Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Cups runneth over: valt u voor uw creatieve inspiratie?

De lijn tussen creatieve energie en liefde kan dun en doordringbaar zijn. Wanneer je samen met iemand creëert - of het nu muziek, kunst, een gebouw of een groot project voor een klant is - kunnen late nachten, wederzijdse frustraties, opwindende doorbraken en een gedeelde geest leiden tot romantiek. Het kan ook leiden tot verwarring en de angst dat het nemen van de volgende stap kan ofwel ruïneren de vriendschap of in gevaar brengen van de creativiteit-of beide. Vallen voor een creatieve partner is een uitdaging die je stap voor stap moet aangaan.

Zelfde dromen, zelfde doel, maar niet hetzelfde hart

Alex was een kunstenaar met tegels. Hoewel veel mensen tegelzetten niet als een kunst beschouwen, wist Alex dat het dat wel kon zijn. Hij maakte prachtige, natuurlijk ogende, decoratieve displays voor mensen, waarbij hij kunstenaarschap en functie combineerde, en deed dat goed genoeg om iemand anders aan te nemen. Summer was technisch niet zo begaafd als hij, althans niet in het begin, maar ze had een geweldige visie. Als een klant wilde dat zijn of haar foyer aanvoelde als de oceaan, maar er geen plaatje van was, wist ze instinctief de balans te vinden tussen levendige en bleke blauwe en rode tinten om de sensatie van een zonsondergang op het strand te creëren. Alex kende alle trucjes: hoe je door een felle steen op een bepaalde plek te leggen, het op een glinsterende golf kon laten lijken. Samen verrichtten Alex en Summer wonderen.

Het was dan ook geen verrassing dat hij voor haar was gevallen, zoals Alex zei toen hij bij me langs kwam voor een Tarotlezing. "We werken zo goed samen. Het is alsof we één geest zijn als we het project conceptualiseren, en als we aan het werk gaan, zijn we bijna één lichaam. Ik wil haar zo graag mee uit vragen - we lijken perfect voor elkaar."

Natuurlijk, zoals ik uitlegde, Samen ergens perfect in zijn, betekent niet altijd dat je een stel kunt zijn. Er komt veel meer bij kijken. Een verstandhouding kan overgaan, maar als de stimulans van de creatie eenmaal is weggevallen en het echte leven zijn intrede doet, is er misschien niet meer diezelfde band.

Een Minor Arcana-reading

Ik besloot een twee-kaarten Minor Arcana-reading te doen omdat ik het gevoel had dat Alex' gevoelens voor Summer niet konden worden verklaard door de wet van het universum, maar door wat ons elke dag beheerst.

De eerste trekking was een omgekeerde Drie van bekers. Deze kaart kan wijzen op onevenwichtigheid of een affaire. De drie mensen op de kaart betekenen vaak "drie is een menigte." Ik vroeg Alex naar het uitgaansleven van Summer, en hij zei dat ze het soms wel over afspraakjes heeft, maar dat ze in de paar maanden dat ze hebben samengewerkt nog geen serieuze relatie heeft gehad.

Dit kaartje kan natuurlijk een ander soort "derde wiel" verklaren: hun zaken. Alex was afhankelijk van Summer - zij was een essentieel onderdeel van zijn vermogen om nieuwe klanten aan te nemen en tevreden te stellen. En Summer had deze baan niet alleen nodig, ze hield er ook van. Na jaren van omzwervingen had ze eindelijk iets gevonden waar ze goed in was en waar ze van hield.

Dat was wat er tussen hen in kwam te staan. Niet nog een minnaar, maar iets dat in sommige opzichten diepgaander en minder vergankelijk was. Ze hadden een echt partnerschap gevonden dat hen beiden liet creëren. Misschien zou het niet goed zijn als de liefde daartussen zou komen.

Dit leek te worden bevestigd toen ik vervolgens de rechtopstaande Drie van Pentakels, die architecten toont die een kathedraal bouwen en aandachtig luisteren naar een jonge leerling. De leerling is niet zo ervaren en heeft nog niet zoveel bereikt, maar de oudere mannen waarderen hem niet door de rimpels op zijn gezicht, maar door de wijsheid van zijn spraak. Dit is hoe echt respectvolle partnerschappen tot stand komen, en hoe creativiteit kan bloeien. Het vertegenwoordigt de respectvolle ruimte die zich tussen mensen vormt. Het is geen ruimte die mensen uit elkaar drijft, maar een ruimte die hen bindt, en een ruimte waarin ideeën bijna woordeloos kunnen worden gedeeld.

Platonische partnerschappen zijn echte relaties

Alex was niet echt blij met wat zijn lezing ons vertelde, maar het was ook geen slecht nieuws. In het leven hebben we veel verschillende soorten relaties, en ze zijn niet allemaal romantisch of seksueel. Je bent niet altijd "bedoeld om te zijn," maar dat is alleen als je "zijn" definieert als "geliefden zijn."

Een creatief partnerschap - of het nu gaat om model en fotograaf, co-songwriters, bandgenoten, een artistiek collectief, of de beste strategen op de boekhoudafdeling van het bedrijf - zijn echte en vitale relaties. Ze zijn een enorm belangrijk onderdeel van het leven. Het is verkeerd om een relatie die niet romantisch wordt als een mislukking te beschouwen.

Twee vrienden die ik kende, zijn een voorbeeld van hoe het soms beter is om creatieve partnerschappen platonisch te houden. Deze twee vrienden waren een band begonnen. Zijn zang paste prachtig bij die van haar, en omdat ze allebei een vergelijkbare kijk op het leven en muziek hadden, vloeide het schrijven van liedjes als vanzelf. Na vele late nachten in de studio, uitstapjes naar armzalige kleine podia, en overnachtingen in vreemde steden rond het Midwesten, vonden ze het dom om niet uit te gaan. Al snel trokken ze bij elkaar in. Het leek het perfecte verhaal, maar er waren problemen. Ten eerste had hij een hekel aan afwas in de gootsteen en waste hij die meteen af. Zij was meer het type van "laat maar zitten".

Dit leek niet zo'n groot probleem, maar het had wel invloed op het songschrijven van het stel. De meningsverschillen werden niet bijgelegd; ze werden onderdeel van een groter slagveld. Uiteindelijk gingen de twee vrienden uit elkaar, op alle mogelijke manieren. Het verhaal hoeft niet altijd slecht af te lopen, natuurlijk. Vaak loopt het geweldig af. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je een wild card introduceert in iets dat tot dan toe goed werkte.

Wilt u antwoorden over uw relatie? Adviseurs van KEEN.com, waaronder tarotlezers en paragnosten, kunnen u meer informatie geven.