Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De maan omgekeerd tarotkaart

De omgekeerde Maan is een van die kaarten die een paar kanten op kan gaan als je probeert te bepalen wat het voor jou betekent. Maar beide interpretaties zouden je het gevoel moeten geven dat je meer controle hebt over je situatie - en in feite zou je je daardoor een stuk beter kunnen voelen.

Bespreken over de Maan

De Maankaart maakt deel uit van de Grote Arcana, dus dit is een cruciale kaart in je spreiding. Deze kaarten geven je het grotere plaatje of de algemene invloed met betrekking tot de vraag die je hebt gesteld. De Kleine Arcana zijn de bomen in het bos van de Grote Arcana, dus als je de Maan kaart krijgt, let dan goed op want het is een Grote Arcana kaart, maar realiseer je dat je meer details nodig hebt van de Kleine Arcana kaarten eromheen - en dat is vooral toepasselijk voor de Maan.

In het algemeen kan de Maan een van de twee dingen betekenen. Het ene is dat er iets verborgen is, dat dingen niet volledig worden onthuld, of dat je een situatie niet helder ziet. Een deel hiervan ligt in het feit dat de maan in de nacht verblijft en slechts het weinige licht weerkaatst dat ze van de zon krijgt, eerder dan zelf iets te verlichten; de Maan-kaart geeft dus aan dat er weinig echte verlichting in een situatie is. Het andere deel van het niet helder zien van dingen is Dit heeft te maken met de relatie van de maan met water en getijden; net zoals water voorwerpen kan uitwissen of vertroebelen, kan de maan informatie of gevoelens vertroebelen.

De andere betekenis is echter in wezen dat de dingen niet zo slecht zijn als ze lijken. Ook dit is een vorm van het niet helder zien van een situatie, maar het is een veel positievere. Het is een soort van "donkerste uur is voor de dageraad" soort deal. Denk aan hoe je je voelt in de vroege ochtend, voor zonsopgang, maar na die zorgelijke uren van 2 of 3 uur 's nachts - je bent voorbij de grote angsten, je bent moe, maar het daglicht is bijna hier om je te laten zien hoe de dingen er echt uitzien.

Dus als je de Maan omgekeerd ziet, kun je een paar richtingen uitgaan met je interpretatie. Omkeringen kunnen wijzen op omgekeerde interpretatie, blokkades, opheffen van blokkades en verwarring. Pas dat toe op de Maan-kaart, en je krijgt een aantal over het algemeen positieve vibes.

Plot Twist

Een veel voorkomende interpretatie is dat je onder een verwarrende invloed hebt gestaan of met een bedrieger te maken hebt gehad, maar dat die situatie nu ten goede aan het keren is. Je ziet het nu duidelijker, komt erachter wat er echt aan de hand is, legt veel betere verbanden en onderneemt zelfverzekerder acties. Misschien was er iets vreemds aan die baan waar u voor gesolliciteerd heeft waar u de vinger niet helemaal op kon leggen, maar de omgekeerde Maan geeft aan dat u erachter zult komen wat je interne rariteitenradar deed afgaan. Of mensen leken er gewoon niet helemaal bij te zijn als je met ze omging, alsof het effect had, en nu gaan de dingen soepeler.

Een andere veel voorkomende interpretatie van de omgekeerde Maan is dat je denkt dat dingen buiten je bereik of begrip liggen, maar het valt eigenlijk wel mee - ja, dat lijkt op een van de omgekeerde interpretaties, maar in dit geval is het niet het donkerste uur voor de dageraad - het was nooit zo donker om mee te beginnen, en nu kun je dat zien. Dit zou kunnen wijzen op een geval van Impostor Syndrome, vooral als u vragen stelt over uw carrière en deze kaart krijgt in een positie die gaat over uw gevoelens en daden.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de omgekeerde Maan betekent dat de situatie nog verwarrender is dan u zich realiseerde; met andere woorden, de grotere omvang van de verwarring wordt nu duidelijk. Maak je echter niet te druk over die interpretatie. Als je weet hoe erg de situatie is, kun je doeltreffender actie ondernemen om die op te lossen.

Een laatste mogelijke interpretatie is dat de dingen zullen opklaren, maar dat je eerst nog wat meer wanorde en verwarde gedachten moet doorstaan. De opluchting en helderheid die je wilt, zijn nog niet helemaal klaar om te verschijnen. Hou nog even vol.

Get Ready

Dus wat doe je als de Maan omgekeerd in je spreiding terechtkomt? Ten eerste moet je nu weten dat het geen slechte kaart is. Omgekeerde kaarten hebben de reputatie negatief te zijn, maar over het algemeen is de omgekeerde Maan niet beangstigend. Ten tweede, waar de vraag ook over gaat, doe het rustig aan... maar maak je klaar om toe te slaan. Je moet voorzichtig zijn als je niet duidelijk kunt zien waar je heen gaat, maar als je het eenmaal ziet, kun je in volle vaart vooruit gaan - en je wilt er klaar voor zijn.

De omgekeerde Maan is sterk afhankelijk van de kaarten eromheen en van het onderwerp van de reading. Als je een one-card spread doet, kan de omgekeerde Maan er ook op wijzen dat je je vraag moet verfijnen. Voor meer uitgebreide spreads, kijk naar de positie van de kaart evenals de betekenis. Bijvoorbeeld, in een positie die invloeden uit het verleden aangeeft, kan de kaart betekenen dat de verwarring allang voorbij is. In een positie die toekomstige invloeden aangeeft, zou het kunnen betekenen dat je nog steeds voorzichtig moet zijn, maar dat er meer informatie in het verschiet ligt die de situatie zal ophelderen. En als de kaart op een positie staat die aangeeft hoe anderen de situatie beïnvloeden, moet u opnieuw evalueren hoe u met alle betrokkenen omgaat, en wat ze zeggen en doen extra in de gaten houden. Je moet ook heel voorzichtig zijn met hoe je je gedraagt in hun buurt, anders krijgen ze het

Als u hier echt de diepte in wilt duiken, vraag dan een online tarotkaartlezing aan bij een ervaren Keen-adviseur. Het helpt altijd als iemand anders naar die kaarten kijkt en het antwoord op je vraag samenstelt. En dat past ook perfect bij de Maankaart; twee paar ogen kunnen meer zien in de spreiding en een gedetailleerder antwoord.