Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Maak een visiebord om je te verbinden met je persoonlijke tarotkaarten

Als u bent zoals de meesten van ons, bent u begonnen met het lezen van de Tarot omdat u zich aangetrokken voelt tot het concept van waarzeggerij door de kracht van beelden en archetypen. De eerste weken werkt u met uw deck en stelt u vragen. Als je je openstelt voor de magie van synchroniciteit, begint het deck tegen je te "spreken". Dit is een opwindende tijd. Misschien begin je te lezen voor vrienden of familie. Dan is er die eerste moeilijke lezing die nergens op slaat, en je hebt het gevoel dat je de kaarten helemaal niet kunt lezen.

Het antwoord is niet om weer een nieuw kaartspel aan te schaffen of om op te geven. Het is eerder tijd om de persoonlijke magie te ontsluiten die voor jou in de kaarten besloten ligt. Als je je persoonlijk tot het kaartspel verhoudt, zul je je intuïtie en leesvaardigheid uitbreiden en plezier beleven aan het proces.

Neem tijd vrij van het ondervragen van uw kaarten om uw individuele verbinding te verkennen door het kiezen van een Significator, een Jaar kaart, of het vinden van uw Zodiac, Persoonlijkheid, en Ziel kaarten.

Verdiep je begrip met een visiebord

Een visiebord is een collage van afbeeldingen uit tijdschriften of andere bronnen die je aan elkaar plakt om een krachtig groter beeld te creëren. Visieborden worden vaak gebruikt als hulpmiddelen voor manifestatie en het focussen van de Wet van Aantrekking.

Een collage die speciaal voor uw persoonlijke kaart is gemaakt, helpt u een instinctieve relatie met de kaart op te bouwen. Het werken met beelden zorgt ervoor dat woorden wegvallen (hoewel je misschien woorden op je bord hebt staan).

Ik gebruik deze oefening met mijn Tarotstudenten. De collage is nog steeds een visuele oefening, dus het is vergelijkbaar met het werken met de beelden van de kaarten. Maar omdat het een andere benadering is, stimuleert het het creatieve deel van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken.

Janeen was een bijzonder gevorderde student van mij. Ze had een tijdje gewerkt met haar helderziende vaardigheden, maar had een plateau bereikt in het kaartlezen. Ze vertelde me dat haar lezingen afgezaagd aanvoelden. Ze wilde een nieuwe manier om met haar intuïtieve krachten te spelen.

Janeen koos ervoor om met haar Jaarkaart te werken, dat was De Toren. Ze had eerlijk gezegd weerstand tegen het werken met deze kaart. De Toren heeft een uitdagende energie, ja, maar het is ook een kaart van transformatie. Ik moedigde haar aan om al haar veronderstellingen over deze kaart licht op te vatten bij het maken van haar collage.

Het maken van het visiebord

De eerste stap is het kiezen van de basis voor de collage. Ik werk graag met kleine stukjes karton, zodat het bord op mijn altaar of nachtkastje past. Ik heb ook klanten die graag groter werken, zodat ze de collage aan de muur kunnen hangen. Er is geen goede of foute manier om het te doen. Het formaat dat je kiest, zal bepalen hoeveel beelden je moet verzamelen.

Het verzamelen van beelden is het volgende, dus geef jezelf de tijd met een stapel oude tijdschriften om die beelden of woorden eruit te scheuren die je aanspreken. Het kiezen van beelden is geen lineair proces. Terwijl je door je tijdschrift kijkt, houd de betekenis/het beeld van je kaart losjes in je achterhoofd. Laat uw intuïtie en onderbewustzijn de afbeeldingen voor u "kiezen". Sta er niet op dat ze zinvol zijn!

Het leuke is nu: de collage samenstellen. Ik ga graag naar een heilige ruimte, zet zachte muziek op die me helpt om in een lichte trance te komen. Ik heb mijn gereedschap: lijm, schaar, plaatjes en karton. Soms gebruik ik stiften of kleurpotlood om randen of andere ruimtes in te kleuren. Sommige van mijn klanten gebruiken glitter of acrylverf, maar je hebt echt alleen de basis nodig. Soms maak ik een fotokopie van de kaart waar ik mee werk om ergens in de collage te plaatsen.

Laat je meeslepen met je muziek, kaart in je hoofd. Begin de collage in elkaar te zetten en laat je instinct bepalen waar je de beelden wilt hebben. Maak je niet te druk om het er goed uit te laten zien. Ik weet dat dit voor sommigen moeilijk kan zijn, maar de magie komt pas echt als je het gewoon loslaat.

Wanneer je visiebord klaar is, zet het dan ergens neer waar je het elke dag zult zien. Begin op te merken hoe de afbeeldingen zijn geplaatst. Wat suggereert de plaatsing? Heb je een "toevallig" ontwerp met kleur gemaakt dat er nu uitspringt? Na verloop van tijd zul je zien dat zich in de collage een verhaal begint te ontvouwen. Weet dat al je indrukken te maken hebben met je persoonlijke kaart. Let op verbanden.

De collage van Janeen bevatte beelden die op zichzelf heel anders en alledaags waren. Door los te laten in het creatieve proces, was haar eindresultaat visueel opmerkelijk, en wat nog belangrijker is, sprak het boekdelen tegen haar. Vormen werden gecreëerd door de stroom van beelden, en woorden die ze "willekeurig" had geplaatst creëerden boodschappen in relatie tot de beelden waar ze naast stonden.

Na verloop van tijd veranderde haar angst om met de Toren te werken in een gevoel van respect en ontzag. Ze voelde dat haar krijgersgeest werd gestimuleerd door de beproevingen die ze in haar leven doormaakte, en dit werd weerspiegeld door de afbeelding van een personage uit Avatar die ze - opnieuw willekeurig - in het midden van haar collage had geplaatst. Op dat moment had het beeld net tot haar gesproken, hoewel het uiterlijk niets te maken had met de betekenis van de Toren.

Bedenk, als je met dit proces bezig bent, dat je niets moet beoordelen. Een groot deel van het ontwikkelen van intuïtie en vaardigheid met de kaarten is leren om niet naar je innerlijke criticus te luisteren. Betekenis is overal, net als magie en synchroniciteit. Als je het proces ingaat met de intentie om een betekenisvol object te creëren, dan zal dat ook gebeuren.

Komen er beelden of ideeën over je persoonlijke kaarten naar boven waar je verder mee wilt werken of meer inzicht in wilt krijgen? Neem contact op met een adviseur op Keen om je te helpen duiken dieper.