wereld is een gezegend moment, en goed leven geeft kracht aan alle mensen die je tegenkomt, geraakt als ze zijn door jouw geluk.

De Dwaas

De Dwaas, genummerd 0, wordt niet beschouwd als een deel van de drie stadia van de Grote Arcana. Komt de Dwaas vóór kaart nummer 1, de Magiër, of na kaart nummer 21? Er vindt absoluut geen ontwikkeling plaats bij de Dwaas en, zoals geïllustreerd, walst hij gewoon langs de gebeurtenissen en omstandigheden zonder zich ook maar iets aan te trekken van het moment.

Ontdek alle Grote Arcana-kaarten