Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Dood, relaties en zwangerschap: vragen die je niet aan de tarot moet stellen

Wanneer ga ik dood? Moet ik deze baby krijgen? Zal mijn getrouwde minnaar zijn vrouw verlaten?

Als Tarotlezeres en helderziende zijn dit vragen waar cliënten mee komen. Mensen zijn nieuwsgierig, en als we midden in een dramatische levenssituatie of een dieptepunt zitten, lijkt het soms het beste om antwoorden buiten jezelf te zoeken.

Het roept nogal een ethisch dilemma op als cliënten om dit soort lezingen vragen. Om vele redenen kies ik er over het algemeen voor om niet over deze onderwerpen te lezen omdat ze niet effectief zijn met Tarot. Laten we eens kijken waarom.

Wanneer zal ik sterven?

Of onze dood nu karmisch voorbestemd is of niet, geen enkel mens hoeft te weten wanneer hij of zij zal sterven. Het is een eeuwenoude zorg en ik begrijp de morbide fascinatie ervoor, maar ik heb cliënten ontmoet die te horen hadden gekregen wanneer ze zouden overlijden en die geobsedeerd raakten door hun "tikkende klok". Mensen denken dat het kennen van hun levensduur hen zal helpen elke dag te leven alsof het hun laatste is. Maar de waarheid is dat we goede en slechte dagen zullen hebben, hoeveel tijd we ook nog hebben.

Voor cliënten die met deze informatie worstelen, heb ik veel tijd besteed aan het helen van de schade en het herstellen van hun gevoel van controle over hun leven. Geen enkel waarzegsysteem kan voorspellen wanneer jij - of iemand anders - gaat sterven. Voor je eigen bestwil, stel deze vraag niet aan een lezer en probeer het zelf ook niet. Het zal je niet bewuster, in het moment, of gelukkiger maken als je denkt dat je weet wanneer je tijd komt.

Vragen over zwangerschap

Het is meestal geen probleem als een cliënt om begeleiding vraagt over het krijgen van een baby in het algemeen. Maar er zijn ook vragen die gewoon niet geschikt zijn voor een bepaalde situatie. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden.

Emma was een nieuwe cliënt en ik was haar eerste ervaring met een paragnost. Ze wilde weten of ze een baby moest krijgen met haar man, dus stelde ik haar een paar vragen. Een van die vragen was: Waarom had ze juist nu een helderziende geraadpleegd?

"Ik weet het eigenlijk niet," zei ze. "Ik heb gewoon het gevoel dat mijn huwelijk iets nodig heeft en dat mijn man zal vertrekken als ik geen ja zeg."

Haar vraag gaf mij aan dat zij niet zelf een beslissing wilde nemen en dat zij definitieve en voorbestemde antwoorden op haar problemen wilde hebben. De tarot is beschikbaar voor begeleiding, en daarom is het de weg naar de oplossing, maar niet de oplossing zelf. Haar relatie met haar man en hun miscommunicatie over kinderen was duidelijk het echte probleem. Hoewel ik haar vraag niet direct kon beantwoorden, was ik blij haar een reading te kunnen geven om de onderliggende problemen in haar relatie op te lossen.

Een langdurige cliënt van mij kwam daarentegen naar me toe met grote twijfels over de beslissing om al dan niet een zwangerschap te voldragen.

Lorna was 40, alleenstaand en hoewel ze een goede baan had, wist ze niet zeker of ze wel een alleenstaande moeder wilde zijn. Ze had een paar keer kaarten voor zichzelf gelezen over de situatie, maar ze was duidelijk niet objectief genoeg om een duidelijk antwoord te krijgen (wat een veelgemaakte fout is bij het lezen voor jezelf).

Ik zei tegen haar: "Ik kan deze vraag niet voor je stellen. Je moet vertrouwen op je eigen hogere zelf en innerlijke autoriteit om deze beslissing te nemen. Wat we wel kunnen doen, is lezen over wat deze situatie je te bieden heeft op het gebied van zielsgroei."

Omdat ik Lorna kende, begreep ik dat ze er niet op uit was om haar autoriteit op te geven. Ze was meer dan bereid om het werk te doen om tot de kern van het probleem te komen. Dus we deden de 10-kaarten Inner Work spread en, niet verrassend, de kaarten die beschreven De evolutionaire mogelijkheden gingen over persoonlijke autoriteit, vertrouwen op het hogere zelf en het onderzoeken van liefdesverdriet - de Keizer, de Hogepriesteres en de Drie van Zwaarden.

Na de reading voelde Lorna zich krachtiger. Ze realiseerde zich dat ze liefdesverdriet had over het feit dat ze geen partner had en het vooruitzicht dat ze alleen een kind zou moeten opvoeden. Met deze duidelijkheid kon ze de juiste beslissing nemen volgens haar voorwaarden.

Net als Lorna moet je deze beslissingen nemen met je vrije wil en innerlijke autoriteit. Dit betekent niet dat we je niet op weg helpen, maar het uiteindelijke antwoord moet je zelf geven.

Vragen over geliefden

Relatievragen vormen het leeuwendeel van wat mensen aan intuïtieven vragen. Dat is prima en we helpen graag. Persoonlijk zal ik echter niet lezen voor vragen als "Zal hij zijn vrouw verlaten voor mij?" of "Gaat ze vreemd?"

Als je een getrouwde minnaar hebt, moet je kijken naar de dynamiek van de relatie en waarom je ziel voor deze specifieke ervaring heeft gekozen. Ik ben graag bereid om hierover kaarten te lezen voor een cliënt - maar het is niet de bedoeling om te proberen de acties van hun geliefde te voorspellen. Dat gaat over hun vrije wil, en die kan ik niet voorspellen.

Als je denkt dat je partner je bedriegt, is een veel effectievere strategie het hem of haar te vragen! Als je denkt dat je partner niet eerlijk zal zijn, dan moet je eens goed naar jezelf kijken, naar je vertrouwensproblemen, of naar de geschiedenis van je partner. Op een gegeven moment, als iets niet goed voelt maar je hebt geen definitief antwoord op de vraag of hij vreemdgaat of niet, dan moet je luisteren en deze gevoelens onderzoeken. Maar tarot zal deze gevoelens niet voor je oplossen.

Als zielen die menselijke lichamen bewonen, zullen we menselijke ervaringen hebben! Deze ervaringen hebben we niet in de hand, want dat is wat het leven is en we kunnen alleen maar over onszelf en onze eigen daden. Helderzienden kunnen u helpen bij het verwerken van invloeden uit vorige levens, problemen met uw eigenwaarde, of u helpen te zien wat u moet cultiveren of loslaten. Maar alleen omdat je situatie overweldigend is, kunnen paragnosten geen verantwoordelijkheid nemen voor je levenskeuzes.

Het lot versus de vrije wil

Eindelijk weet niemand hoeveel lot of vrije wil er voor ons beschikbaar is. Persoonlijk denk ik dat evolutionaire thema's en karmische overeenkomsten voor de geboorte worden gekozen. Ik geloof echter ook dat we een enorme vrijheid hebben om te bepalen of en hoe die thema's en overeenkomsten worden nageleefd en tot uitdrukking worden gebracht. Ondanks het lot zijn we nog steeds de spirituele autoriteit over ons eigen leven.

Als adviseur zet ik me er absoluut voor in om mijn cliënten te helpen zichzelf en situaties helderder te zien. Het leven zal ons voor keuzes stellen waarbij we alleen op onszelf moeten vertrouwen om de juiste beslissing te nemen - op niemand anders - en erin moeten duiken zonder te weten wat de uitkomst zal zijn.

Heb je een vraag waar je duidelijkheid over wilt hebben? Of hebt u hulp nodig bij het begrijpen van een moeilijke situatie? Waarom neemt u geen contact op met een adviseur van Keen vandaag?