Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De duivel omgekeerd tarotkaart

De Duivel is een van die "enge" tarotkaarten die er niet uitziet alsof ze een goede boodschap voor je in petto zal hebben. En het is waar dat de Duivelskaart zelf een niet-zo-grappige betekenis heeft. Het is niet echt een kaart die je in een spreiding wilt zien, behalve op een plek voor invloeden uit het verleden of zeer algemene gedachten. Maar het is een waardevolle kaart, vooral als je hem omgekeerd krijgt. De duivel omgekeerd kan een paar verschillende kanten op gaan, maar in beide gevallen krijg je de tools om met de boodschap om te gaan.

De duivel

De onmiddellijke duivelskaart is recht door zee. Je bent in gebondenheid. Je bent geblokkeerd, gevangen door iets of iemand, en je bent niet in staat om vooruit te komen. Veel decks gebruiken een versie van een grote duivel met vleermuisvleugels, geitenpoten en hoorns die kettingen vasthoudt die verbonden zijn met manakels rond de nekken van een man en een vrouw. Deze kettingen staan voor gewoonten, verslavingen, houdingen en gedachten die je niet in staat stellen je leven ten volle te leven.

In sommige andere decks wordt de Duivel voorgesteld als Pan, de mythische god, en komt meer overeen met wild en ongecontroleerd zijn, wat op zich een soort slavernij is omdat je gebonden raakt aan die impulsieve kant die je ervan weerhoudt vooruit te kijken.

De Duivel omgekeerd

De Duivel omgekeerd is een van die zeldzame tarotkaarten waarbij een mogelijke betekenis eigenlijk heel leuk is! Als de rechtopstaande versie gebondenheid of gevangenschap voorstelt, dan is de omgekeerde versie vrijheid, de ketenen die worden geopend en verwijderd. Je hebt gebroken door de banden die je tegenhielden (of, als de kaart in een toekomstige positie ligt, heb je de mogelijkheid om los te breken). De tarot is wordt vaak beschreven als een reis, waarbij elk segment wordt geïllustreerd door een kaart, dus dit is toepasselijk - het is het punt in het verhaal waar je plotseling vooruit kunt zoemen.

Een andere in wezen goede interpretatie is dat je voorbij bedrog en illusies zult zien, hoewel dat in het begin pijn kan doen - je komt er bijvoorbeeld achter dat je echtgenoot je maandenlang heeft bedrogen en heeft gelogen over overwerken enzovoorts. Dat klinkt niet zo goed. Maar nu weet je het en kun je er naar handelen. Je kunt wegkomen van een vreemdgaande echtgenoot, of - als je dat liever hebt - werken aan genezing, ervan uitgaande dat de affaire eindigt.

Praat met een liefdes- en relatie helderziende op Keen als je op zoek bent naar extra duidelijkheid en begeleiding voor jouw omstandigheden.

Bij het omgekeerde beeld van de gehoornde duivel die kettingen vasthoudt, valt de duivel nu weg, terwijl de man en vrouw nog steeds met hun voeten stevig op het oppervlak van de omgekeerde wereld staan. De enige waarschuwing is dat je je niet moet laten meeslepen, zodat je uiteindelijk wordt meegesleurd door de verleidingen van die gevallen duivel.

Een andere interpretatie van de omgekeerde duivel laat de gebondenheid toenemen en een chaotisch karakter aannemen. Je probeert je los te maken maar slaagt daar niet in, of erger nog, je probeert je los te maken en maakt de band alleen maar sterker. Als je ooit een boek hebt gelezen over manifestatie en intentie, denk dan eens aan de keren dat je je realiseerde dat je je concentreerde op datgene wat je juist wilde vermijden, zoals schulden - in plaats van te krijgen wat je wilde, namelijk van de schuld afkomen, kreeg je meer van wat je niet wilde (meer schulden) omdat je zoveel mentale energie plaatste op de aanwezigheid van de schuld. De omgekeerde duivel is daar aan het werk, en verleidt je tot het maken van meer ketenen

Als je tarot kaartspel de Duivel als Pan voorstelt, kan de Duivel omgekeerd wijzen op ofwel een kalmering van wilde energieën of een mogelijke negatieve afscheiding van de natuurlijke materiële wereld. Misschien ben je te veel betrokken geraakt bij online ruzies en moet je er meer op uit.

Kijk nog eens naar de duivel die de kettingen vasthoudt. Het is een ongelukkig mannetje, grimassend terwijl hij op zijn hurken zit. Hij lijkt niet echt een nek te hebben, of wel? Voorovergebogen, nek ingetrokken, schouders opgetrokken rond zijn oren... dit is een gespannen kerel, en die spanning is ook iets dat jou had kunnen tegenhouden. Relaaaxxxxx..... Als jij gespannen was en probeerde ondersteboven te hangen, wat zou er dan gebeuren? Je nek zou wat langer worden, je schouders zouden ontspannen, je zou wat van die spanning voelen wegebben omdat je jezelf in die positie gewoon niet gespannen kunt houden.

Als je de duivel omgekeerd ziet, beschouw spanning dan als die nekkluisters en probeer bewust om het jezelf wat rustiger aan te doen. Soms is even ontspannen en een pauze nemen alles wat je nodig hebt om de sleutel van die sloten te vinden.

Veel van wat je tegenhoudt is psychologisch. Dat wil niet zeggen dat er geen externe blokkades zijn; iedereen heeft natuurlijk met andere problemen te maken. Maar als je denkt dat je geblokkeerd bent, ben je vaak gewoon gespannen en als je je ontspant, kun je andere manieren bedenken om je situatie te verbeteren. Het zit hem allemaal in hoe je tegen de dingen aankijkt. Als er iets "slechts" gebeurt of als je je geblokkeerd voelt, controleer dan je perceptie samen met andere mogelijke problemen en oorzaken.

Zoals gebruikelijk moet je vertragen en evalueren, maar wacht niet te lang met handelen als je een gelegenheid om dat te doen. Omdat de duivel omgekeerd kan betekenen dat je eigen banden verslechteren en je ten prooi valt aan chaos, wil je niet te impulsief zijn in je poging om weg te komen.

Als je meer hulp wilt bij het bepalen of je banden losser worden of de chaos toeneemt, vraag dan een online tarot reading aan voor een volledige spreiding en interpretatie. De duivel omgekeerd is vrij eenvoudig te interpreteren als je een hele situatie op tafel ziet liggen.

Dus, als de duivel omgekeerd opduikt, wees dan moedig. Uw banden kunnen binnenkort tot het verleden behoren en uw toekomst is klaar om begin.