Wilt u met een medium of paragnost praten?

Dromen over slangen en de symboliek erachter

Zoals bij dromen over spinnen, kunnen dromen over slangen een beetje beangstigend en verontrustend zijn, waardoor je je afvraagt wat betekent dromen over slangen? Om te beginnen moet je weten dat dit een veel voorkomend droomtype is dat vaak een persoon in het leven van de dromer vertegenwoordigt die giftig of "giftig" is. Aan de andere kant kan slangensymboliek in dromen ook een kwestie beschrijven die te maken heeft met gezondheid, genezing, of welzijn.

Omwille van de symbolische aard van dromen, is er geen eenvoudig antwoord op wat slangen vertegenwoordigen. De interpretatie zal variƫren afhankelijk van factoren zoals wat de slang in je droom deed en waar je op dit moment mee te maken hebt in je leven. Laten we de verschillende betekenissen achter het zien van een slang in je dromen eens nader bekijken.

Slangsymboliek in dromen

Overleg

Bij het overwegen van de betekenis achter de slang in je droom, zijn je gevoelens ten opzichte van slangen meestal van belang. Slangen worden vaak gezien als iets om bang voor te zijn. Dus als ze je de kriebels bezorgen als je wakker bent, is de kans groter dat ze in je droom ook iets negatiefs voorstellen. Maar als je een persoon bent die slangen charmant vindt, dan zouden ze ook in je droom kunnen verschijnen als symbool voor iets positiefs.

Soorten slangen

Je zou moeten overwegen om de betekenis achter de slang in je droom te onderzoeken is wat voor soort slang je zag. De manier waarop ze met hun prooi omgaan, kan een parallel vormen met wat ze in je droom betekenen. Een boa constrictor kan bijvoorbeeld staan voor een persoon of ding dat je niet loslaat en je belemmert in je vermogen om actie te ondernemen. Giftige slangen zoals de ratelslang, adder, of adder kunnen iets giftigs of kwaadaardigs voorstellen. Een cobra kan iemand zijn die je probeert te betoveren met zijn charmes, en de typische tuinslang is iets dat je misschien bang maakt maar volkomen ongevaarlijk is. Als de slang een baby is, dan onderschat je misschien een bedreiging waar je mee te maken hebt. Als de slang dood is of je doodt hem tijdens je droom, dan vertegenwoordigt hij een bedreiging die je hebt overwonnen.

Kleurensymboliek

Als je het type slang in je droom niet kunt bepalen, kan de kleur ook worden gebruikt om de betekenis achter de slang te interpreteren. In de natuur worden felle kleuren als rood en geel vaak gebruikt om aan te geven dat iets giftig of giftig is. Dromen over een rode of gele slang is waarschijnlijk een waarschuwingsteken dat u voorzichtig moet zijn en misschien wel helemaal weg moet blijven. Aan de andere kant kan een groene slang een teken zijn dat u niets te vrezen heeft.

Spirituele betekenis van slangen in dromen

Vrees

Wanneer u een slang in uw droom ziet, kan dit meer als een nachtmerrie aanvoelen. Het kan iets voorstellen waar je bang voor bent en waar je bang voor bent als je wakker bent. De slang kan ook iets zijn dat je bedreigend vindt, vooral als de slang je in je droom achtervolgt of bijt. In veel gevallen is de verschijning van de slang een teken dat het tijd is om eindelijk je angsten onder ogen te zien.

Verleiding

In het verhaal van de Hof van Eden verleidt de slang Eva met het verboden fruit. De slang in je droom zou een voorstelling kunnen zijn van een verleiding waar je mee worstelt. Of het kan een persoon zijn die je probeert te verleiden met iets.

Relaties

Hoewel slangen eigenlijk droog zijn en meestal vrij glad aanvoelen, wordt algemeen aangenomen dat ze slijmerig en walgelijk zijn. Hoewel het een mythe kan zijn, kan dit concept belangrijk zijn bij het interpreteren van de betekenis achter een slang in een droom. De slang kan iemand in je leven voorstellen die je slijmerig en onbetrouwbaar voorkomt.

Gezondheid

Hoewel het misschien verrassend lijkt, worden slangen vaak gebruikt in iconen die te maken hebben met geneeskunde en gezondheid. Hun verschijning op de Caduceus en de Staf van Asclepius kan worden teruggevoerd op verhalen uit de Griekse mythologie. Uw droom kan op deze bekende beeldspraak berusten om een slang te gebruiken om een arts of uw gezondheid voor te stellen.

Vernieuwing

Slangen verharen hun huid 2 tot 4 keer per jaar. De slang in je dromen kan staan voor een periode van vernieuwing in je leven. Er zou een nieuwe kans op je pad kunnen komen, of je zou een tijd van persoonlijke transformatie kunnen doormaken. Ook kan de slang staan voor je creatieve energie of je ambities om iets nieuws op te bouwen.

Wijsheid

Slangen staan in veel Aziatische en inheemse Amerikaanse culturen vaak voor wijsheid, vanwege hun vermogen om zich af te werpen en te vernieuwen. Dit betekent dat de slang in uw droom een teken kan zijn van goede dingen die komen gaan. Meer specifiek zult u waarschijnlijk de wijsheid vinden om een probleem op te lossen dat u de laatste tijd voor een uitdaging stelt.

Ontwaken

In sommige Oosterse culturen staat dromen over een slang voor "Kundalini", een spiritueel ontwaken. De slang zal je transformeren en je spirituele groei brengen. Je kunt ervoor kiezen het proces te omarmen of ervoor weg te lopen.

Lees meer over het ontcijferen van dromen en droom lezers

Van vliegen tot tot dromen over dieren zoals paarden, het kan een uitdaging zijn om de ware betekenis achter uw dromen te interpreteren. Met dat in gedachten, de beste manier om zin te maken van uw dromen is door het bereiken van een droom interpretatie paranormaal begaafde om de antwoorden die je nodig hebt te krijgen. Het is vaak moeilijk om de beelden en boodschappen in onze dromen zelf te decoderen. Een objectieve geest is nuttig, en een psychische kan contact opnemen met uw gids team of werken met engelen of andere gidsen om u te helpen zien de betekenis in uw nacht visioenen. Voor sommige mensen zijn dromen een van de belangrijkste manieren waarop hun onderbewuste en bovenbewuste geest met hen communiceren. Een helderziende kan u helpen bij het optimaal benutten van deze waardevolle bron. Voordat u gaat chatten met een spiritueel adviseur, moet u een beter begrip krijgen van wat u kunt verwachten van een droom interpretatie lezing, zodat u volledig voorbereid bent.