Wilt u met een medium of paragnost praten?

Maak een helderziende connectie met je spirituele gids

Gidsen van geesten zijn precies dat. Zielen uit het spirituele vlak die mensen begeleiden naar een beter leven en een beter zelf, met als uiteindelijk doel een groter spiritueel bewustzijn. Deze wezens werken op een hogere frequentie dan het normale, fysieke, menselijke niveau van bestaan. Zij zijn onze leraren en soms onze beschermers. Zij waken over ons en beschermen ons terwijl wij ons door dit aardse vlak bewegen in onze levenslange zoektocht naar begrip en ontwaken.

Was het maar gemakkelijker om een directe verbinding te maken met onze spirituele gidsen! Sommige mensen zijn begaafd als helderzienden of mediums en kunnen gemakkelijk contact maken met hun gidsen uit de geestenwereld. Maar de meesten van ons hebben deze vaardigheid nooit in zichzelf ontdekt, of als we er ooit over beschikten, misschien als kind, hebben we het lang begraven onder lagen van logica, praktisch denken en ongeloof in alles wat verder gaat dan wat we met onze vijf zintuigen kunnen waarnemen.

Maar er zit waarheid in het "zesde zintuig". Een buitenzintuiglijke waarneming die verder gaat dan de rede, verder dan de menselijke zintuigen van geluid, reuk, smaak, zicht of tast. En als je afstemt op je eigen zesde zintuig en op zijn wijsheid vertrouwt, kun je zijn kracht vergroten, samen met je eigen vermogen om die kracht aan te boren. Dit zijn de eerste stappen naar het maken van een psychische verbinding met je eigen spirituele gids of gidsen. Ja, het is mogelijk dat je meerdere gidsen hebt die geïnteresseerd zijn in je fysieke en spiritueel welzijn!

Als je in contact wilt komen met je spirituele gids, moet je eerst je algemene paranormale bewustzijn vergroten. Op het meest basale niveau betekent dit simpelweg dat je je instincten moet leren vertrouwen. Luister naar je eigen innerlijke stem en luister naar zijn wijsheid. Wanneer je een sterk gevoel hebt over een bepaalde persoon, keuze of situatie, heb dan vertrouwen in dat gevoel en laat het je leiden. Hoe vaker je dit doet, hoe sterker, zekerder en scherper je instincten zullen worden. Dat zal op zijn beurt een pad creëren naar meer paranormale energie en bewustzijn in het algemeen.

Als je die paranormale basis eenmaal hebt gelegd, ben je klaar om te beginnen met het contact maken met je spirituele gids. Je maakt het gemakkelijkst contact als je ontspannen, comfortabel en open bent, dus zoek een rustig, privé-tijdstip en -plaats op waar je niet afgeleid wordt. Maak het je gemakkelijk, haal een paar keer diep adem, en maak je geest leeg. Als je een favoriete meditatie hebt, kun je die gebruiken om jezelf te centreren, of gewoon diep ademhalen en je spieren ontspannen.

Als je er klaar voor bent, kun je je spirituele gids begroeten, in gedachten of hardop. In het begin voelt dit misschien gek, alsof je hallo zegt tegen een schijnbaar lege kamer. Maar na verloop van tijd, als je band met je gids sterker wordt, zul je er niets meer van denken. Wees echter geduldig met jezelf als je voor het eerst begint met het leggen van een psychische verbinding met je spirituele gids. Als je je dom voelt, is het oké om te giechelen en het is ook oké om het later nog eens te proberen als het moment gewoon niet goed voelt.

Snel of later zul je de aanwezigheid van je spirituele gids beginnen te voelen. Sommige mensen voelen de aanwezigheid van hun gids zelfs fysiek, door een aanraking op het hoofd of de wang, een luchtverplaatsing, of een warm, energiek gebrom. Wanneer je de aanwezigheid van je gids voelt, spreek dan je gevoel van welkom en dankbaarheid uit. Zelfs als dit de eerste keer is dat je contact maakt met je spirituele gids, is dit een geliefde en vertrouwde vriend die al langer aan je zijde staat dan je beseft.

Voor sommige mensen is het contact maken met hun spirituele gids vergelijkbaar met een meditatie: Ze stellen een vraag, hardop of in gedachten, en wachten dan op een antwoord. Anderen proberen het automatisch schrijven, het onbewust schrijven waarbij de stem of boodschap van een geest door de schrijver heen op de pagina stroomt. Elk van deze methodes vereist geduld en openheid, en ze vergen allemaal oefening. Laat eventuele frustratie over het feit dat je niet snel of duidelijk genoeg contact maakt met je spirituele gids los, en blijf het gewoon proberen. Boven alles, blijf open en vertrouwend. Vertrouw erop dat je spiritgids aanwezig is en vertrouw erop dat je de leiding duidelijk kunt horen en ontvangen.

Wanneer een gedachte of boodschap zich aan je voordoet, wijs die dan niet af, ook al komt die onverwacht of is die niet erg logisch. Zelfs als u op zoek bent naar informatie van je spirituele gids over een bepaalde vraag of situatie, kan je gids iets heel anders hebben om je over te informeren of te waarschuwen. Laat alle gedachten of informatie die bij je opkomt op je inwerken. Beter nog, schrijf het op, zodat je er later naar kunt verwijzen. Misschien ontdek je dat een boodschap die op dit moment geen betekenis voor je heeft, in de toekomst wel zin heeft.

Op den duur leer je misschien zelfs de naam van je spirituele gids kennen, samen met specifieke informatie over waarom deze gids ervoor heeft gekozen om over je te waken en je te beschermen. Je hebt een bepaald pad en een bepaalde bestemming, en je geestengids is er om je op dat pad te helpen. Houd in gedachten dat je gids indirecte manieren kan hebben om met je te communiceren tijdens je dagelijkse leven. Let op "toevalligheden" of synchroniciteiten die zich op schijnbaar willekeurige momenten voordoen. Dit zijn waarschijnlijk boodschappen van je gids, die je ogen probeert te openen voor de wijsheid.

Gerelateerde artikelen