Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Dood omgekeerde tarotkaart

Stagnatie en vertraging zijn de regels van de dag wanneer de Dood omgekeerd verschijnt in een tarotkaart verspreiding. De sleutel hier is te bepalen wanneer en waar deze vertragingen optreden en wie verantwoordelijk is. Identificeer die, en je hebt de sleutels tot het openen van een nieuw pad.

Nee, niet die Dood

Laten we dit uit de weg ruimen voor degenen die net zijn afgestemd op tarotkaarten: De kaart Dood en de omgekeerde vorm ervan gaan niet echt over de fysieke dood. Natuurlijk, dat kan wel, maar dit is de Eind- en Begin-kaart van de Grote Arcana. Net zoals onmiddellijke dood niet automatisch betekent dat je fysiek dood gaat, betekent de omgekeerde doodskaart niet dat iemand een langdurige dood gaat sterven waarbij opluchting op zich laat wachten.

Waar de dood is over gaat is verandering, einde, begin, en de hele cyclus die door deze gebeurtenissen ontstaat. De tarot heeft een paar kaarten die over veranderingen gaan, maar de Dood is een van de grote (de Toren is de andere), waar een situatie eindigt en een andere ervoor in de plaats komt. Dit kan verwijzen naar alles, van een locatie tot een gemoedstoestand. Wat het ook is, de verandering is de sleutel tot je groei. Het is niet alleen je dagelijkse ups en downs.

Alles wat verandering in de weg staat

Dus, als Dood verandering is die geassocieerd wordt met eindes en begines, dan is Dood omgekeerd een duidelijke boodschap van vertraagde of geblokkeerde verandering. Het is niet echt onverwachte verandering of wilde-energie, moeilijk te beheersen verandering; de Dood kan onverwacht zijn, maar deze kaart roept meer een geleidelijke of geplande overgang op. De Toren is degene met de echt onverwachte, verrassende veranderingen.

Maar als de Dood omgekeerd opduikt, wordt die verandering vertraagd, geblokkeerd, uitgesteld, tegengewerkt, noem maar op. Had je verwacht een eigen bedrijf te beginnen en je huidige baan op te zeggen? Misschien duurt het langer om het nieuwe bedrijf zover te krijgen dat je het je kunt veroorloven je oude baan op te zeggen, dus zit je daar maanden langer dan je had gepland. Misschien wilt u naar een andere staat verhuizen voor goedkopere huur, maar maakt elke stad die u bekijkt plotseling een groeispurt door, waardoor de huurprijzen stijgen. De omstandigheden veranderen, met als gevolg een vertraagd einde en begin.

Of misschien wilt u die leuke nieuwe baan aannemen of dat droomavontuur aangaan, maar is uw echtgenoot plotseling tegen. Hij of zij kan je niet echt bevelen om niet te veranderen, maar doorgaan zal zeker problemen opleveren; doormodderen en uitzoeken welke beslissing het beste voor je is kan verandering een tijdje tegenhouden.

Waar de kaart in de spreiding opduikt is cruciaal. Als de omgekeerde Dood op een plaats in het verleden ligt, kan er een vertraging zijn geweest die relevanter was voor je huidige situatie dan je je realiseerde, maar je bent nu over het algemeen voorbij die invloed. De Dood omgekeerd in een huidige invloedspositie of een algemene invloedspositie Dit kan betekenen dat de vertraging of oppositie iets is waar je nu mee om moet gaan - niet noodzakelijkerwijs door middel van een confrontatie, maar je moet de oorzaak nu onderzoeken en ermee of eromheen werken.

Dood omgekeerd op posities die andere mensen aanduiden, zoals de tweede-van-de-onderste kaart in het staf/verticale deel van de Celtic Cross spread, geeft aan dat er iemand anders in de mix komt. Kijk om je heen naar de mensen en organisaties waar je mee te maken hebt, en naar de maatschappij in het algemeen. Misschien zit u op het juiste spoor, maar anderen misschien niet, en hun acties (of gebrek daaraan) kunnen u beïnvloeden. Wees geduldig in de omgang met anderen in deze situatie, want niet iedereen reageert goed op verandering. Maar als je weet dat de verandering het beste voor je is, kijk dan naar manieren om deze persoon, de maatschappij, de economie, of welke externe invloed dan ook die je verandering in de weg staat, te omzeilen. (Doe dit alsjeblieft op legale manieren.)

Twee andere posities in de spread zijn hier het belangrijkst. De dood omgekeerd op een plek die uw gevoelens of daden aangeeft, kan wat innerlijke onrust onthullen. Wil je deze verandering echt doorvoeren? Ben je jezelf aan het saboteren? (Kijk naar de Zeven van Zwaarden voor bevestiging). Is dit een verandering die je moet maken, maar je verzet je ertegen tot het punt van het maken van dingen ingewikkelder voor jezelf? Je moet werken over dit. Als het om een vrijwillige verandering gaat, maar je voelt je er echt niet goed bij, dan kun je het probleem niet negeren en hopen dat je je aanpast. Als het een onvrijwillige verandering is, zoek dan naar manieren om je overgang te vergemakkelijken, zodat het in ieder geval je leven ten goede komt.

Ten slotte is er nog de uitkomst van de spreiding. Veel spreads, zoals het Keltisch Kruis, hebben kaarten met de uitkomst die de vraag beantwoorden. Voor de korte termijn heb je een kans om de situatie aan te passen en op weg te gaan naar een succesvoller resultaat op de lange termijn. Maar als de Dood omgekeerd op een eindbestemming verschijnt, moet je je plannen heroverwegen. Iets in uw huidige manier van doen kan resulteren in een enorme vertraging of zelfs falen om te bereiken wat u had gehoopt met de verandering. Dit is een open deur. Kijk naar jezelf, de timing, en meer. Je kunt altijd nog een andere verspreiding doen om je te richten op wat je in de weg staat en je naar dat resultaat leidt.

Doodomgekeerd betekent niet dat je de verandering naar je nieuwe begin nooit zult volbrengen of doorzetten. Het betekent wel dat je moet onderzoeken hoe je dingen doet, op wie je vertrouwt, wat je hoopt dat de verandering teweegbrengt en hoe afhankelijk je bent van die verandering om je gelukkiger te maken dan je nu bent.

Dood omgekeerd betekent dus dat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer de Dood omgekeerd opduikt. Dit is je kans om je plannen te herzien, zodat je reis door een verandering uiteindelijk veel beter en succesvoller zal zijn.

Situaties als deze kunnen moeilijk te interpreteren omdat je zo dicht bij ze staat. Het helpt om een onafhankelijke lezer naar je kaarten te laten kijken en voor je te laten lezen. Professionele tarot lezingen kunnen je ook nieuwe informatie geven die je misschien nog niet eerder hebt overwogen. Krijg een online tarot lezing op Keen vandaag!