Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De geliefden in de tarot: wat de kaart je echt te vertellen heeft

"Ik heb een nieuwe vrouw ontmoet," vertelde James me. Hij was duidelijk zeer opgewonden. "Ik denk dat zij de ware is! En ik wil een reading doen om te zien of dit waar kan zijn."

We deden een Keltisch kruis spreiding voor de relatie, en De geliefden kaart kwam tevoorschijn in de uitkomst positie. Hij was in de wolken en tien maanden later verloofden ze zich.

Marla had een andere ervaring met De minnaars. Ze kwam naar me toe voor een carrièrespread. We deden een complexe reading waarbij we naar verschillende opties keken. Het pad waar ze zich het meest toe aangetrokken voelde, toonde De minnaars als de algemene uitkomstkaart. "Maar ik ben gelukkig getrouwd. Ik wil niet iemand anders ontmoeten als gevolg van het nemen van dit pad!" zei ze. Ik zei haar dat ze zich geen zorgen hoefde te maken; De Geliefden kan veel dingen betekenen.

En Simone kwam voor een reading om te genezen van een relatiebreuk. De Geliefden-kaart verscheen als de "situatie"-kaart. Ze was in de war - als dit haar zielsverwant was, waarom was de relatie dan beëindigd?

Alle Tarotkaarten hebben meerdere betekenissen, afhankelijk van de situatie waarin ze verschijnen. Dit geldt vooral voor de Grote Arcana. De Geliefden is een perfect voorbeeld van een traditionele of populaire betekenis die de meeste mensen kennen-en dat, inderdaad, de naam doet vermoeden. Maar deze kaart is complex en veel meer dan alleen een betekenisgever voor het huwelijk.

De Geliefden als huwelijkskaart

Traditionele kaarten tonen meestal het beeld van een man en een vrouw, omringd door engelen en staande in een idyllische omgeving. Liefde, en dan ook nog een gezegende, is een voor de hand liggend thema. In zijn meest populaire interpretatie kan deze kaart aantonen dat er een belangrijke liefdesrelatie op komst is. Ik heb vele lezingen gedaan waarbij dit het geval bleek te zijn.

In James' situatie had hij het gevoel dat de vrouw die hij had ontmoet de ware voor hem was. De Keltisch Kruis-spreiding die we deden, liet een zeer voorbestemde ontmoeting zien, dat beiden er klaar voor waren en dat zelfs de inbreng van anderen positief was. De Geliefden die als uitkomst naar voren kwamen, suggereerden in feite dat zij zich aan elkaar zouden binden, mogelijk binnen zes maanden. Hoewel de timing niet exact was, was het resultaat een duidelijke interpretatie van de kaart.

Maar De Geliefden bevat, net als alle Grote Arcana, meer dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Ik heb een kaartspel waarop De Geliefden staan afgebeeld als paren die een dans aan het uitvoeren zijn, zowel gekleed als met maskers op. Gekleurde banden van energie wervelen rond de dansende paren. In veel opzichten denk ik dat deze afbeelding de dynamische energie van de kaart beter weergeeft.

De minnaars als kaart van heelheid

In mijn kaartspel met de dansende paren zien we dat de figuren gemaskerd zijn. Dit suggereert voor mij dat we onszelf niet altijd echt kennen; we kunnen ons verbergen achter sociale maskers of bezig zijn met genderrollen die ons op een of andere manier beperken. De diepere betekenis van The Lovers vraagt ons om ons innerlijke Goddelijke Mannelijke en Goddelijke Vrouwelijke te vinden, ongeacht ons geslacht.

Carl Jung sprak over het "goddelijke huwelijk", het concept van het cultiveren van een eenheid van mannelijk en vrouwelijk in onszelf om zo heel te worden. We kunnen ons openstellen om zowel yin als yang te belichamen en zowel actief als ontvankelijk te zijn. Hoewel dit een meer abstract concept is, denk ik dat je het kunt terugbrengen tot het idee van verliefd worden op jezelf, zodat je van binnen heel bent, ongeacht de energieën die in je leven ronddwarrelen.

In Marla's geval suggereerde deze kaart, die als uitkomst in haar carrièrespread te zien was, dat zij, door dit specifieke pad te volgen, de kans zou krijgen om meer compleet in zichzelf te worden. Haar werk zou haar in staat stellen om beide kanten van haar natuur te cultiveren en haar naar een grotere versie van zichzelf leiden.

De Geliefden als keuzekaart

De Orde van de Gouden Dageraad creëerde astrologische correspondenties voor de Tarot, en het teken Tweelingen ging naar De Geliefden. Tweelingen is het teken van de tweeling - en deze dualiteit houdt verband met het hierboven besproken heelheidsconcept - en ook het teken van mentale stimulatie, beweging, communicatie en keuze.

Soms kunnen De Geliefden een keuze aanduiden, en omdat dit het Grote Arcana, die keuze is vaak van groot belang en bevat belangrijke levenslessen. Er kan veel denkwerk bij deze keuze komen kijken, veel mentale activiteit, zorgen of besluiteloosheid. Of er kan gewoon de behoefte zijn om iets nieuws te ervaren (klassiek Tweelingen).

Simone's reading liet zien dat de relatie op een keuzepunt was gekomen. Er was een behoefte om "nieuwigheid" in de relatie te creëren of verder te gaan. Ik vroeg haar of de relatie was vastgelopen en ze vertelde me dat "vastgelopen" precies het woord was dat haar vriendje had gebruikt. Ze gaf toe dat ze in een sleur zaten, maar hoewel zij bereid was om het te proberen, was hij dat niet. Omdat hij duidelijk was over verdergaan, vertelde ik Simone dat De Geliefden ook suggereerde dat dit een belangrijke levensles voor haar was om te verwerken, een kans om meer heelheid in zichzelf te vinden, en een kans om een nieuw leven te creëren.

De magie van de Tarot is dat elke kaart ons iets te leren heeft, ongeacht de context waarin ze verschijnen. De Geliefden vormen hierop geen uitzondering. Hoewel het een huwelijk kan betekenen, kan De Geliefden ook veel andere boodschappen voor u hebben. Hoewel je soms hulp nodig hebt bij de interpretatie, kun je erop vertrouwen dat als De Geliefden in je spreiding is verschenen, dit de kaart is die je moet zien.

Als je vragen hebt over De Geliefden of een andere Tarotkaart, vraag dan om duidelijkheid van een professionele lezer. Een Tarot-adviseur op Keen kan u helpen de magie van de kaarten te ervaren en het nut dat ze voor u hebben. Bel vandaag!