Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Ridder van pentakels omgekeerde tarotkaart

Kidder van Pentakels omgekeerd Tarotkaart

De ridder van Pentakels omgekeerd is zo'n oog-rolling kaart. Het is niet dat het een mindere kaart is, maar man, wat is het vervelend. Jij of iemand in je omgeving zit vast in een van de vele verschillende sleurpaden. Normaal gesproken is de Paard van Pentakels een goede kaart om te zien, maar als je de omgekeerde vorm krijgt, ugh. Je hebt wat introspectie voor de boeg om jezelf uit deze mentale puinhoop te halen.

Ridders en Pentakels

De Ridders en Pentakels zijn meestal behoorlijk coole kaarten. De ridders zijn mensen van actie (traditioneel jonge mannen, maar ze kunnen iedereen van elk geslacht vertegenwoordigen die hun kwaliteiten vertoont) en de Pentakels is het pak van materiële goederen en geld. Dat is een vrij goede combinatie voor iedereen om te krijgen; wie zou niet willen zien dat hun inspanningen beloningen opleveren?

De Schild van Pentakels kaart wijst meestal op iemand die hard werkt en, hoewel misschien niet erg opwindend, is iemand die dingen gedaan krijgt. Dit is de kaart van keep on keepin' on en stap voor stap gaan om een solide basis op te bouwen. Het is een echt goede materiële kaart; het lijkt op het moment misschien niet alsof er veel gebeurt, maar het telt allemaal op en beweegt je voorwaarts in de richting van een doel, of op zijn minst een betere materiële toestand.

Gereformeerde problemen

Maar wanneer de Ridder van Pentakels is omgekeerd, de situatie gaat van langzaam maar gestaag naar vastzitten en stagneren. Iemand of een situatie is saai, zit in een sleur, ploetert, gaat ondanks het werk eigenlijk helemaal nergens heen. En wat erger is, is dat elke activiteit de situatie in meer psychologische modder lijkt te doen verzanden. Dit is niet de hectische energie van een hamsterwiel of een ratrace - het is het overweldigende en muren-sluitende gevoel van een situatie die gewoon niet vooruit gaat, behalve om steeds erger te worden. In feite kan de omgekeerde ridder van Pentakels betekenen dat je zo koppig of obsessief wordt dat je verstrikt raakt in details en je er gewoon niet overheen komt.

Mooi, toch? Zo'n vrolijk nieuws om te ontvangen in een reading.

Deze kaart omgekeerd kan ook betekenen: negeren en vermijden. Je doet het werk niet omdat je het niet wilt doen, je wilt dat doel niet bereiken - en als dat het geval is, moet je eens serieus met jezelf praten over de vraag of je dat doel wel moet nastreven als het niet iets is wat je wilt.

Maar misschien is het niet zo dat je het doel niet wilt, maar ben je gewoon zo nerveus over het bereiken ervan dat je uitstelt wat je moet doen. Het bereiken van een doel kan behoorlijk ongemakkelijk zijn omdat je wereld verandert. Je moet nadenken over wat je daarna wilt gaan doen, en dat kan mensen ongedurig maken.

Dit is ook een kaart van te voorzichtig en te langzaam zijn. Voorzichtigheid is goed, maar als je daardoor kansen mist en je leven beperkt tot het punt waar Als je je doelen buiten bereik ziet, ben je misschien te voorzichtig. Niet alle risico is slecht.

Het is ook mogelijk dat de omgekeerde Paard van Pentakels een persoon voorstelt die zich als een luie slak gedraagt. Hopelijk bent u dat niet.

Kaartpositie

Het bepalen van de betekenis op basis van de kaartpositie in een spreiding is bij deze kaart een beetje vreemd. Als u vraagt naar een specifieke persoon en de Paard van Pentakels verschijnt op een positie die wijst op andere mensen of een toekomstige uitkomst, dan is het vrij waarschijnlijk dat de kaart naar die persoon verwijst. Maar het kan ook naar jou verwijzen - misschien mag je deze persoon niet, en vertaalt je afkeer zich in het voortslepen van je hielen bij een project.

Echt, de enige goede positie voor deze kaart is er een die een invloed uit het verleden aangeeft. Invloeden uit het verleden kunnen het heden beïnvloeden, maar de kans is groter dat ze voorbij zijn en geen rol meer spelen. Dat is een betere plaats voor een kaart die zo frustrerend is als de omgekeerde Paard van Pentakels.

Dit is een kaart die echt een professionele interpretatie zou moeten krijgen. Inspirational schreef ooit over de "king-pin", het ene houtblok dat de kern vormt van elke impasse. Als je de pin vindt en verwijdert, is de impasse opgelost. De omgekeerde Paard van Pentakels is in wezen het resultaat van een blokkade gecreëerd door een king-pin. Maar omdat de vastgelopenheid van deze kaart de neiging heeft naar buiten te sijpelen en een hele situatie te beïnvloeden, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar die "king-pin" zich precies bevindt. Een professionele lezing en interpretatie kan je een frisse kijk geven.

Laat de omgekeerde ridder van vijfhoeken je niet het gevoel geven dat niets voor je zal werken. Als je deze kaart ziet, kun je de bron van het probleem vinden en het zo aanpassen dat je de energie in de juiste richting kanaliseert.

Spreek met een deskundige tarotkaartlezer op Keen voor extra inzichten.