Informatie nodig of uw partner of relatie?

De slechte jongen voorbij: 5 redenen waarom je met de verkeerde mannen uitgaat... en wat je kunt doen om te stoppen

Er is een oud gezegde dat luidt: "Je moet veel kikkers kussen voor je een prins vindt," maar hoe waar dat ook mag zijn, kikkers zijn eigenlijk een stapje boven de slangen waarmee sommige vrouwen gewoonlijk uitgaan. Hoewel de "bad boy" mystiek stevig is verankerd in de populaire cultuur, in het echte leven, zelden slechte mannen zijn voor een goede vriend of echtgenoot materiaal. En toch blijven vrouwen de "outlaw lover" najagen, ook al is dat verre van in hun eigen belang. Als je vastzit in "het reptielengebied", is de kans groot dat er een onderliggende verklaring is voor waarom de mannen tot wie je je aangetrokken voelt minder dan stellaire romantische keuzes zijn. Klinkt één van deze redenen je bekend in de oren?

Je denkt dat je "een betere man van hem kunt maken"

Hoe je jezelf ook voorstelt in deze relatie - romantische heldin, artistieke muze, redder van verloren zielen - je gaat een dergelijke relatie aan vanuit de overtuiging dat er iets mis is of ontbreekt aan je geliefde. Je plan is om hem te repareren, hem te hervormen, of hem te vormen tot de man die hij werkelijk bedoeld is te zijn. (In dit "omgekeerde Pygmalion" scenario, ben jij professor Higgins en je minnaar Eliza Doolittle). Maar als je man niet vanaf het begin meewerkt aan je make-over, zet je jezelf en de relatie op het verkeerde been.

Het is waar, sommige mannen worden maar over het algemeen willen mannen niet gezien worden als kneedbare kleiklompen die een vrouw naar haar hand kan zetten. En het is moeilijk ze dat kwalijk te nemen. De behoefte hebben om een betere man van hem te maken impliceert het geloof dat je beter bent dan hem om mee te beginnen. Als de schoen aan de andere kant van de lijn zou liggen, zou je het dan niet kwalijk nemen als iemand dacht dat je "gerepareerd" moest worden?

Wat kun je doen?

Iemand helpen zijn of haar ware potentieel te realiseren is misschien een bewonderenswaardig streven, maar als je iemand echt op dit pad wilt begeleiden, kun je het misschien beter buiten de context van je persoonlijke relaties houden en je talenten en instincten ergens anders toepassen. Doe vrijwilligerswerk in een opleidingscentrum voor volwassenen. Word een leraar. Zoek een manier om je instinct om goed te doen te kanaliseren waar het echt nodig zal zijn. Ga op zoek naar een man die je kunt zien als een partner in plaats van als een project, en je hebt veel meer kans op geluk op de lange termijn.

Je herhaalt de geschiedenis met het doel die te veranderen

Zijn jullie opgegroeid in een sfeer van misbruik of verwaarlozing? Was uw vader koud of overdreven kritisch? Zijn uw ouders gescheiden, maar wist u zeker dat ze het hadden kunnen en moeten bijleggen? Probeerde uw moeder het u altijd naar de zin te maken, maar kwam ze altijd tekort, niet door een gebrek aan inspanning van haar kant, maar omdat de man met wie ze getrouwd was onrealistische verwachtingen had? In de meeste vrouwen bestaat de behoefte om de teleurstellende omgeving waarin ze zijn opgegroeid te herscheppen om dingen recht te zetten.

Maar helaas, door te proberen een kwetsuur te helen die in het verleden heeft plaatsgevonden, herscheppen deze vrouwen deze alleen in het heden. Het herbeleven van een reeks omstandigheden is geen garantie dat je beter toegerust zult zijn om succes te boeken dan je ouders, vooral niet in een situatie waarin vaak geen win-win situatie bestaat. Koude, verwaarlozende, mishandelende mannen zullen niet warm, toeschietelijk en aardig worden. Dat zit niet in hun aard.

Wat kun je doen?

Onderken je verleden. Begrijp waar u vandaan komt en hoe u bent geworden tot de persoon die u bent. Vergeef en laat het los. Ja, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar in plaats van te proberen iets te repareren waar je absoluut geen invloed op had, kun je beter proberen iets op te bouwen dat sterk en gezond is en waarin beide partners evenveel te zeggen hebben.

Je gelooft stiekem dat je het niet verdient om gelukkig te zijn

Overal waar je kijkt zie je andere vrouwen die een productief leven leiden. Ze zijn getrouwd met geweldige mannen, hebben de kinderen die ze altijd al wilden en leven hun dromen na. Jij daarentegen zit vast in een uitzichtloze relatie of bent alleen... alweer.

Maar je gebrek aan een bevredigend liefdesleven verbaast je niet, omdat je gelooft dat elke man die een fatsoenlijke echtgenoot of vriend zou kunnen zijn, het beter kan dan jij. Als u uitgaat, zijn het meestal mannen die anderen als losers beschouwen, maar dat komt omdat je denkt dat dit het beste is wat je kunt doen, of omdat je in het verleden iets hebt gedaan waardoor je volgens jou ongewenst bent of echte liefde onwaardig.

Wat kun je doen?

Het korte antwoord is dat je advies moet inwinnen om de bron van je gebrek aan eigenwaarde te ontdekken en dit te helen. Houden van en bemind worden door iemand is geen vanzelfsprekendheid in ieders leven, maar jezelf als onverdienstelijk beschouwen is iets dat je met hulp waarschijnlijk kunt overwinnen, en van jezelf houden is de eerste stap om van iemand te kunnen houden en door iemand bemind te kunnen worden.

Je "redt" het met iemand

Dating on the rebound kan je in allerlei verwikkelingen brengen, en je romantische radar kan een flinke klap krijgen, vooral als jij degene bent die is gedumpt. Maar al te vaak, in een poging om een ex te laten zien wat ze missen, storten vrouwen zich in ongezonde relaties die veel gemakkelijker zijn om in te stappen dan om uit te stappen. Maar "Ik zal het hem laten zien!" is geen gezonde reden om een volgende relatie aan te gaan.

Wat kun je doen?

Wanneer een relatie eindigt, is dat in veel opzichten als een sterfgeval. Gun uzelf de tijd om over het verlies te rouwen. Geef jezelf de ruimte. Als iemand je heeft gedumpt, kun je je tijd verdoen met wraak te nemen of hem terug te krijgen, of je kunt proberen te leren van je ervaring. Door je ex te vergeven, jezelf te vergeven, en het los te laten, maak je van jezelf een betere... kandidaat voor de volgende liefde die voorbij komt.

Je bent in ontkenning

Wat bedoel je met mijn man/vriendje/geliefde is niet goed genoeg voor mij? Oké, hij heeft me een paar keer bedrogen, en hij kan geen baan behouden. Misschien drinkt hij een beetje te veel en heeft hij me een paar keer geslagen, maar hij staat zo onder stress dat hij er niets aan kan doen... Echt, het is zo'n goede man!

Maken je vrienden, familie en collega's zich constant zorgen over je welzijn en laten ze doorschemeren dat er iets niet in orde is in je relatie of zeggen ze gewoon ronduit dat je partner slecht nieuws is? Je zou kunnen rationaliseren dat ze gewoon jaloers op je, of dat ze gewoon niet begrijpen uw situatie, maar als je merkt dat je herhaaldelijk te moeten uitleggen zijn slechte gedrag, is het waarschijnlijk dat er ten minste een kern van waarheid in wat ze zeggen. Mannen die een vrouw bedriegen, slaan of op een andere manier mishandelen, zijn helemaal geen goede mannen, en geen enkele hoopvolle gedachte van jouw kant zal van een varkensoor een zijden tasje maken.

Wat kun je doen?

In alle eerlijkheid, dit is een lastige. Als één persoon je vertelt dat je man niet in orde is, moet je je oordeel zeker voor je houden, maar als iedereen die van je houdt en om je geeft in koor zijn bezorgdheid uitspreekt, is het tijd om wakker te worden en aan de koffie te ruiken. Misschien zit je, naast ontkenning, vast in een van de de andere scenario's hierboven: Je probeert een oude kwetsuur te helen, of je denkt gewoon niet dat je een geweldige man waard bent. Wat het geval ook is, je moet leren om je emotionele en fysieke gezondheid en veiligheid op de eerste plaats te zetten. Als je eenmaal de waarheid toegeeft en je bent niet in staat om uit een gewelddadige relatie te komen, zul je in een veel betere gemoedstoestand zijn om de hulp te vragen die je nodig hebt om jezelf te bevrijden.

Als een van deze situaties klinkt als je huidige relatie, is het waarschijnlijk tijd om eruit te stappen. Neem geen genoegen met een slechte relatie met de verkeerde persoon - weet dat je meer waard bent, en dat je alleen door jezelf uit je huidige situatie te halen jezelf kunt openstellen voor alle mogelijkheden in het leven.

Zit je vast in een cyclus van onvervullende en ongezonde relaties? Laat een liefdesadviseur van KEEN je helpen de weg te vinden naar een meer bevredigende romance.