Informatie nodig of uw partner of relatie?

Laat baby birds vliegen: het herkennen van slechte relaties vanaf het begin

We hebben het allemaal gedaan- gedatet met iemand die gewoon niet zijn gewicht in een relatie te trekken. Als u zich uitgeput voelt van uw energie en geduld om op te ruimen na een dertiger-jaar-oud kind of het tolereren van "grillen" die grenzen aan classificeerbare persoonlijkheidsstoornissen, bent u in goed gezelschap. Het "babyvogelcomplex", of het verlangen om elk schattig musje dat op onze deurmat landt op te lappen, is ook van toepassing op relaties. Velen van ons kunnen de paringsroep van een knappe vrijgezel niet weerstaan, die alleen maar een beetje liefde nodig heeft om van de grond te komen. Er zijn een paar redenen waarom het zo aantrekkelijk is om een emotioneel gekwetste (of gewoon niet-beschikbare) persoon terug te brengen naar het niveau van een Nicholas Sparks-film:

1. De ego-boost van het zijn van een redder. Dus hij is een worstelende kunstenaar die jou nodig heeft om zijn huur, was en frappuccino-gewoonte te betalen - maar geef je hem dagelijks geld omdat je van hem houdt, of omdat je van de fantasie houdt dat je de wijze, trouwe beschermheer bent van Amerika's volgende baanbrekende macaroni-beeldhouwer? Als je vrede sluit met je relatie frustratie door te dagdromen over middelmatigheid die plotseling verandert in een genie die geld oplevert, hou je het misschien om de verkeerde redenen vol met de toekomstige Andy Warhol en negeer je zijn slechte manieren in het hier en nu. Iemand die niet aan zijn verplichtingen voldoet, of redelijke pogingen doet om de weegschaal in balans te krijgen, gebruikt jou niet als muze. Hij gebruikt je gewoon. Zelfs als je geen 'hongerende kunstenaar' kleding en voeding geeft, komt dezelfde dynamiek vaak voor bij mensen die hun emotionele schade op hun mouw dragen. Hoewel iedereen pijn en trauma's uit het verleden heeft die overwonnen moeten worden, kunnen mensen die vooral behoeftig lijken - eindeloos gebroken hart of niet in staat tot intimiteit - een trekstraal uitoefenen op de iets stabielere mensen. Hen redden is een zoektocht die een leven van afhankelijkheid en aanbidding - ach, geborgenheid - belooft. Het is zo normaal om deze aantrekkingskracht te voelen dat verleiders door de eeuwen heen een air van zielige kwetsbaarheid hebben gebruikt om goedbedoelende slachtoffers in hun ban te lokken. In de meeste gevallen betekent een man die zegt "ik zal nooit meer liefde voelen" of "ik ben niet in staat me te binden" natuurlijk echt dat hij niet beschikbaar is.

2. Onrealistisch optimisme. Dus ze voldoet aan de meeste van je criteria. Ze is grappig, slim, en aantrekkelijk, wat best goed is, zeker als je bedenkt dat de meeste van je vrienden al getrouwd zijn. Dus wat als ze flipt en dreigt de hele zaak af te blazen als je haar niet naar het vliegveld brengt? Dingen zullen waarschijnlijk verbeteren als je relatie opbouwt. Behalve dat dat meestal niet zo is. De gewoontes die we voor het eerst bij mensen opmerken, zijn meestal moeilijk te doorbreken, en jouw liefde - hoe geweldig die ook is - is waarschijnlijk niet opgewassen tegen de taak om haar driftbuien de kop in te drukken. Het zit in ons ingebakken om optimistisch te zijn en het beste van mensen te verwachten, maar als het op het kiezen van je levenspartner aankomt, is wat je ziet wat je krijgt. Je zult nooit iemand vinden die in alle opzichten perfect is (en bedenk eens hoe onaangenaam deze persoon zou zijn), maar je relatieprioriteiten opofferen voor zekerheid en een Facebook-album met soft-light trouwfoto's is een recept voor wrok. Helaas kunnen zelfs de besten van ons deze slechte deal maken in onze tijden van onzekerheid.

3.Verleid worden door een eerste indruk of misleid worden.Op je eerste afspraakje zwijmelde je over zijn welbespraaktheid, zijn prachtig maatpak en zijn zuchtverwekkende verhalen. Net zoals geadverteerd in zijn online dating profiel, hij Hij verklaarde weemoedig dat hij er ooit naar verlangde om zich met een gezin in een blokhut in de Rocky Mountains te vestigen, en jij viel bijna flauw in je penne ala vodka van verrukking. Zeven afspraakjes later, vraag je je af wat er met de suave charmeur van het Italiaanse restaurant is gebeurd. Hij lijkt te zijn vervangen door een vrijblijvend man-kind dat regelmatig je sms'jes negeert en je vervolgens uitnodigt voor wat klinkt als een booty call op vreemde uren, mogelijk in een dronken bui. Helaas maken mensen de hele tijd een bedrieglijke eerste indruk, met of zonder het te willen. Als er veel bewijs is dat je bedrogen bent door een fantastische introductie die niets oplevert, laat het er dan bij zitten. Als u denkt, Ik heb al zoveel geïnvesteerd of Het loont om hem wat meer tijd te geven, dan investeert u in wat economen een "verzonken kost" noemen. Zoals elke effectenmakelaar u kan vertellen, krijgt u uw tijd en geld niet terug, dus stop voordat u nog meer geeft.

4.Je bent gek op avontuur. Ze is een fulltime straatmuzikant die een didgeridoo van PVC-pijp bespeelt. Of een rondreizende kinderneurochirurg die een tumor ter grootte van een tennisbal heeft verwijderd uit de De dochter van de Maleisische ambassadeur. Als iemand een levensverhaal heeft dat je hartslag doet stijgen van plaatsvervangende opwinding, is het makkelijk om de dingen die niet je ideale partner zijn over het hoofd te zien. Misschien laat Miss Didgeridoo jou haar was en rekeningen doen terwijl ze jamt met de paint-bucket percussionisten, of heb je een sterk en niet geheel ongefundeerd vermoeden dat je favoriete Dokter van de Sterren andere mensen ziet nadat de operatie klaar is. Als je een sucker bent voor nieuwe ervaringen en wilde verhalen, bagatelliseer je misschien je eigen ongemak en onvervulde behoeften. Maar hoewel je je misschien een slachtoffer voelt, ben jij eigenlijk degene die je partner gebruikt in dit geval. Als jullie beiden tevreden zijn met de regeling, is er geen reden om die te stoppen. Als je echter verlangt naar meer gelijkheid, openheid en intimiteit, heb je misschien pech.

Hoewel er genoeg redenen zijn om in een opknaprelatie te blijven die niet erg bevredigend is, komen de meeste neer op een persoonlijke keuze. Voor elk partnerschap zijn twee mensen nodig, en ook al voel je je misschien misleid of gemanipuleerd, denk goed na over waarom je ervoor hebt gekozen om zo lang te blijven. Er is waarschijnlijk een reden voor, en als je eenmaal hebt vastgesteld wat je precies in een In een potentieel giftige situatie kun je andere, meer bevredigende manieren vinden om aan die behoefte te voldoen.

Vraagt u zich af of uw relatie een doodlopende weg is? De adviseurs van KEEN.com kunnen u helpen uw situatie in perspectief te plaatsen en u de weg wijzen naar bevrediging.