Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

De kluizenaar - phantasmagoric theater tarot

De Kluizenaar, uit de Phantasmagoric Theater Tarot van Graham Cameron, zit in een meditatieve houding op een zwevende schijf omringd door vliegende vraagtekens. De gele en oranje tinten van de gewaden van de Kluizenaar en zijn stoel zijn reflecties van zijn nauwe bondgenoot, De Sterkte kaart. Ik krijg altijd het gevoel dat De Kluizenaar naar deze locatie is gevlogen vanuit zijn huis, dat hoog op de berg achter hem ligt. Onder hem bevindt zich een soort landingsplatform en hij zal afdalen zodra De Dwaas arriveert om zijn leiding en wijsheid te zoeken. Niet alleen heeft hij de juiste antwoorden, maar hij weet ook de juiste vragen te stellen.

Het getal van De Kluizenaar is Negen, zijn richting is het Noorden en zijn element is Aarde. Zijn zonneteken is Maagd en hij wordt beheerst door de planeet Mercurius. De eenzaamheid en rust van deze kaart biedt onze held, , een kans om te ontspannen en te mediteren over alles wat hij/zij heeft geleerd van de eerste acht gidsen tijdens hun avontuur door het leven. Dit is de gelegenheid om kracht op te doen door stilte om zich voor te bereiden op de volgende fase.

Graham Cameron zegt:

"Voor ons ligt een open podium, een landschap van nog niet in kaart gebracht terrein. Dit onbekende open land wordt bewoond door De Kluizenaar, die hier is om verlichting te zoeken. Het is belangrijk voor ieder van ons om stilte te ervaren en naar onze innerlijke stemmen te luisteren. Het Fantasmagorisch Theater is gesloten en we moeten leren deze waardevolle tijd te gebruiken om te groeien. De Kluizenaar brengt ons naar een nieuw ori├źntatiepunt, waardoor we dieper in onszelf kunnen kijken. Een tijd van meditatie is aangebroken. De Kluizenaar vertegenwoordigt een tijd van zelfonderzoek."

Wat staat er voor jouw toekomst in de kaarten? Klik hier voor een tarotlezing!

In haar boek The Secret Tarot zegt Jany Lyle het volgende over De Kluizenaar:

"De Kluizenaar, die symbool staat voor terugtrekking uit de wereld, is de laatste zorg voor het eerste keerpunt van de tarot, aangeduid door het Rad van Fortuin, Negen is ook het laatste gehele getal en vertegenwoordigt het hoogtepunt van een cyclus. De Kluizenaar, geregeerd door Maagd, teken van dienstbaarheid en eenzaamheid, is een wijze gids die wenkt - hem of haar leidend naar de innerlijke werelden die komen gaan."

In de rechtopstaande positie, betekent De Kluizenaar een behoefte aan: introspectie eenzaamheid, terugtrekking die innerlijke verandering teweegbrengt, discretie (dit is niet het moment om je gedachten, plannen of beslissingen met anderen te delen), intuïtie, en een wijze gids (vriend, leraar, therapeut, helderziende, of inspirerende vriend) die ondersteunend en positief is.

In omgekeerde positie vertegenwoordigt De Kluizenaar een behoefte om het rustiger aan te doen en de balans op te maken, een periode van stagnatie, moeite om contact te maken met anderen, gebrek aan communicatie, koppigheid, het negeren van wijze raad en/of het opvolgen van slecht advies. De Kluizenaar kan eenzaam zijn als hij omgekeerd is, maar dit is slechts een tijdelijke toestand.

Als ik deze kaart voor mezelf trek, begrijp ik dat het nodig is om het rustiger aan te doen en mezelf een pauze te gunnen van heftige activiteit. De antwoorden zullen komen als ik ze toelaat. In een relatie reading geeft De Kluizenaar een tijdelijke terugtrekking aan om opheldering en persoonlijk begrip te zoeken.

Wens je helderheid en gemoedsrust,Robyn

Over de auteur:

Opgegroeid in een familie die paranormale gaven waardeerde en aanmoedigde, heb ik het grootste deel van mijn leven kaarten gelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisbegeleider en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een persoonlijke lezing.