Wilt u met een medium of paragnost praten?

Laat de geest spreken: antwoorden vinden op ja of nee vragen met een pendel

Wanneer je een antwoord wilt op een ja of nee vraag, kunnen de genuanceerde lezingen van zowel Tarot als astrologie soms meer verwarring veroorzaken dan duidelijkheid scheppen. Voor die momenten waarop het raadplegen van de Tarot kaarten of een astrologische horoscoop niet geschikt zijn voor uw situatie, kunt u het gebruik van een pendel overwegen. Dit eenvoudige hulpmiddel, meestal gemaakt van een kristal of een ander energiegevend materiaal, kan bij juist gebruik geweldig advies geven.

Hoe werkt een pendel?

Pendels worden al eeuwenlang gebruikt om de energie van het goddelijke of je hogere zelf te kanaliseren naar een voorwerp dat duidelijke antwoorden kan geven op ja/nee-vragen. Ze zijn gemaakt van een breed scala aan materialen en kunnen door jezelf of door een ander worden gebruikt om leiding van allerlei aard te geven - ze zijn zelfs gebruikt.

De eenvoudigste pendels zijn een kristal of een ander voorwerp aan het eind van een draad of metalen ketting. Weet u nog dat u op de lagere school een naald met een draad boven de handpalm van uw vriendin liet bungelen om te bepalen hoeveel en wat voor kinderen ze zou krijgen? Een pendel hoeft alleen maar een hangend voorwerp te zijn dat met enig gemak kan slingeren en bewegen.

Sceptici zeggen dat een pendel werkt om je de antwoorden te geven die je wilt (in plaats van het ware antwoord) door de beweging van de kleine spiertjes in je vingers. Hoewel het kan zijn dat de pendel reageert op onbewuste bewegingen van de vingers, kan ik beamen dat ik niet altijd het gewenste antwoord op een vraag krijg! Ik geloof dat de pendel toegang heeft tot ons onderbewustzijn, of hogere zelf. Als je een spirit guide hebt waarmee je werkt, kun je die gids vragen antwoorden te geven via de pendel.

De kwaliteit waarmee we de pendel gebruiken, de manier waarop we hem verzorgen, en de materialen waarvan hij is gemaakt, dragen allemaal bij aan zijn bruikbaarheid en de kwaliteit van de antwoorden die hij geeft.

Hoe kies je een pendel

Toen ik op school zat om healer te worden, werd ons aangeraden pendels van berkenbast te nemen, omdat dit het beste materiaal was om neutrale of heldere energie te geleiden. De mijne is een stukje fijn gedraaid hout van ongeveer twee centimeter lang, heel licht en opgehangen aan een draad. Anderen gebruiken graag pendels gemaakt met kristallen, zoals amethist of lapis, die nuttig zijn voor waarzeggerij of spiritueel werk. Gebruik uiteindelijk wat je aanspreekt - misschien wil je zelfs je eigen pendel maken.

Verzorging van je pendel is vergelijkbaar met de verzorging van je kristallen of Tarotkaarten. Bewaar hem op een heilige plek, zoals je altaar of een speciale doos. Ik bewaar de mijne in een stoffen zak op mijn altaar. Ik hou hem graag vast en omring hem met rozen en wit licht elke keer dat ik hem gebruik, voordat ik vragen stel.

Het kan nodig zijn om je pendel van tijd tot tijd te zuiveren, vooral als je hem voor het eerst hebt. Mediteer of bid met je pendel en reinig hem door hem onder een volle maan te leggen, in zout water te baden (de zee is het beste, als je in de buurt van de kust woont!) of door hem met essentiële oliën te zalven. Zoals altijd zijn de krachtigste rituelen diegene die je zelf bedenkt.

Hoe gebruik je je pendel

Het werken met de pendel is eenvoudig, maar het is handig om je eigen systeem van antwoorden op te zetten. Ik doe dit eigenlijk elke sessie, door mijn pendel in een stilstaande positie te houden en hem dan te vragen om me "ja", "nee" en "onduidelijk op dit moment" te laten zien. Je zult zien dat de pendel duidelijk in verschillende richtingen zal zwaaien om de verschillende antwoorden aan te duiden.

Sommigen vinden het prettig om een bord te gebruiken met antwoorden erop geschreven: ja, nee, misschien, antwoord niet beschikbaar. Ze versieren het bord met afbeeldingen die hen aanspreken en laten de pendel naar het antwoord zwaaien.

Ik adviseer cliënten om de pendel niet te gebruiken als ze emotioneel van streek zijn, alcohol/drugs gebruiken, of om herhaaldelijk dezelfde vraag te stellen tot ze het antwoord krijgen dat ze willen. Dit zijn dezelfde richtlijnen die ik gebruik voor het lezen van Tarot kaarten. U zult geen accurate hulp krijgen als u niet

Beginnende gebruikers zouden de pendel niet moeten gebruiken voor vragen als: "Moet ik van mijn man scheiden?" Naarmate je een betere relatie krijgt met je pendel en begrijpt hoe hij werkt, kun je steeds belangrijkere vragen stellen. Ik raad nooit aan een pendel te gebruiken voor gezondheidsgerelateerde zaken, behalve voor advies over voedingsmiddelen of vitaminesupplementen.

Begin een sessie met aarding, gebed of meditatie. Denk na over je vraag en vraag of de antwoorden voor het hoogste goed van allen zijn. Je kunt elke ja/nee vraag stellen, of je kunt je pendel je laten leiden naar een juiste keuze uit een selectie van objecten.

Als ik bijvoorbeeld probeer te beslissen over een vakantie uit drie of vier ideeën, schrijf ik ze allemaal op een stuk papier en vraag dan mijn pendel om aan te geven welke op dit moment het beste voor me zou zijn. Het antwoord zal een duidelijke zwaai naar een specifieke keuze zijn.

Sommige mensen gebruiken pendels om meer dringende vragen te stellen. De meest voorkomende is het stellen van vragen over relaties. Ik adviseer mijn cliënten hiermee te wachten tot ze in een zeer neutrale ruimte zijn. Vaak is dit het moment waarop ze een sessie boeken zodat ik de pendel voor hen kan gebruiken. De cliënt geeft mij toestemming om zijn hogere zelf of gids via mij te laten spreken. Werken met een practitioner kan meer opleveren objectiviteit.

Soms zijn de antwoorden die onze pendel geeft niet duidelijk voor ons. Ik kijk dan naar astrologische transits of werk met Tarot om dieper te graven. Heel soms weigert mijn pendel te bewegen en dan weet ik dat de vraag te ingewikkeld is, niet duidelijk is geformuleerd of dat er op dit moment gewoon geen informatie voor mij is.

Het gebruik van een pendel is een kunst, net als elke andere waarzeggerijmethode. Hoe meer u werkt aan uw intuïtie in het algemeen, hoe groter uw vaardigheden zullen zijn met uw pendel. Wees niet bang om het te gebruiken voor kleine dingen zoals het vinden van verloren voorwerpen of het kiezen van de beste kleur voor de slaapkamerverf. Maar we hoeven er natuurlijk niet voor elke beslissing afhankelijk van te worden. Gebruik uw gezond verstand!

Als u vragen hebt waarbij u meer objectiviteit nodig hebt, of als u antwoorden blijft krijgen die u niet begrijpt, aarzel dan niet om een Keen-adviseur te bellen voor hulp.