Wilt u met een medium of paragnost praten?

Kunnen helderzienden echt helpen bij het oplossen van misdaden?

"Je raadt nooit met wie ik laatst koffie heb gedronken," vertelde mijn collega, Lina, met een glimlach op haar gezicht.

Ik dacht even na. Mijn hint was: "Een man in een pak... niet echt een klant..."

Lina sprong in de lach. "Een rechercheur! Van de politie! Ze hebben nog niets kunnen vinden over deze laatste vermiste persoon en omdat zijn vrouw mij persoonlijk ziet, wilde hij het gewoon vragen."

Ze vertelde me dat ze het vreemd vond om voor deze vermiste jongen te lezen, maar dat ze graag wilde helpen als ze kon. Ze vertelde de rechercheur dat ze voor hem zou lezen en hem terug zou bellen.

"Wat heb je gezien?" vroeg ik.

"Ik zag een gebouw, vrij specifiek, en ik kreeg er geen goed gevoel over," zei ze. "Ik heb hem gewoon verteld wat ik zag, en dan gebruikt hij het of niet."

Hoewel ik nog nooit met de politie heb gewerkt - en Lina voor deze zaak ook niet - zijn er helderzienden die gespecialiseerd zijn in dit soort werk. Soms helpen ze, soms niet. Maar er zijn een paar beroemde zaken in de geschiedenis die zijn opgelost als gevolg van informatie verkregen van paragnosten.

Succesvolle zaken

Paula Brown/Phillippe Durant

Pa verdween na een avondje stappen met haar vrienden. Haar verloofde huurde de helderziende Phillippe Durant in, die voorwerpen zoals een kaart en een stukje haar van Paula gebruikte om een locatie te bepalen. Haar lichaam werd uiteindelijk slechts een kilometer verwijderd van de plek gevonden waar Durant de politie had opgedragen te zoeken.

Arthur Herbert/Noreen Renier

Arthur kwam om het leven bij een klein vliegtuigongeluk met drie anderen, maar het vliegtuig en de slachtoffers werden niet gevonden. Nadat de zoektocht was afgeblazen, huurde de zus van Herbert een helderziende detective in, Noreen Renier, die de exacte coördinaten van de crashplaats doorgaf. De politie erkende dat de hulp van Renier een cruciale rol heeft gespeeld.

Maria Scott/Debra Malone

Maria was een prostituee wier lichaam zeven jaar geleden werd ontdekt. maanden nadat ze verdween in de Australische wildernis. Ze was neergestoken. De politie had een verdachte, maar hij doodde zichzelf voordat hij kon worden ondervraagd. Vier jaar later werd helderziende Debra Malone door de politie ingeschakeld en leidde hen naar de plek waar Maria was vermoord. Ze vonden het wapen, en Malone zei ook dat ze de geest van de moordenaar voelde - voordat de politie bevestigde dat de moordenaar dood was.

Penny Serra/Pascarella Downey

Penny werd in 1974 vermoord. De politie raadpleegde uiteindelijk een helderziende, Pascarella Downey, toen ze op een dood spoor stuitten. Zij voorspelde dat de naam van de moordenaar met een 'E' zou beginnen, dat hij een monteur was en dat hij niet meteen zou worden opgepakt, maar dat 'bloed zijn ondergang zou zijn'. Zesentwintig jaar later werd een man genaamd Edward gearresteerd voor de moord op Serra en via DNA-onderzoek in verband gebracht met de misdaad. Hij was inderdaad een mecanicien geweest ten tijde van de moord.

Verloren meisje gevonden door Dorothy Allison

Toen een meisje verdween in New York, kon Allison de vader van het meisje een specifieke plaats beschrijven en er aan toevoegen dat ze zich in een moerassig gebied bevond. De vader ging op zoek en vond zijn dochter uiteindelijk op de plek die Alison had beschreven - in een olievat in een moeras. De helderziende voorspelde ook correct hoe ze stierf en door wiens handen, en de vriend van het meisje werd later gearresteerd voor de misdaad.

Meer succesverhalen zijn gepubliceerd in de loop der jaren, maar het is onmogelijk om te weten hoeveel zaken worden geholpen door paragnosten, omdat vaak een detective kan een psychische raadplegen off the record, net als Lina's deed. Als zij de informatie gebruiken en deze nuttig is, kan de paragnost al dan niet met de eer gaan strijken. Vaak zijn het familieleden die een beroep doen op de helderziende, en de politie kan dan kiezen of ze de informatie wil volgen.

Een exacte wetenschap?

Natuurlijk zijn veel helderzienden niet geïnteresseerd in het oplossen van misdaden. Immers, het werk van de wet handhaving is een grote dienst, maar brengt ook een enorme hoeveelheid verantwoordelijkheid. Helderziende voorspelling is geen exacte wetenschap, hoewel mensen - vooral degenen die betrokken zijn bij de pijn van een vermiste of overleden dierbare-mogen willen dat het te zijn.

Er zijn ook beroemde gevallen bekend van paragnosten die het bij het verkeerde eind hadden, en dit heeft geleid tot kritiek op het gebruik van paragnosten bij misdaadonderzoek. En omdat vaak vaag, symbolisch of onvolledig is, kan deze moeilijk te gebruiken zijn. Betekent dit dat paragnosten die zich geroepen voelen om de politie te helpen niet betrokken zouden moeten zijn? Absoluut niet! Het inschakelen van de vaardigheden van een gerenommeerde paragnost kan levensreddende informatie opleveren of op zijn minst helpen om families gerust te stellen. Bij een onderzoek is het onmogelijk om te weten welke kleine aanwijzing tot de oplossing van de zaak zal leiden.

Hoewel u hopelijk niet op zoek bent naar een vermiste dierbare, kunt u wel kleine mysteries in uw leven hebben waar u inzicht in zou willen krijgen, zoals wat er met een vermist huisdier is gebeurd, waarom een vriendschap is geëindigd of waarom een relatie niet is geslaagd. Adviseurs van Keen kunnen u helpen deze vragen te beantwoorden-waarom belt u niet vandaag?