Informatie nodig of uw partner of relatie?

"mijn ouders haten mijn vriendje!" omgaan met mam en pap's liefdes advies

Moeder weet het het beste- toch? Als je verkering hebt, zullen moeders, vaders en onofficiële ouderlijke figuren je bestoken met ongevraagd advies en vragen die grenzen aan nieuwsgierigheid. Soms voelt het alsof ze je relatie helemaal afkeuren, waardoor je je veroordeeld en niet gesteund voelt. Andere keren voelen de normen van je ouders gewoon irrelevant of ouderwets aan. Zijn er momenten dat je naar de zorgen van je ouders over de liefde moet luisteren>?

Onafhankelijkheid betekent onenigheid

Ergens tussen het uitdagen van je ouders bij elke gelegenheid om ze tegen te spreken en het exact volgen van hun voetstappen ligt een oprecht, oprecht pad. Maar als je trouw blijft aan jezelf, is de kans groot dat je iets doet dat niet aan het ideaal van je ouders voldoet. Misschien neem je een baan die minder stabiel is of minder betaalt dan zij wilden, of verhuis je ver van huis. Uiteindelijk ben jij de enige die elke ochtend wakker moet worden en moet leven, en als je al je beslissingen baseert op het optimaliseren van de opscheppingsrechten van je moeder, dan ben je niet tevreden.

Wanneer het op relaties aankomt, wordt de mening van je ouders over romantiek bepaald door hun ervaringen uit het verleden - inclusief de bagage van gebroken harten en boodschappen die ze uit hun opvoeding hebben meegekregen. Zelfs relatief progressieve ouders kunnen moeite hebben om bepaalde levensstijlen te accepteren, terwijl in andere gezinnen het uitkomen voor een niet-traditionele

Wanneer goedkeuring moeilijk te vinden is

In gevallen waarin je ouders je levensstijl niet begrijpen - of het nu om je seksualiteit of je relatievoorkeuren gaat - kan het wachten op hun goedkeuring betekenen dat je je verlangen jarenlang moet uitstellen. Er zijn genoeg strategieën om om te gaan met mensen die je keuzes niet kunnen of willen begrijpen. Je kunt eerlijk en geduldig met hen praten over je keuzes. Je kunt je romantische leven geheim houden. Of je kunt ervoor kiezen om geen rekening te houden met de mening van je ouders. Hoe je ermee omgaat is aan jou en zal afhangen van je familiedynamiek. Het belangrijkste om in het oog te houden is dat je natuurlijke neigingen nergens heen gaan, dus zorg ervoor dat je kunt leven met de grenzen die je hebt gesteld.

Soms ligt het probleem niet bij je levensstijl, maar bij de keuze van je partner. Misschien vinden je ouders hem een workaholic die niet te stoppen is, of gaat hij nergens heen met die baan in de boekwinkel. Misschien vinden ze haar wel heel aardig, maar is het moeilijk om samen kinderen op te voeden, omdat jullie niet bij elkaar passen. Als je probeert uit te leggen dat je nog maar een maand verkering hebt en nog niet over kinderen of financiën nadenkt, krijg je een verontschuldiging: "Ik let alleen maar op je! Ik wil niet dat je in de toekomst gekwetst wordt." Het zal je niet verbazen dat je je hierdoor niet beter voelt.

Moet je luisteren?

Als je ouders voortdurend zeuren over je partner, heb je twee keuzes: nadenken over hun gekibbel, of het niet doen. Bedenk waar je ouders vandaan komen als je deze beslissing neemt. Als geloof (of het gebrek eraan) een kernwaarde voor je familie is, is het geen wonder dat ze zich zorgen maken over de opvoeding van hun kleinkinderen. Dus als u hun waarde deelt, dan is hun nieuwsgierigheid over dit onderwerp vervelend, maar misschien het overwegen waard. Je weet dat je je kinderen Pagan wilt opvoeden, of Joods, of niet-religieus, dus het bespreken met je partner voordat het te serieus wordt is waarschijnlijk een goed idee. Maar als je de ideeën van je ouders over religie al lang geleden hebt afgezworen, is het misschien het beste om hun vragen van je af te laten glijden als water op de rug van een eend. Het kan helpen om eerlijk te antwoorden, maar wel je verschillen van mening te laten blijken. Je kunt zelfs de dynamiek omkeren door ze uit te dagen met "Waarom blijf je me hierover vragen stellen?" als de ondervraging aanhoudt.

Anders zullen je ouders een lauwe goedkeuring geven die net zo veel pijn doet als een regelrechte afwijzing: "Oh, hij is leuk, maar ik weet niet of hij de ware voor je is!" Voordat je je te veel laat meeslepen door de Mr. Right Radar van je moeder, vraag jezelf eens af hoe goed je moeder je kent. Heeft ze een idee van je persoonlijkheid en interesses dat een paar jaar (of decennia) achterloopt? Als je in de war bent, vraag dan Als je haar om meer informatie vraagt - "Wat denk je dat er niet goed voelt?" - kun je te weten komen waar ze zich precies zorgen over maakt. Dan kun je beslissen of ze in de buurt is of vijf mijl buiten het stadion.

Wanneer je ouders zich zorgen maken over je fysieke veiligheid of over de neiging van je partner tot misbruik (emotioneel of anderszins), dan is dat een belangrijke red flag. Je moet stoppen en luisteren als ze beschuldigen je partner van het isoleren van je, het beperken van uw bewegingen, of verbaal je aanvalt. Tenzij je ouders de lat echt laag leggen voor verontwaardiging, is het niet normaal om dit soort klachten te horen.

Accepteer je ouders en jezelf

Zelfs al ben je een uitstekende luisteraar met engelengeduld, het is mogelijk dat je familie je relatie niet helemaal begrijpt. Als je geen volledig begrip kunt opbrengen voor je levensstijl en je aantrekkingskracht op je partner, is acceptatie soms al goed genoeg. Begrijp dat ze er misschien nooit helemaal zeker van zullen zijn waarom je houdt van wat je leuk vindt, en koester de manieren waarop ze je desondanks hebben leren steunen.

Worstelt u met de ouderlijke goedkeuring van uw relatie? De adviseurs van KEEN.com kunnen je helpen hiermee om te gaan en je rust te vinden.