Wilt u met een medium of paragnost praten?

De betekenissen van i ching

Is het lot een aaneenschakeling van onbestuurbare gebeurtenissen die gewoon willekeurig zijn, en geen bijzondere rijm of reden hebben? Of is ons universum helemaal niet willekeurig? Misschien is zelfs het kleinste voorval - een gebroken twijgje, een sleutelbos, een gat in de trui die je wilde aantrekken en op het laatste moment een andere outfit - het resultaat van de invloed van een of andere hogere macht.

Degenen die het eerste geloof aanhangen, hechten wellicht geen geloof aan de grotere krachten die ons menselijk lot bepalen. Maar degenen die de tweede opvatting aanhangen, zijn vaak liefhebbers van iets dat bekend staat als "cleromantie", een omnibuscategorie voor verschillende klassieke methoden van paranormale voorspelling waarbij gebruik wordt gemaakt van het werpen van loten en het interpreteren van de boodschappen die daaruit voortkomen. Wanneer bijvoorbeeld een pak tarotkaarten wordt geschud, kan de volgorde waarin de kaarten in een lezing verschijnen niet vooraf worden bepaald, maar wordt deze beïnvloed door de emoties en energieën van zowel de aanvrager als de persoon die de kaarten interpreteert. Evenzo worden bij het raadplegen van Noorse runen de stenen gegoten en valt de reading op zijn plaats door de aantrekkingskracht van de zwaartekracht en de psychische emanaties van de betrokken mensen.

Vind uw helderheid met een psychische reading. Klik hier om te beginnen.

Een korte geschiedenis van I Ching

De I Ching, of het Chinese "Boek der Veranderingen" is een van de oudste methodes van cleromantie en gaat volgens sommige geleerden terug tot de 10e eeuw voor Christus, hoewel de huidige vorm het meest wordt geassocieerd met het bewind van Koning Xuan van Zhou, dat duurde van 827 tot 782 v. Chr. bedoeld voor gebruik als een handleiding voor waarzeggerij, de I Ching was gebaseerd op een nog eerdere tekst, "De veranderingen van Zhou," of Zhou yi, waarvoor de letterlijke vertaling "veranderingen. "

De I Tjing bestaat uit een reeks hexagrammen, die elk zes lijnen bevatten, gebroken en ongebroken, die verschillende combinaties van yin en yang vertegenwoordigen, en verschijnen in 64 unieke configuraties. De betekenis van deze hexagrammen omvat meer dan alleen waarzeggerij, en bestaat uit de verzamelde wijsheid van Chinese kunst, muziek, krijgskunst, geneeskunde, wiskunde, astronomie, filosofie, en zelfs militaire strategie.

De definitie van de hexagrammen wordt toegeschreven aan drie wijzen: de beroemde geleerde en filosoof; de legendarische mythologische keizer en held van de oude Chinese cultuur, (die zou zijn geboren met het hoofd van een man en het lichaam van een slang) en koning Wen van Zhou, stichter van de Zhou-dynastie, die volgens de legende de I Ching-configuratie bedacht die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt terwijl hij gevangen zat in de gevangenis van een rivaliserende potentaat, koning Shāng Zhòu Wáng.

Hoe deI Tjing

Om inzicht te krijgen in een actuele kwestie en de mogelijke uitkomst in de toekomst, moet men zich concentreren op de vraag in kwestie terwijl men munten werpt, die vervolgens worden geïnterpreteerd via de corresponderende karakters van deI Tjing.

In de oudheid wierpen lezers, om de I Tjing te goddelijken, een verzameling van 50 duizendbladstelen, en interpreteerden de betekenissen uit de manier waarop ze vielen. Tegenwoordig gebruiken de meeste beoefenaars van I Tjing gewoon drie gelijke munten om hexagrammen te genereren. Aangezien het hexagram zes lijnen heeft, worden de munten zes keer geworpen. De eerste worp stelt de onderste lijn van het hexagram voor, en elke opeenvolgende worp bouwt op naar de top. De verschillende combinaties van kop en munt staan voor gebroken of ononderbroken lijnen:

Drie koppen is een ononderbroken lijn die een cirkel doorsnijdt, numeriek voorgesteld door het getal 9

Twee koppen, één staart is een onderbroken lijn, numeriek voorgesteld door het getal 8

Een kop, twee munt is een ononderbroken lijn, weergegeven door het getal 7

Three Tails is een ononderbroken lijn, doorsneden door een "X", weergegeven door het getal 6

Na de munten zes keer te hebben geworpen, is het hexagram compleet en vertegenwoordigt het de huidige stand van zaken van de querent. Om een hexagram te maken dat de toekomst voorspelt, moet elke lijn in het huidige hexagram worden getransformeerd in zijn tegengestelde betekenis (een ononderbroken lijn wordt een onderbroken lijn; een onderbroken lijn wordt een ononderbroken lijn; een lijn met een cirkel wordt een lijn met een X, en een lijn met een X wordt een lijn met een cirkel).

Met uw huidige en toekomstige hexagrammen in de hand, kunt u nu eenvoudig de I Ching raadplegen om te leren welke invloeden de uiteindelijke uitkomst van uw vraag zullen beïnvloeden. Zoals de tarot, is de I Ching veranderlijk, en biedt een voorspelde uitkomst op basis van het pad dat u nemen op dit moment. Omdat mensen een vrije wil hebben, hebben we de mogelijkheid om bepaalde aspecten van ons lot te veranderen door ongezonde invloeden te herkennen en de dingen te veranderen die we kunnen veranderen om onze eigen acties te verbeteren, evenals de energie om ons heen.

Of je nu de wijsheid van de I Tjing, Runes, of Tarot verkiest, er is geen reden om in het duister te tasten wanneer een KEEN-adviseur licht kan werpen op je meest intieme vragen.