Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

The emperor - phantasmagoric theater tarot

De Keizer, uit de Phantasmagoric Theater Tarot van Graham Cameron, leunt op zijn podium terwijl hij The Fool verwelkomt op de volgende etappe van zijn reis. Deze keizer is de ultieme showman, met bellen aan zijn kraag, lang, golvend haar dat me aan een circustent doet denken, en het symbool van Ram, het eerste teken van de dierenriem, op zijn voorhoofd geschilderd. Het symbool op zijn computerscherm is hetzelfde als dat op het schild dat De Keizerin draagt. Zijn ogen zijn betoverend en een beetje intimiderend. Is dat een wit overhemd dat hij draagt? Of is het een dwangbuis?

Het getal van de keizer is 4, zijn richting is Zuid, zijn element is Vuur, en hij wordt geregeerd door de planeet Mars. Het is duidelijk dat het podium zijn commandocentrum is. De Keizer is zeker van zichzelf en hij heeft de dingen opgezet zoals hij ze wil. Het zijn hard werk, toewijding en vastberadenheid die hem aan de top hebben gebracht. Hij is een man van actie en zal niet werkeloos op zijn troon zitten terwijl anderen de touwtjes in handen hebben!

Een tarotlezer staat klaar om je op je reis te begeleiden. Doe vandaag nog een reading!

Ik heb normaal gesproken een 'take it or leave it' relatie met de keizerskaart, maar deze kaart resoneert met mij op vele verschillende niveaus. Ik waardeer zijn technische vaardigheden en intense interesse in de mensen en dingen om hem heen. Hij is geaard en zijn wortels zitten diep, waardoor hij kan groeien en evolueren op interessante manieren. Hij is sterk genoeg om van zijn fouten te leren en hij doet me denken aan een citaat van Ani DiFranco: "Het is geweldig om je eigen baas te zijn, maar dan, weet je, maak je je eigen fouten, weet je, en je bezit ze. Het geeft je kracht, maar het maakt je onderweg ook nederig."

Graham Cameron zegt:

"Welkom in het theater, de machtigste speler van allemaal: de keizer. Dit is de man die over het toneel heerst. Hij is een creatieve en energieke man. Voor hem staan zijn rekwisieten; de computer toont zijn vermogen om zich aan te passen aan de moderne technologie; de wereldbol symboliseert zijn autoriteit, een ramsschedel staat voor zijn astrologische teken, Ram. Een zelfbepaald man die vocht voor zijn positie van heerser, hij bouwde Phantasmagoric Theater op een goddelijke wet. De keizer laat zich niet domineren; hij is hier om ons zelfdiscipline bij te brengen. Hij is yang, veeleisend, krachtig en eigenzinnig. De keizer is hier om ons te instrueren en aan te moedigen voor onszelf op te komen."

Utrechtse betekenissen: Sterke wil, uitstekende vaderfiguur, stabiliteit, leiderschap, intelligentie, doorzettingsvermogen, recht en orde, promotie. Als de rechtopstaande keizer in een relatiemeting voorkomt, geeft dat voor mij aan dat er een goede kans is op een langdurige verbintenis en/of een huwelijk.

Omgekeerde betekenissen: Niet in staat of niet bereid om te luisteren, koppig, ijdelheid, lafheid, slecht humeur, slechte vaderfiguur, gebrek aan ambitie, verlies van autoriteit. Als de omgekeerde Keizer opduikt in een relatie reading, betekent dit voor mij dat de zaken onstabiel zijn en dat er geen blijvende verbintenis zal zijn.

Over de auteur:

Opgegroeid in een familie die paranormale gaven waardeerde en aanmoedigde, heb ik het grootste deel van mijn leven kaartgelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisadviseur en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een uitgebreide lezing.