Informatie nodig of uw partner of relatie?

Verpesten huisdieren je relatie?

Wel, je hebt eindelijk een goede vent ontmoet, en er is een grote kans dat dit de ware is. Maar omdat je geen andere man in je leven hebt, wil dat niet zeggen dat je geen andere belangrijke man hebt. Je kat, hond, hamster, gerbil, parkiet, chimpansee of zelfs je goudvis zijn misschien iets meer in je leven verankerd dan je beseft.

Als je plotseling een gebrek aan communicatie, interesse in de relatie of interesse in het bezoeken van je huis opmerkt, moet je misschien eens nadenken over de manieren waarop je huisdier bij je leven betrokken is en welke veranderingen misschien nodig zijn om ruimte te maken voor een goede man.

Je hoeft je huisdier niet weg te doen alleen omdat je nieuwe partner niet blij is met je niet-menselijke huisgenoot. En alleen omdat je huisdier een probleem heeft met je nieuwe geliefde, is er geen reden om single te blijven. Er zijn ook genoeg geweldige mannen in de wereld die gelukkige en toegewijde huisdiereigenaren zijn en als het nieuw voor je is om een dier aan een relatie te koppelen, zijn er manieren waarop jij, je partner en je dierenvriend zich kunnen aanpassen.

THE UNFAMILIAR

Veel mensen zijn niet opgegroeid met een huisdier. Uw nieuwe vriend moet zich niet alleen aanpassen aan een nieuwe persoon in zijn leven, maar kan ook dubbel gestrest raken doordat hij de do's en don'ts van het leven met een huisdier moet leren.

Veel eigenaren van huisdieren kunnen niet begrijpen dat sommige mensen niet opgroeien met huisdieren. Het kan zijn dat u uw nieuwe partner moet trainen in enkele van de eenvoudigste dingen die u als vanzelfsprekend beschouwt. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat uw huisdier het huis verlaat, zult u de deur in de gaten moeten houden totdat uw partner hieraan gewend is.

ALLERGIEËN

Een mogelijke deal-breker is als een van u geen huisdiermens is vanwege allergieën. Veel huisdiereigenaren ontkennen deze aandoening, maar voor mensen die aan een allergie lijden, is het een reëel probleem. Sommige huisdiereigenaren zullen volhouden dat de allergieën overdreven of psychosomatisch zijn.

Uw nieuwe partner kan een medische aandoening hebben die een langdurig verblijf in een afgesloten ruimte met een huisdier feitelijk onmogelijk maakt. Een oplossing hiervoor is om uw tijd samen te besteden buiten de leefruimte van het huisdier, en als u in de toekomst voor huisdieren kiest, overweeg dan om buitenhuisdieren te nemen.

THE HATER

Als uw nieuwe liefdesinteresse openlijk minachting voor dieren uitspreekt nadat duidelijk is geworden dat u een huisdierbezitter bent, klopt er iets niet. Er kan sprake zijn van jaloezie op je huisdier, maar het is onaanvaardbaar gedrag, wat de oorzaak ook is, en moet worden aangepakt. Het is belangrijk dat u opkomt voor uw recht om uw relatie met uw huisdier in stand te houden. Een minnaar die eist dat u kiest tussen hem en uw huisdier is geen minnaar; hij is een verliezer.

TIJDBEHEER

Wanneer u alleenstaand bent, is het gemakkelijk om uw huisdier veel aandacht te geven. Uw dagelijkse rituelen kunnen in feite worden opgebouwd rond wat het beste is voor uw huisdier. Als u een relatie heeft, moet u misschien dingen veranderen, zoals uitlaten, verzorging en voedertijden.

Pets reageren niet goed op drastische, plotselinge veranderingen, maar ze kunnen zich wel aanpassen. Veel huisdiereigenaren willen dat de wereld draait om wat hen uitkomt en gebruiken hun huisdier als excuus. Zorg voor evenwicht tussen wat het beste is voor uw huisdier en uw relatie, en maak uw liefdesleven niet ondergeschikt aan wat uw huisdier gewend is geraakt.

Het samenbrengen van huisdieren

Veel stellen adopteren huisdieren nadat de relatie al lang is opgebouwd en bekrachtigd. Het eerste dat moet worden opgelost is of het huisdier onder de verantwoordelijkheid van één of beide partners moet vallen. Als u beiden verantwoordelijk bent, moet worden bekeken wie het voer en de rekeningen van de dierenarts gaat betalen en wie de kleine dingen gaat regelen, zoals wie van u opruimt na "ongelukjes" en welk deel van het huis of de tuin voor het huisdier verboden terrein is.

De fundamentele discussie moet gaan over waarom u op dit specifieke moment een huisdier wilt. Misschien wil je man wel een hond als jullie gaan samenwonen in een huis met een mooie tuin. Maar als u over een paar jaar wilt verhuizen naar een loft in de stad, moet er ook worden besproken of uw nieuwe huisdier een huishond zal zijn. En zo ja, waarom dan nu een huisdier nemen in plaats van over twee jaar? subtiele wens om een huisdier te hebben als een emotioneel substituut. Een huisdier moet alleen in uw partnerschap of gezin komen als u klaar bent om de verantwoordelijkheid op u te nemen. Iedereen kan genieten van de liefde van een huisdier en de vele opwindende aspecten van het ontwikkelen van een relatie gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde. Het is niet per se iets gezonds als de belangrijkste reden om deze dingen te willen is als vervanging voor iets dat ontbreekt in uw menselijke relaties.

COMMUNICATIE

Een partner moet weten dat de primaire relatie in elk van jullie levens met elkaar is. Mannen en vrouwen die een ondergeschikte rol innemen ten opzichte van een dier, zullen het veel gemakkelijker hebben om hun gedrag te rationaliseren dat schadelijk is voor het partnerschap, of het nu gaat om laat alleen wegblijven of zelfs het hebben van een affaire. Een minnaar heeft aandacht en genegenheid nodig en zal uiteindelijk een tweederangs status kwalijk nemen.

We gaan allemaal een relatie aan om geliefd te worden als het primaire object van de genegenheid van een ander. Een minnaar mag niet worden genegeerd ten gunste van een dier. Mensen die hun huisdieren gebruiken als barrières voor intimiteit, betalen onvermijdelijk de prijs voor eenzaamheid en het ontbreken van een sociaal leven. Als je je huisdier boven een partner stelt, moet je niet verbaasd zijn als je minnaar jullie twee alleen laat om te beslissen wie echt de riem vasthoudt.

Als je wordt gevraagd of je huisdier belangrijker is dan hij, moet je vriend of echtgenoot zo zelfverzekerd zijn in zijn plaats in uw wereld dat hij eigenlijk kan grappen dat uw huisdier is nummer een. Dit is het beste teken dat er geen huisdierproblemen in de weg staan van ware liefde: hij voelt zich veilig genoeg om jouw liefde voor een huisdier te omarmen; dit niveau van liefde en acceptatie geeft aan dat je een solide levenspartner hebt gevonden.

Gerelateerde artikelen